Een imperfect gezond lichaam

 

Een vrouw die iedereen graag wil laten weten dat ieder lichaam 'gebreken' heeft en dat dat niets is om je voor te schamen, is Somewehereunderthewater, een gebruikster van de website Imgur. Zij deelde recent enkele foto's van zichzelf waarop ze laat zien hoe haar sportieve lichaam er uit ziet in verschillende houdingen. Haar foto met begeleidende tekst kreeg enorm veel positieve reacties én positieve aandacht in de diverse media.

Onder de foto plaatste ze de volgende tekst: "We aren't barbies. We are made of flesh and blood. These are all the same body -- my body. I have worked hard for this body and I am proud of this body. In a world where we are surrounded by the images of our friends highlight reel sometimes it's good to see a little reality so we can keep our expectations real. No matter where you are on your body's journey, be proud and love yourself. Make goals because you love your body not because you hate it."

https://imgur.com/gallery/eXLuwHZ

https://imgur.com/gallery/eXLuwHZ

Deze afbeeldingen zijn bijzonder omdat het maar heel weinig voorkomt dat de 'verschillende kanten' van een lichaam worden getoond. In 2013 werd dit wel gedaan door Gracie Hagen met haar fotoproject "Illusions Of The Body," waarin lichamen werden getoond in flatterende en minder flatterende houdingen.

https://imgur.com/gallery/eXLuwHZ

https://imgur.com/gallery/eXLuwHZ

Somewehereunderthewater kreeg op haar foto's honderden reacties. Ze voegde toen o.a. deze tekst nog toe aan haar eerdere tekst bij de foto: "The important thing is that we love our bodies -- and when I say that I mean that we care for our bodies. We won't always like everything that they do, or the path they have gone down or everything that happens to them but we do have to love them (like family). Respect them, guide them, show them kindness, mercy, forgiveness, push them to be their best with positive affirmation and encouragement! Be thankful for them."

Bron: Huffingtonpost

Wat vind jij van deze foto's met tekst?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

anomien - Dinsdag 31 maart 2015 10:18
ik vind het niet erg helpend, omdat het nog steeds een 'beter' uitziend lichaam is dan dat van mij (ik sport ook en heb gezond gewicht, maar stuk meer vetrollen) en het toch zo nadrukkelijk imperfect wordt genoemd. ik snap dat het juist de bedoeling was dat dit zou helpen, maar voor mij doet dat het niiet. mss dat het het wel gedaan had toen ik paar jaar terug aantal kilo's minder woog en mijn lichaam op het hare leek.. ook strak maar bijj het zitten zo'n rare rol xD maar op dit moment denk ik 'f*ck dit is imperfect en hoe zie ik er zelf wel niet uit dan '
Dainy - Dinsdag 31 maart 2015 10:22
Ik denk ook dat dit toch wel triggert. Ik verbaasde me er ook over dat het zo op jullie FB pagina stond. Ik word er in ieder geval ook niet veel beter van.
Moeder - Dinsdag 31 maart 2015 10:36
Sorry waar slaan deze foto's op ?
Waarom plaatsen jullie dit ??
Anoniem - Dinsdag 31 maart 2015 10:40
Ik vind het ook niet helpend. Deze vrouw heeft dan wel een gezond gewicht, ze is nog steeds erg slank. Dit is dus al imperfect... Alsof je alleen perfect bent met ondergewicht, want als dit al te veel is...
Haasje - Dinsdag 31 maart 2015 10:42
Ik denk dat het vooral gaat om haar boodschap. Niet per se of je jezelf kunt vergelijken met haar foto's en of je dus dunner of dikker bent. Vind de laatste alinea dan ook erg sterk en een mooie boodschap die ze over wil brengen door dit te doen.
Bloem1981 - Dinsdag 31 maart 2015 10:46
Het gaat om de zit foto's volgens mij. Of waar ze bukt.....daar zie je dan een 'rolletje'.
Tenminste zo vat ik het op. Dat ze niet strak is. Maar dat is ze best wel in mijn ogen. Als je ziet heb je altijd iets van een rolletje....als je helemaal strak bent knap je uit elkaar ;-)!

