De assepoester operatie: mooie voeten

 

Mensen veranderen steeds meer aan hun uiterlijk door chirurgische ingrepen zoals een borstvergroting of facelift. Op het moment is de assepoester operatie erg populair. Het is een zeer pijnlijke en gevaarlijke operatie. De vorm en grootte van de voeten wordt veranderd door bijvoorbeeld het inkorten of verlengen van de tenen, het weghalen van overtollig bot om bulten te verwijderen en liposuctie. En dit alles alleen maar omdat je je voeten niet mooi genoeg vindt en je die killer heels wilt dragen die je nu niet past.

voetjes

Veel vrouwen vinden het erg leuk om schoenen te kopen en gaan met plezier naar de winkel, maar tegelijkertijd is het voor velen ook herkenbaar dat niet alles mooi staat en goed past. Je kunt dan het assepoester momentje meemaken. Dat moment dat die mooie hakken niet passen omdat je voeten te groot of te breed zijn of omdat je een uitstekende bobbel hebt of je tenen te lang zijn. Voor veel vrouwen is dit het moment dat zij verder gaan zoeken, maar niet iedereen accepteert dit.

Zo gaf Paulina Charlikowska 4.500 pond uit om vier tenen in te laten korten. Ze heeft altijd een hekel gehad aan haar voeten en durfde ze nooit te laten zien. In het bijzijn van haar vrienden verzon ze smoesjes waardoor ze haar voeten niet zouden zien. Paulina vond ze te groot en haar tweede en derde teen waren langer dan de grote teen. Ze droeg schoenen die twee maten kleiner waren zodat haar grote voeten niet zo zouden opvallen. Tegelijkertijd besefte zij wel dat ze haar voeten niet mooier maakte door ze geen ruimte te geven en in schoenen te proppen. Ze waren altijd pijnlijk en bedekt met likdoorns. Ze werkte ook in de beauty en fashionwereld, waardoor zij veel voeten van anderen zag en ze nog onzekerder en ongelukkiger werd met haar eigen voeten. Ze schaamde zich enorm en besloot de operatie te ondergaan. Per voet liet zij twee tenen inkorten. De operatie was onder plaatselijke verdoving en duurde een uur. Ze hoorde het bot kraken ze hoorde dat er bot afgezaagd werd. Vervolgens had ze vijf weken metaaldraad in haar tenen. Ze heeft antibiotica moeten nemen door een ontsteking maar geeft aan dat het alles waard is geweest. Ze is nu trots op haar voeten. Ze heeft wat kleine littekens die nauwelijks zichtbaar zijn en haar voeten zijn zelfs een maatje kleiner.

voeten paulina

Bron foto's: Dailymail.co.uk

De afgelopen jaren zijn deze voetoperaties steeds populairder geworden in Amerika en inmiddels groeit de populariteit in Engeland ook. Blijkbaar verlangen veel vrouwen naar de perfecte voeten. Dr. Jason Hargrave, consultant in podotherapeutische chirurgie aan de Harley Street's Cosmetic Foot Surgery Centre zegt: "Cosmetische voet chirurgie is een snel groeiende trend, gevoed door de populariteit van de Sex and the City stijl killer heels. Ze zijn gezien als de meest glamoureuze, wenselijke accessoires en het kan deprimerend zijn als vrouwen deze niet kunnen dragen." Zijn patiënten geven aan te verlangen naar de open schoenen maar zij kunnen / willen deze niet dragen omdat zij een hekel hebben aan hun voeten. Ze gaan hun voeten verbergen.

Gevaarlijk
Veel artsen zijn minder enthousiast over deze nieuwe trend. Het is een ingrijpende en pijnlijke operatie maar dat is niet alles. De kans op blijvende schade is groot. Zo'n operatie zou eigenlijk alleen uitgevoerd moeten worden bij medische problemen en niet voor cosmetische doeleinden. De kans op ontstekingen, chronische pijn, misvormde tenen, minder beweeglijkheid en bloedklonters is te groot. Bij Danielle Sandler is de ingreep bijvoorbeeld mislukt. Ze onderging een operatie om haar scheefgroeiende tenen te corrigeren. De ingreep ging verkeerd waardoor zij haar tenen niet meer kan buigen. Ze is niet meer in staat om ooit weer hakken te dragen en daarnaast zullen ze altijd pijnlijk zijn. Het is dus belangrijk hier heel goed over na te denken en te bedenken of dit het risico wel waard is.

