Documentaire: A Brave Heart

 

Gisteren ging in Texas de documentaire 'A Brave Heart: The Lizzie Velasquez Story' in première. Deze documentaire gaat over de inmiddels bekende Lizzie Velasquez (26). Op Proud2Bme schreven we al eerder over haar project. Online werd ze 'De lelijkste vrouw ter wereld' genoemd. Lizzie lijdt echter aan een zeldzame aandoening waardoor ze niet kan aankomen in gewicht. Ze weegt hierdoor extreem weinig en is blind aan haar rechter oog.

a brave heart

Toen ze 17 jaar oud was kwam ze op YouTube een video tegen met daarin haar foto's en het bijschrift dat dit de meest lelijker vrouw ter wereld was. De reacties op de video logen er ook niet om. Mensen vroegen zich af waarom haar ouders geen abortus hadden laten plegen en adviseerden haar zelfmoord te plegen. Lizzie was zeer onder de indruk hiervan.

Ondanks deze vernederende gebeurtenis, liet Lizzie zich niet op haar kop zitten en besloot ze een voorbeeld te zijn voor andere mensen die online gepest worden. En nog belangrijker, ze besloot gelukkig te zijn. "In plaats van weg te kwijnen in een hoekje, koos ik ervoor om gelukkig te zijn. Mijn syndroom is geen vloek, maar een zegen die mensen inspireert.", aldus Lizzie (HLN.be)

Trailer: A Brave Heart

Lizzie startte haar eigen campagne 'The Lizzie Project' en ging via de website Kickstarter op zoek naar donateurs. Ze haalde in totaal 205.000 euro op en maakte hiermee de documentaire 'A Brave Heart'. "Lizzie heeft niet alleen een geweldige innerlijke kracht, maar ook een enorm gevoel voor humor. Daardoor kan iedereen zich in haar herkennen. Bovendien is haar positieve houding een inspiratie voor iedereen die haar ontmoet. We hebben allemaal onze moeilijkheden, maar die vallen in het niets als je ze vergelijkt met die van Lizzie.", aldus Sara Bordo, producer van de documentaire.

Bron: HLN.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Maanmeisje - Maandag 16 maart 2015 19:14
Sterke vrouw!
levensgenieter - Maandag 16 maart 2015 19:39
Respect!
Angela - Maandag 16 maart 2015 20:21
Erg bewondering voor!
Miekio - Maandag 16 maart 2015 22:46
Wauw zeg.... Wat verschrikkelijk om die dingen te zeggen, dat gaat natuurlijk ook zo makkelijk, veilig vanaf je schermpje en iedereen zegt iets, dus ben je stoerder als je net iets ergers zegt. Ik vind het walgelijk en vind het wel echt bijzonder knap dat ze het ze oppakt. Wat een verschrikkelijk iets moet dat zijn geweest.

bewondering voor haar.
Nouky - Dinsdag 17 maart 2015 06:28
Ik heb echt ontzettend veel respect en bewondering voor haar!
Laura - Dinsdag 17 maart 2015 08:33
Ze heeft een leuke twinkeling in haar ogen ^^
Me - Dinsdag 17 maart 2015 13:53
Ziet dan echt niemand hoe mooi ze is? Ik vind haar mooi.
Akitah - Woensdag 18 maart 2015 20:21
@ Me

echt he?? Het eerste wat mij opviel toen ik dit zag was haar prachtige haar!!

Ik heb echt bewondering voor Lizzie!
Laartje - Donderdag 19 maart 2015 15:28
Wauw zo,n bewondering voor haar :D
vind het echt onwijs knap hoe ver ze is gekomen,
en idd ziet niemand dan haar mooie kanten? haar mooie haar en haar mooie lach en mooie ogen als ze lacht, bovendien wat is nou belangrijker? een goed uiterlijk of een mooi innerlijk? ik vind dat laatste 1 van de belangrijkste dingen :)
Asyr Sei'Lar - Donderdag 19 maart 2015 18:17
Een bewonderenswaardig sterke vrouw en een voorbeeld voor alle mensen die het slachtoffer zijn van vooroordelen over uiterlijik. Heel groot respect.

Net zoals 'Akitah' was het eerste wat me aan haar opviel haar mooie haar en haar stralende glimlach. Het toont de schoonheid en kracht die in haar zit. Als ik de documantaire ergens kan te pakken krijgen zal ik er zeker naar kijken.

Ze is een toonbeeld van "Houd Immer Moed!"

---
" Don't look back..
..you're not going that way"
--= Starrathiel the Amethyst=-
---

JoJoo - Zaterdag 21 maart 2015 20:54
Mooi! Sterke vrouw!