N - Dinsdag 31 maart 2015 10:46
Ik vind het juist een erg helpende blog en een goede boodschap die ze wil meegeven!
myra - Dinsdag 31 maart 2015 10:51
eens met voorgangers. die laatste boodschap snap ik ook wel, maar om deze foto's op een site te plaatsen voor mensen met een ES (en niet alleen maar anorexia-patiënten), dat snap ik niet. jullie begrijpen bij de redactie toch wel dat mensen hier gewoon gaan vergelijken? en kom nou niet aan met 'dat is in het echte leven ook', want dat is zeker zo, maar dit is een site speciaal voor mensen met ES en (vaak) dat soort vergelijkingsdrang
danielle - Dinsdag 31 maart 2015 10:54
Ik geloof dat het doel van deze blog is dat het laat zien dat een 'perfect' lichaam, waaraan veel een voorbeeld nemen, ook niet perfect is en dat je daar ook niet naar hoeft te streven. Want ookal heb je zo'n lichaam, dan zijn er alsnog dingen die niet perfect zijn. Ik snap dat het zulke reacties wel, maar probeer de boodschap achter het verhaal er eens uit te halen. Als je niet tegen zulke blogs kunt, moet je ze niet lezen. Zulk commentaar is erg vervelend voor de redactie, omdat zij erg hun best doen!
Dana - Dinsdag 31 maart 2015 10:59
Het is heel dubbel.. bij een post als dit zijn de reacties vaak 'dit is triggerend, want dit lichaam is al perfect', en bij posts van mensen die ronder/minder afgetraind zijn tot stevig aan toe komen regelmatig reacties 'dit is ook niet gezond'.
- Kortom, het is nooit goed, we vinden altijd wel een reden om iets niet ok te vinden, zoals we ook zelf onze lichamen niet gauw goed vinden.

Ik denk dat de boodschap waar we ons op moeten focussen is: ieder lichaam is anders, en als het werkt en gezond is, is het goed. Een beetje wat dit meisje ook probeert te zeggen, met of zonder haar foto's. Een lichaam is een lichaam, en richt je op andere dingen. Op je mooie lach, je smerige grapjes, dat je lekker kent rennen met je benen met of zonder thigh gap of op de vrolijke sproeten op je armen.
myra - Dinsdag 31 maart 2015 11:00
ja laten we vooral zorgen dat de reactie constant de hemel in geprezen wordt onafhankelijk van hoe en wat. als ze niet willen dat mensen laten weten wat ze ervan vinden, moeten ze de reactie-mogelijkheid uitschakelen. vind ik. ik heb niks tegen de redactie persoonlijk. vind deze blog gewoon niet helpend. fijn als dat voor anderen anders werkt..
Honest - Dinsdag 31 maart 2015 11:12
Ik ben het volkomen eens met Myra

''jullie begrijpen bij de redactie toch wel dat mensen hier gewoon gaan vergelijken? en kom nou niet aan met 'dat is in het echte leven ook', want dat is zeker zo, maar dit is een site speciaal voor mensen met ES en (vaak) dat soort vergelijkingsdrang''

'ja laten we vooral zorgen dat de reactie constant de hemel in geprezen wordt onafhankelijk van hoe en wat. als ze niet willen dat mensen laten weten wat ze ervan vinden, moeten ze de reactie-mogelijkheid uitschakelen. vind ik. ik heb niks tegen de redactie persoonlijk. vind deze blog gewoon niet helpend.'

