Extreem make-over programma in Zuid-Korea

 

In de Zuid-Koreaanse televisieshow 'Let Me In' worden wel heel bizarre dingen gedaan met Koreaanse vrouwen. Waar we in Nederland niet verder gaan dat het bleken van tanden, aanbrengen van wat mooie make-up en aantrekken van nieuwe kleding, krijgen vrouwen in Korea een volledig nieuw gezicht in het make-over programma. De vrouwen veranderen zo extreem, dat familie, vrienden en zelfs kinderen hen niet of nauwelijks meer herkennen.

zuid korea schoonheid

Vorige week stond er een uitgebreid artikel in The New Yorker over het "Improvement Quarter" in de Zuid-Koreaanse stad Seoul, met daarin letterlijk honderden praktijken voor plastische chirurgie. De namen van veel prakijken spreken bovendien voor zich: "Magic Nose, "Top Class," "Small Face," en "Wannabe". Zuid-Korea is naar schatting het land waar de meeste plastische chirurgie wordt ondergaan.

In de volgende aflevering zie je hoe Ye Eun in 63 dagen allerlei operaties onderging en veranderde in een totaal andere vrouw. Haar familie is sprakeloos.

In de volgende video zie je hoe Mrs. Parks, een 37-jarige moeder, de show start met een negatief gevoel over haar kleine borsten en eindigt met grote borsten én een totaal nieuw gezicht. Haar eigen kinderen herkennen haar niet meer.

Bron: Cosmopolitan.com

Wat vind jij van deze Koreaanse tv-show?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

cynthiaxd - Maandag 30 maart 2015 16:20
Vreselijk je mag je welmooier maken maar een compleet ander persoon worden vind ik nou net niet kunnen
Anne - Maandag 30 maart 2015 16:47
Bij de mevrouw uit het eerste filmpje, zou ik begrijpen dat ze iets aan haar kin liet doen, maar die mevrouw uit het tweede filmpje is prachtig (voor de operaties).
Naar mijn mening gewoon geen plastische chirurgie, op extreme gevallen na.

Nergens voor nodig.
anomien - Maandag 30 maart 2015 16:51
ahh zo sneu dat kindje.. hij was echt in de war.. weetje.. ik snap het ergens wel, en eerlijk is eerlijk ze leken na afloop ook echt poppetjes, maar al het unieke uit hun gezicht was weg.. zo zonde.. maarja, ik snap wel dat zelfacceptatie vaak meer tijd nodig heeft dat dit soort operaties. en allebei de processen kunnen pijn doen ;) *maar die operaties ook zeker!*
mja. jammer dat ze het nodig vonden. ze zagen er eerst ook goed genoeg uit. hooguit anders dan ideaal.. maar als iedereen ideaal is, wordt het ideaal weer wat anders xD
Eliza - Maandag 30 maart 2015 18:31
Ziek
Cristina6 - Maandag 30 maart 2015 19:20
Daaaaaaaaaaaaar zijn alle goeie plastische chirurgen naartoe!! Verbluffende effecten, je ziet niet dat het kunstmatig is, ook al vind ik dat je dat meestal wel ziet... puik werk, maar 'k weet niet of ik 't graag zou hebben als ik niet meer herkend word door mijn familie of vrienden. 'k Vraag mij ook af hoe gezond dergelijke programma's zijn voor het zelfbeeld: moet iedereen nu perfect zijn?
anneloes - Maandag 30 maart 2015 19:29
dit vind ik wel vrij heftig hoor...
ze vinden nu waarschijnlijk toch wel weer iets waar ze wéér niet
tevreden mee zijn of zich aan irriteren.
x - Maandag 30 maart 2015 20:46
Dat laatste filmpje.. echt zielig voor dat kindje!
sindy - Maandag 30 maart 2015 21:09
Wow vakmensen! Maar eigenlijk hebben ze vooral bij dat tweede filmpje een onnodige verandering ingebracht. Ook haar gezicht daarvoor was prima, anders maar ook mooi.
marie - Maandag 30 maart 2015 21:10
vreselijk dat je dit nodig zou moeten hebben om jezelf te accepteren. Ben je dan nog jezelf in een lichaam dat niet van jou is?
Lotje - Dinsdag 31 maart 2015 07:45
vreselijk dit :'(
R. - Dinsdag 31 maart 2015 09:54
Dit gaat iets te ver. Ik kan begrijpen dat je met bijna geen borsten ze laat vergroten doordat je jezelf er fijner bij voelt (al zou je alsnog niet moeten snijden in een gezond lichaam, maargoed)
Ik heb het idee dat die vrouwen of nog onder de pijnstillers zitten of nog pijn hebben. Ze lachen als een boer met kiespijn. Kaakpijn in hun geval, het is niet niets om je hele gezicht zó te laten verbouwen.
Ik zou walgen van mezelf, want dat ben ik niet. Dat heeft deze idiote industrie voor elkaar gekregen. Hoe kan dan ooit nog iemand zeggen dat je op je vader of moeder lijkt?
M. - Dinsdag 31 maart 2015 10:27
Een beetje make-up en nieuw kapsel, okey, maar dit... Vreselijk. Als iedereen zijn/haar imperfecties laat weghalen, werkt het haast net als een epidemie; dan steekt het de volgende aan die "leert" dat imperfecties niet mogen en zichzelf wil veranderen. Als iedereen zijn of haar imperfecties zou houden, zouden al die imperfecties volgens mij ook veel minder opvallen. Iedereen heeft immers wel wat. Ik ben overigens wel voor plastische chirurgie bij medische noodzaak.
Maar toch blijven operaties altijd een risico met zich meedragen (daar hoor je in zulke programma's dan maar weinig over); er kan van alles misgaan, ook nog na afloop van de operatie (denk aan infecties en wonden die niet willen helen, waardoor huidtransplantaties moeten worden gedaan, wat nog een extra wond oplevert).
En dat kindje; in het tweede filmpje, wat zielig! Moet er niet aan denken dat mijn zoontje me niet zou herkennen.
Ingrid - Donderdag 2 april 2015 11:20
Wat erg dit........
xme - Maandag 20 april 2015 23:57
Ik vind het eigenlijk best prachtig,ze geven die mensen zoveel meer zelfvertrouwen!