blote voeten

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

N - Woensdag 25 juni 2014 10:29
Iel wat een enge naam ook, Assepoester operatie. En nee, dit lijkt me echt vreselijk pijnlijk. Ik zou het nooit doen.
Black Rose - Woensdag 25 juni 2014 10:34
Nee... gewoon ugh... nee, om eerlijk te zijn vind ik dat ik mooie voeten heb haha.
Myrna - Woensdag 25 juni 2014 11:02
Ik heb vanwege medische redenen vorige zomer mijn grote teen recht laten zetten, maar ik zou dit niet voor het mooie doen! Ik was na de operatie 3 dagen enorm ziek en ik kan nog altijd mijn teen niet meer goed buigen, geen hakken aan en hij doet nog steeds zeer.
Haremaje - Woensdag 25 juni 2014 11:03
Ik heb vaak ingegroeide teennagels, maar ik schaam me er totaal niet voor. Ik draag gewoon wat ik fijn vind. Ik doe gewoon slippers aan al zie je dan mijn lelijke teennagels.
Jens - Woensdag 25 juni 2014 11:41
bah moet er niet aandenke brr
Eline - Woensdag 25 juni 2014 11:54
Grappig dat het gros van de vrouwen kleinere voeten wil, ik zou juist graag grotere voeten willen hebben. Het is nogal gênant om als 18-jarige, met maatje 34-35, op de kinderafdeling naar schoenen moeten zoeken;)
lillie - Woensdag 25 juni 2014 12:08
ik ben gezegend met de meest standaard voeten die er zijn, ik pas altijd overal alle schoenen. En die operatie vind ik maar eng. Ik ben ook nog nooit iemand tegengekomen waarvan ik de voeten lelijk of onaantrekkelijk vond eerlijk gezegd dus laat deze trend maar snel overwaaien
Klein Veertje - Woensdag 25 juni 2014 12:13
Auch! Mensen doen de gekste dingen. Ik ken het probleem wel. Maat 34,5, dus schoenen vinden (en zeker hakken) is erg lastig, maar ik zou het nooit willen veranderen! Klein of niet ;)
Abby - Woensdag 25 juni 2014 12:23
Helaas val ik ook in het vakje dat nooit leuke schoenen kan vinden. 22 jaar en maat 33 werkt niet echt. Als 18 jarige kocht ik laarzen met hak en propte de voorkant vol met watten om ze ook te kunnen dragen. Best apart als de kinderen op de kinderopvang ( tot 11 jaar ) waar ik werk de zelfde snowboots hebben maar wel 3 maten groter.

Opereren zou ik geen optie vinden. Laat ze de schoenen maar wat aanpassen....

Pauliene - Woensdag 25 juni 2014 12:27
In een woord iew
cin - Woensdag 25 juni 2014 13:07
ik word geopereerd aan de grote teen(7juli), recht zetten en de knobbel wordt verminderd, maar dit is om medische redenen. Voor de beauty zou ik me niet laten opereren, maar ik doe het puur in de hoop geen of minder pijn te hebben dan nu het geval is..en volgens de MIS-operatie
Iris - Woensdag 25 juni 2014 13:37
Ik heb op zich redelijk kleine voeten met mijn schoenmaat 35-36 en ik zou het ook nooit willen veranderen. Ik kan toch niet op hakken lopen dus echt vervelend is het niet. Mensen doen nu de gekste dingen waar ze later soms spijt van hebben. Hoe eerder je ziet dat je mooi bent met je eigen imperfecties, die jou jou maken, hoe mooier je ook bent. Als we er allemaal hetzelfde uit gaan zien, wat heeft mooi proberen te zijn dan nog voor zin?
Sara - Woensdag 25 juni 2014 13:44
Ik heb me echt nog nooit druk gemaakt om hoe mn voeten eruit zien.. Zou liever functionerende voeten hebben dan mooie..
Hakken pas ik niet, mn hakken zijn te smal. Maar kan om medische redenen toch niet op hakken lopen
Onzin al die operaties!
Eilish - Woensdag 25 juni 2014 14:34
Belachelijk! Het moet echt zo erg zijn dat je er ontzettend veel last van hebt, echt pijn! En daarom bijna geen schoenen aankan... maar anders echt niet! Dus echt een medische reden!T. - Woensdag 25 juni 2014 14:35
Als mijn voeten (of welk lichaamsdeel dan ook) mismaakt zouden zijn, dan zou ik het overwegen. Maar absoluut niet voor een kleine correctie ofzo.
jos - Woensdag 25 juni 2014 15:10
wat een onzin! je voeten hebben al zoveel te leiden, waarom zou je ze dit ook nog aan doen..?!