Ik zou de blog verwijderen als ik jullie was...
HHH - Dinsdag 31 maart 2015 11:29
Mooi om te zien! Een foto is inderdaad maar een moment-opname, en iedereen zet alleen maar flatterende foto's van zichzelf op het Internet. Dit laat zien dat het misschien lijkt alsof een ander nergens 'last van heeft', maar zittend net zo'n rolletje heeft als jij. Wat ook maar goed is, trouwens.

Ik denk dat dit ook wel de boodschap uitdraagt dat je moet stoppen met vergelijken, en je je moet focussen op jouw lichaam, en wat jouw lichaam nodig heeft.
Probeer niet gelijk als je iets leest te denken: Hmm, triggert dit mij wel of niet?
Want dan laat je alleen maar toe dat het je triggert.
Lisa - Dinsdag 31 maart 2015 11:33
Ik snap niet waarom hier zoveel commotie rond is.
Ze willen gewoon tonen dat zelfs een 'perfect' lichaam er niet altijd even perfect uitziet. Misschien heb jij wel een perfect lichaam maar zie je dat helemaal niet omdat je enkel dat ene vetrolletje ziet als je neerzit.

Denk eens na meiden, Proud zou nooit met opzet triggers op hun site zetten, daarvoor zijn ze wel te slim hoor. Dit is gewoon een goed bedoelde post, meer niet
myra - Dinsdag 31 maart 2015 11:43
@lisa niemand zegt toch dat ze het hebben gedaan óm te triggeren?
myra - Dinsdag 31 maart 2015 11:49
maargoed. inderdaad. boeiend, het is maar een artikeltje. wilde alleen kwijt hoe dit op mij overkwam. vooral door de titel die aan het artikel is gegeven. verder hou ik erover op. er zijn boeiender dingen om me druk over te maken ;)
Aphrael - Dinsdag 31 maart 2015 12:01
Waarom verwijderen honest ? Omdat jij het er toevallig niet mee eens bent?
Dat heeft niets met de redactie ophemelen te maken, maar met het feit
Dat sommige artikelen voor iedereen anders binnenkomt.
Zo werkt dat. Ken je leuk vinden, ken je niet leuk vinden ...
Je moet de boodschap ook wel willen zien.
d - Dinsdag 31 maart 2015 12:17
Het straalt uit dat je alsnog veel bezig bent met je lichaam. Ik denk dat het het fijnst is als je alleen je lichaam zou hoeven voelen en dat het goed voelt, zoals bv. als kind. Als kind keek ik ook niet iedere dag in de spiegel om te zien hoe mijn gezicht of lichaam er nou precies uitzag, dat kwam vooral door de beleving en ervaring op een gegeven moment, dat ANDEREN me dat gevoel gaven; dat het kennelijk uitmaakt hoe je eruit ziet en dat het evt. MAAKBAAR is. Toen begon de hel. In heel veel landen en culturen speelt het nog steeds niet zo dat het superveel uitmaakt hoe je er nu uitziet. Je bent gewoon Miep of Klaas en dat ben je gewoon. Je bent één met je lichaam wat er dan ook veel vaker hetzelfde uitziet, alsook je mimiek. Veel mensen in het westen zijn continu bezig hoe ze op dat moment over komen op anderen. Vreselijk ziekelijk, ik ook... zucht.
anoniempje - Dinsdag 31 maart 2015 12:25
Ik weet niet of het aan mij ligt, maar ik vind dit onder een 'perfect' lichaam vallen en absoluut niet imperfect.
xx - Dinsdag 31 maart 2015 12:34
Ik vind het een goed artikel! Je ziet de realiteit. Ik hoef me geen zorgen te maken over mijn vetrol, want het is normaal dat je dat hebt. Ik heb twee naakt katten thuis op normaal gewicht en zij hebben beide een hangbuik, met een aantal rollen. Het ziet er niet bepaald flatteus uit maar gelukkig zitten zij er niet mee😝
ferena - Dinsdag 31 maart 2015 12:35
Scarlet weet echt wel wat ze wel en niet plaatst!

liefszz
Flower girl - Dinsdag 31 maart 2015 12:44
Ik denk niet dat we met zijn alle dit lichaam als HET voorbeeld moeten nemen. Dit lichaam is normaal, en wat is perfectie en imperfectie?
Het gaat er om dat je lichaam gezond is.

