Een week geen spiegel

 

Hoe zou jij het vinden als je vanaf morgen een week lang niet in een spiegel kon kijken? Zou je dat heel eng vinden en zou je het huis niet meer uit durven of zou je dat juist heel bevrijdend vinden om niet voortdurend geconfronteerd te worden met je innerlijke kritische stem? In onderstaande video zie je hoe een aantal mensen de uitdagingen aangingen om een week lang niet in de spiegel te kijken. Het is echt heel tof en bijzonder om te zien welk effect dit op hen heeft.

Ik krijg door het kijken van deze video echt de neiging om deze uitdaging zelf een keer aan te gaan. Het lijkt me echt heel interessant om te onderzoeken in hoeverre mijn leven positiever wordt zonder spiegel. Jij ook?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Roeline - Vrijdag 12 juni 2015 19:12
Wow, bijzondere uitdaging maar ook lastig, overal zijn spiegels en als je je tandenpoetst heb je meteen al een spiegel, die moet je dan bedekken of zo. Weet niet, mijn gezicht te zien heb ik geen moeite mee en mijn lichaam bekijk ik alleen maar met kleren, zonder vermijd ik. Ik zou die uitdaging niet snel aangaan.
Angela - Vrijdag 12 juni 2015 19:31
Het heeft me wel geraakt, hopelijk kan ik er verder mee, want een leven zonder constant in de spiegel kijken lijkt me veel fijner. Doe het gelukkig al stukken minder, maar het blijft een aandachtspunt. šŸ˜Œ
Cindy - Vrijdag 12 juni 2015 19:57
Ga het vanaf morgen meteen proberen. Zit de laatste tijd erg slecht in mijn vel door mijn uiterlijk, hopelijk geeft dit een beetje een positieve draai
liil - Vrijdag 12 juni 2015 20:56
ik kijk eigenlijjk nooit in de spiegel.. alleen als ik mn lenzen indoe s ochtends (uithalen zonder spiegel) en dan dus alleen zo'n kleine scheerspiegel. no way dat ik dit hele lijf of hoofd ga bekijken :o misschien is dat ook wel weer gek eigenlijk,
. - Vrijdag 12 juni 2015 21:13
Wat ze in het filmpje zeggen is wel waar. Het lijkt me heerlijk om een tijdje gewoon niet in de spiegel te kijken, ik doe dat echt veel te vaak, meestal ook ongemerkt
maar dat is inderdaad wel lastig want er zijn overal spiegels! En ik weet ook niet hoe ik mijn make up erop krijg zonder spiegel, haaha, of in ieder gevallen het er dan uit komt te zien ( alhoewel je daar natuurlijk zelf geen last van hebt, als je het toch niet ziet omdat je niet in de spiegel kijkt)
Maria - Vrijdag 12 juni 2015 22:36
Heb ik ook liil. Na hevige stresstoestanden heb ik moeite met mijn uiterlijk, zeker m'n gezicht vroeger geen lijntjes, nu getekend en gestresst en zoveel boosheid ook. Kijk alleen in het halfdonker in de spiegel. Kijk wel naar m'n lijf en dat bevalt me deels maar deels ook niet.
Anne-Maria - Zaterdag 13 juni 2015 10:16
Ik heb niet zo heel veel met spiegels. Kijk erin om mijn haar te doen, m'n creme te smeren en m'n 'passpiegel' doet het prima als kledingcontroleur. Zo heel af en toen kijk ik Ć©cht, maar prettig, nee, dat vind ik het niet. De 'spiegel-voor-mijn-haar' zou ik niet kunnen missen....
Eenzaam-bloempje - Zaterdag 13 juni 2015 10:18
Voor mij is het geen uitdaging. Ik kijk nml niet in spiegels, winkelruite of waar je je zelf kan zien. Ik vind me zelf zo lelijk en dik dat spiegels het 10x zo hard het bevestigd.
Amanda - Zaterdag 13 juni 2015 11:34
wauw super mooi filmpje. wat er ook werd gezegd over dat er in hotelkamers overal spiegels zijn dat is inderdaad waar, en nooit zo opgelet. En met het tandenpoetsen waarom moet je in de spiegel kijken. Tof filmpje, weet niet of ik het zou durven, want dan kan ik geen make-up op een hele week.
desire - Zaterdag 13 juni 2015 11:40
Ik vind het wel normaal in de spiegel te kijken.
Stel je hebt spaghetti met rode saus gegeten en je gezicht zit onder? Als je het niet weghaalt omdat je niet in de spiegel hebt gekeken en daarna naar buiten gaat, sta je wel een beetje voor gek.
Maan - Dinsdag 16 juni 2015 21:23
Heb het filmpje niet gekeken, maar heb al een jaar lang geen lange spiegel meer.. (Wel nog zo'n tandenpoets spiegel.) Voel me hierdoor vaak dik, maar als ik mezelf dan ergens bij iemand anders in die spiegel zie, zie ik mezelf juist veel slanker en mooier.. Dus dan vind ik een spiegel eigenlijk helemaal niet zo negatief. Had dat trouwens niet verwacht!
JoJoo - Vrijdag 19 juni 2015 19:13
Inspirerend filmpje! Het maakt je echt bewust van iets waar je (,ik tenminste,) niet echt over nadenkt.
Ik zou mijn leven ook echt niet meer zonder spiegel kunnen voorstellen; make-up opdoen, kleding check, iets-tussen-mijn-tanden-check etc etc.
Ik geloof wel dat het erg bevrijdend is.