Puoli - Woensdag 25 juni 2014 15:32
Ikzelf zou het niet doen.
Maar is dit dan niet hetzelfde als alle andere plastische chirurgie. Zowel bij bepaalde misvormde lichaamsdelen, als delen waarover men niet tevreden is.
Ik vind het ontzettend jammer dat mensen zich druk maken om lichaamsdelen en zich er enorm voor schamen, dus een operatie overwegen.
Aan de andere kant.. Het is hun keuze, wie weet krijgen ze erdoor meer zelfvertrouwen en kan het psychisch heel wat verlichten. Ik denk dat je zulke operaties niet allemaal over een zijde mag kammen.

Toch blijft het wel betreurenswaardig natuurlijk dat de schaamte zo diep kan zitten.
Ano - Woensdag 25 juni 2014 15:36
Ik vond mijn voeten juist mijn mooiste lichaamsdeel haha x)
yours - Donderdag 26 juni 2014 23:29
Onbegrijpelijk dat voeten zo belangrijk voor je kunnen zijn. Ik zou het zelf nooit doen
Sharon - Zaterdag 28 juni 2014 18:27
Ik weet zeker dat ik in aanmerking kom met die operatie omdat ik mijn tenen niet kan bewegen of amper omdat 1 teen hoger ligt dan de anderen waardoor mijn pezen niet in staat zijn te bewegen. Maar die operatie is me inmiddels 15 jaar geleden aangeboden. Maar ze moeten me voet breken enzovoort, maar ik snap niet dat mensen hun voeten laten opereren als hun voeten nog goed functioneren. Mijn voeten zijn echt lelijk, mijn grote teen is net zo groot als 2 pinkkootjes. Laat staan hoe groot mijn kleine teen dan wel niet is. Nog net 1 cm. Ik snap plastisch chirurgie niet, het is bedoelt voor mensen die er helemaal aan onderdoor gaan zoals een grote brandwondlitteken op je gezicht, niet voor jezelf mooier te maken terwijl er niks aan de hand is.
lelijke tenen - Donderdag 16 juli 2015 17:19
Het klinkt idd verschrikkelijk maar het is wel makkelijker praten als je mooie of iig gewone voeten hebt.
Mijn hele leven verstop ik mijn lange smalle voeten met bijpassende lange dunne tenen.
De kootjes doen ook nog eens pijn met schoenen aan.
Ik ben 178 en heb maat 41 en soms is die nog te klein.
Als ik zeker zou weten dat ik goed zou functioneren na een operatie, zou ik het zeker doen, want dit gaat voor mij verder dan mooi zijn
JJ - Zondag 15 juli 2018 11:47
Ik wil deze operatie zooooo graag doen!! Mijn tweede teen is veel langer dan mijn eerste en ik kan letterlijk nooit open schoenen dragen omdat ik super onzeker ben. Vandaag voor de eerste keer naar de winkel geweest met open schoenen ik moest letterlijk mijn tranen inhouden ik probeerde niet te wandelen waren veel andere mensen waren. Als ik mezelf zie wil ik gewoon mijn teen afhakken LOL maja ik ga er voor sparen.. nog een paar jaartjes en ben ervan vanaf
Lella - Zondag 15 maart 2020 23:57
En hoe is de operatie gegaan , ben je inmiddels geopereerd en resultaat behaald wat je graag wou en heb je er niks ergs aan overgehouden . Ik hoor graag van je .
Voeten - Donderdag 16 april 2020 21:23
Ik heb brede voorvoeten.. Volle voeten.. Normale schoenen pas ik wel. Maar daarmee is alles wel gezegd. Mijn tenen doen zeer van de drukplekken, vooral op de kleine tenen. Schoenen passen en dragen is dus een drama. Ik schaam me echt voor mijn voeten.. Vind de schoenen met extra wijdtematen ontzettend lelijk. Dus lijd ik liever pijn. Ik heb nu kinesiotape op mijn kleine tenen en rondom de tenen daarnaast geplakt. Hopen dat dat deze zomer wat minder schuur en drukplekken zal geven.. Want bij warmte zetten mijn voeten ook nog eens uit. Vreselijk gewoon..
Senem - Zaterdag 27 juni 2020 01:28
Hoi,

Heeft er iemand enig idee of er een operatie bestaat om de nagebelbed te vergroten heb een dikke teen met een mini nagel
Senem - Zaterdag 27 juni 2020 01:30
En ik had wel een langere teen nagel gewelid, zodat ik mijn tenen kan lakken en het er.een beetje mooi uitziet maar geen open slippers voor mij helaas...