Dit is 1 van veeeeelen! vrouwen met een gezond en mooi lichaam, er zijn ook veeel vrouwen die wat vetrolletjes meer hebben en ook heel mooi en gezond zijn.
Probeer je dus echt niet hiermee te vergelijken, tis maar 1 voorbeeldje van iemand.

anoniem - Dinsdag 31 maart 2015 12:48
de strekking snap ik maar de trigger ook
anoniem - Dinsdag 31 maart 2015 13:03
Wen er maar aan. In reallife gaan mensen ook niet voor jou aankomen omdat je niet tegen hun facebook foto's kan ofzo of in het zwembad in bikini. Prima les voor sommige: dit soort triggers blijf je tegen komen. Deal ermee.

Hard gezegd, maar eens moet het geleerd worden. ;) Ik snap wel heel goed dat het lastig is.
xxxm - Dinsdag 31 maart 2015 13:07
Ik vind dit blog heel erg fijn en helpend. Voor mij komt dit precies op het juiste moment. Bedankt.
- - Dinsdag 31 maart 2015 13:36
Ik vond het echt niet prettig om dit op mijn FB-timeline te krijgen van Proud. Als ik zulke foto's wil, volg ik wel andere pagina's. De boodschap van de blog is vast goed bedoeld, maar ik merk dat het bij mij niet echt aankomt.
Anoniem - Dinsdag 31 maart 2015 13:59
Jeetje, wat een gezeur zeg!
Ik vind het juist een erg helpende blog! Het laat gewoon zien dat ook ´dunne´ mensen gewoon vetrolletjes hebben. :)
E - Dinsdag 31 maart 2015 14:03
Ik vind het een helpend blog hoor! Hele mooie boodschap
L - Dinsdag 31 maart 2015 14:18
Mooie mensen hebben idd makkelijk praten over imperfecties en jezelf mooi vinden.
mira - Dinsdag 31 maart 2015 14:28
herken mijn lichaam in die van haar, dus ook de vetrollen als je zit, wel gaaf dat juist ook dat gefotografeerd is!! Ze mogen er gewoon zijn:)
Lisanne - Dinsdag 31 maart 2015 14:51
Vind dit echt fijn, dit laat zien dat je er ook mooi uit kan zien zonder super platte buik etc. :)
eenzaam-bloempje - Dinsdag 31 maart 2015 15:46
Mijn uiterlijk is verre van deze vrouw. Met maat xxxl kom je lang niet in de buurt. Vind het voor mij niet helpend
anti - Dinsdag 31 maart 2015 16:45
Ik denk dat het feit dat we erover na gaan denken al heel belangrijk is ej dat dit soort discussies heel goed zijn om je bewust te worden van bepaalde dingen. Ik vind het dan ook goed dat proud af en toe discitabele blogs plaatst zodat we hierover na gaan denken en ons af gaan vragen waarom het ons juist wel of niet triggert.
JustAsBrokenAsMe - Dinsdag 31 maart 2015 17:11
Ik vind het een goede boodschap! Heb zoiets al wel eens eerder op tumblr gezien. Het helpt mij wel ;)
Kimberley - Dinsdag 31 maart 2015 17:23
Goede boodschap!
Twirler94 - Dinsdag 31 maart 2015 17:44
Goede boodschap maar de foto's zijn niet helpend voor mij, in tegen deel zelfs.
T - Dinsdag 31 maart 2015 18:41
Ik vind het wel helpend! Zo zie je dat een lichaam dat op een staande foto heel mooi is toch anders is als ze zit en dat dat dus gewoon normaal is😊
@xx - Dinsdag 31 maart 2015 19:03
Haha, ik moest wel even lachen om jouw reactie :p

Ik vind het fijn om te weten dat zogenaamd 'perfecte' mensen ook een rolletje hebben als ze zitten... En wat ik uit deze blog haal is dat de positie van iemand op een foto heel veel kan verhullen of benadrukken en dat je foto's dus niet altijd voor realiteit aan hoeft te nemen.
Nikki - Dinsdag 31 maart 2015 19:05
ik vind het fijn om te zien, een soort health-inspiration (zo noemde Nouska het toch!?)
Ik vind het zelf altijd erg moeilijk dat mijn buik anders is als ik zit dan als ik sta, dit laat zien dat het gewoon normaal is.
M. - Dinsdag 31 maart 2015 20:09
Tsja; je ziet het; voor iedereen is het anders; voor de een helpend, voor de ander niet. Vind alleen de titel wat misleidend. Vind de imperfectie nogal nihil. Ook ik heb een gezond gewicht, maar mijn vetrol als ik zit (en zelfs als ik sta) is toch echt een stuk groter. Had gewoon iets anders van het artikel verwacht, maar ach; zit er verder niet zo mee... Volgende blog dan maar lezen :).
- - Dinsdag 31 maart 2015 20:19
Belachelijk, slaat nergens op
- - Dinsdag 31 maart 2015 20:20
Lekker makkelijk om dit te typen als je zo'n lichaam hebt
aphrael - Dinsdag 31 maart 2015 20:37
Wie zeght dat ik zo'n lichaam heb ?
You dont know anything about me ...
dit artikel komt voor een ieder op een andere manier "binnen" .. net als alle andere artikelen. dAt kan, én mag.

momo - Dinsdag 31 maart 2015 21:28
Oh
Dus deze vrouw is slank
Lol oeps
d - Dinsdag 31 maart 2015 21:43
Ik vind deze blog wel helpend en ik begrijp de reacties niet.
mars - Dinsdag 31 maart 2015 23:18
Sorry meiden maar dit helpt mij echt niet... ik ben nu nog onzekerder dan ik al was....
Eden-Rose - Dinsdag 31 maart 2015 23:42
De foto's zie ik persoonlijk niet als triggers
Het is niet omdat je slank bent, je daarom alles van je lichaam aanvaard en mooi vind.
Elke vrouw, met welk gewicht of maat, moet uiteindelijk leren leven met haar lichaam.
Als je slank bent heb je ook het recht om te zeggen wat je minder vindt aan jezelf, maar dat je het toch aanvaard hebt!
Ik - Woensdag 1 april 2015 11:47
Ik word soms best moe dat bij vrijwel welke blog wel wordt gereageerd dat het 'triggert'.. Het lijkt nooit goed te zijn. Ik snap dat dit niet fijn over kan komen als je zelf wat voller bent, maar de boodschap is juist dat dat niet uitmaakt.. Heel de wereld kan je triggeren. Dat betekent toch niet dat al die dingen dan maar verbannen moeten worden. Dan kan je niet eens normaal de straat op. Niet rot bedoeld, ik dacht zelf ook dat ze best slank is en dat dit imperfect noemen wel ver gaat. Maar continu dat geroep over triggers, men, het triggert je, dat geeft een mooie uitdaging om er aan te gaan werken, te kijken waarom het triggert en wat je er aan kunt doen zodat je er positief in staat? In plaats op alles te reageren met dat het triggert dus moet het weg.
Anoniem - Woensdag 1 april 2015 12:20
Ik vind het wel een fijne blog
Anoniem - Woensdag 1 april 2015 12:20
Helemaal eens met de reactie van 'ik'! Heel goed gezegd
Anoniem - Woensdag 1 april 2015 12:21
Helemaal eens met de reactie van 'ik'! Heel goed gezegd
Maan - Woensdag 1 april 2015 12:34
Huh ik snap niet waarom er zo hysterisch wordt gereageerd eigenlijk.. Ik vind het juist een fijn blog :) Even een fijne bevestiging voor me dat ik daarin niet raar ben met m'n buik haha. Maar misschien voor degenen die wanneer ze staan niet zo'n platte buik hebben kan t een doorn in 't oog zijn. Maargoed hier truffeer altijd alles iedereen. Of eigenlijk alleen de mensen die graag anorexia dun willen zijn. Het valt me op dat nooit iemand aangeeft dat wanneer er een muffin verschijnt dit triggert tot eetbuien o.i.d wat me op zich ook een logische trigger kan lijken. Ahja wat je doet het is toch niet goed :) je bepaalt uiteindelijk wel zelf of je je erdoor laat beïnvloeden of niet.
anna - Donderdag 2 april 2015 08:32
Joh helpend dit.. Not.
Een superslanke dame die haar lichaam imperfect vindt. Nogal anorectisch gedacht.
anoniemie - Vrijdag 3 april 2015 14:06
Sorry, voor mij is dit ook erg vervelend.
Lamp - Zaterdag 4 april 2015 00:12
Mijn hemel wat een tere zieltjes hier. Het gaat om de strekking van de blog, ga nou niet zitten muggenziften op de details ('ze is nog steeds slank!' Daar gaat het niet om, het gaat om hoe je je lichaam profileert).

Als je op Instagram kijkt word je gebombardeerd met foto's van perfecte lichamen. Deze blog vind ik persoonlijk heel helpend omdat foto 1 net zo'n perfecte foto is als op deze social media, maar je de onderste foto waarschijnlijk niet upload op Instagram of Facebook. Ik vind het heel relativerend om te zien dat het dezelfde dame is op alledrie de foto's.
Natasja - Maandag 29 mei 2017 10:30
Zo lang je je maar gezond voelt en de uitstraling er is. Het is niet griezelig en onrealistisch en ongezond mager maar wel slank. Sommige mensen beoordelen zich zelf heel kritisch en dan valt het die ander nog niet eens op dat dat zo is wat zij benoemen. .
T.Huisman - Dinsdag 31 mei 2022 16:57
Een onschuldige opmerking is al genoeg om iemand daar in te kunnen brengen van slanke lijn tot hongeren en afvallen of sommigen die daar gevoelig voor zijn. Ook een turnster werd haar verteld voor de selectie dat ze beter wat kon afvallen terwijl ze eigenlijk wel slank was. De jury vergeleek haar met hele jonge meisjes en die zagen er wat kinderachtig uit maar op den duur groei je daar uit want dan ga je van kind naar een volgende fase. de turnster heeft die kritiek aangenomen en is toen begonnen met afvallen en dat afvallen heeft geleid tot een eetstoornis. Christie Heinlich. een talentvol turnster is uiteindelijk bezweken aan A.N. door orgaanfalen. Hoop dat er beter geschoolde juryleden en coaches worden aangesteld want dit is
niet verantwoord. Ook bij kunstschaatsen en ballet kan er zo:n trend zijn geweest dat er een ruk bestaat om af te vallen. Ze zouden geode informatie moeten geven over voeding. Van een beetje naar meer. afvallen om zich zelf van anderen te onderscheiden. Iemand die zich onderscheid van de rest nog beter te zijn. De versie van je zelf is de beste verzie. De meesten ware helemaal niet dik en waren eerder slank van zich zelf en zich zelf dan nog te dik vinden? Dan hebben ze het over een buikje. en dan moet er iets af en dat kan steeds verder gaan. Ook in de modellenbranche mogen ze geen BMI hebben van minder dan 18 maar dat is soms 17 of 16 en er zijn modellenscouts die iemand willen met nog minder BMI. Er zijn hierdoor een paar modellen aan onderdoor gegaan. .