Datingapp voor plus size vrouwen

 

Naast het bekende Tinder zijn er ontzettend veel verschillende datingapps voor verschillende soorten mensen. Op die manier kun je heel makkelijk op zoek gaan naar een eventuele date die aansluit bij jouw interesses en behoeften. Wel zijn veel datingapps en ook websites erg gericht op het uiterlijk. Als de foto van iemand je niet aanstaat, dan swipe je immers al snel weg. Neil Raman, bedenker van de app WooPlus, kwam daarom met het idee om een app te lanceren voor vrouwen met een maatje meer.

In eerste instantie klinkt dat natuurlijk behoorlijk onvriendelijk, maar Raman benadert het zelf heel anders. Hij geeft aan dat de zogenaamde plus size vrouwen nu eenmaal veel minder snel een date krijgen via de reguliere apps omdat het allemaal draait om het uiterlijk. De vrouwen zouden hier sneller gediscrimineerd worden vanwege hun grotere maat.


Bron

De app is dus met hele goede bedoelingen ontwikkeld. Toch is er ook veel kritiek. Zo hoeven de mannen die gebruik maken van de app geen maatje meer te hebben. Dit zou er toe kunnen leiden dat de app mannen met een zogenaamde fetisj aantrekt in plaats van mannen die op zoek zijn naar liefde. Hierdoor worden de vrouwen die gebruik maken van WooPlus neergezet als objecten in plaats van echte vrouwen die serieus genomen willen worden.

Bekende plus size blogger Callie Thorpe is van mening dat de positie van plus size vrouwen in eerste instantie aangepakt moet worden, in plaats van dat deze categorie vrouwen opnieuw direct in een apart hokje geduwd wordt.

Een week nadat de app gelanceerd is, hebben al zo'n tienduizend mensen zich geregistreerd. Raman hoopt dat Wooplus uiteindelijk de grootste app wordt op het gebied van dating voor ''BBW: Big Beautiful Women''. Hiermee hoopt hij te kunnen laten zien dat je geen laag BMI hoeft te hebben om aantrekkelijk te kunnen zijn. 

 
Bron

Wat vind jij hiervan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

P - Dinsdag 26 januari 2016 16:11
Ik ben het ermee eens dat plus size vrouwen hierdoor in een hokje geduwd worden en als 'afwijkend' worden gezien. Aan de andere kant denk ik dat vollere vrouwen niet snel de stap durven zeggen om een datingsite te gebruiken en hierbij dus wel, want volgens mij klopt het helaas wel dat zij minder kans hebben op een date.

Eerlijk gezegd ben ik tegen WooPlus, maar ik zou het wel gebruiken.
Butterfly - Dinsdag 26 januari 2016 16:49
Ik vind dit ook te veel in hokjes gedacht. Krijgen we straks ook een dating app voor mensen met rood haar? Voor mannen met een snor? Voor dames met sproeten? Voor mensen die last hebben van (ik noem maar wat) acne? Ieder mens is uniek en niemand is 100% perfect.

Voor wie onzeker is over zijn/haar uiterlijk bij een eerste contact: probeer datingapp Paiq eens. Hier maak je eerst een praatje met iemand, en terwijl je zit te chatten worden langzaam de foto's zichtbaar.
Felicity-ann - Dinsdag 26 januari 2016 17:07
Ik vind het jammer dat vrouwen niet wordt geleerd dat, hoe ze er ook uitzien, ze goed zijn zoals ze zijn en recht hebben op het beste voor zichzelf in het leven.
RosieV - Dinsdag 26 januari 2016 17:34
Vrouwen met een maatje meer worden bij weze niet meteen afgekeurd op normale datingsites want een vriendin van mij heeft ook een maatje meer en zij kreeg genoeg aandacht. Juist ook vanwege haar uiterlijk, ze is gewoon heel knap.
Dit betekent dat ze inderdaad heel erg op uiterlijk zijn maar niet zo dat je een aparte app nodig hebt voor vrouwen met een maatje meer.

Je zegt toch ook niet goedendag mevrouw met een maatje meer, goedendag mevrouw slank. Het is altijd mevrouw en niet anders.

Ik vind het echt hokjes trappen.
P - Dinsdag 26 januari 2016 18:34
*stap zeTTen :) bedoelde ik
Miekio - Dinsdag 26 januari 2016 19:53
Ik vind het eerlijk gezegd niet zo gek. Je hebt ook datingsites en dergelijke voor oudere mensen, voor alternatieve mensen, hoogopgeleiden, lichamelijk gehandicapten, en ga zo maar door.
Er zijn nu eenmaal mensen die een voorkeur hebben voor vollere vrouwen, en dan gaat dit een stuk makkelijker.

Het gaat er toch om dat je iemand vindt die bij je past, waarom dan niet op een website (of app) waarbij mensen komen die naar hetzelfde zoeken, of bijvoorbeeld dus naar een vollere vrouw.

Hokjesvorming is misschien niet zo leuk, maar als je er zelf geen probleem van maakt dat je voller bent en je op zoek gaat naar een man of vrouw die naar zoekt.. Zo gek is het niet. Zo is dat dus namelijk ook voor lichamelijk gehandicapten, mensen met een bepaalde fetish of "alternatief".
N. - Dinsdag 26 januari 2016 21:37
Gosh krijg je allemaal van die zieke mannetjes die op volle vrouwen vallen van die feeders.
N - Dinsdag 26 januari 2016 22:39
als ik dit zie denk ik meteen: er is toch ook geen datingsite voor vrouwen met maatje xs?
als dat zo zou zijn zou er waarschijnlijk heel veel ophef over zijn. snap niet zo goed waarom dit dan wel oke wordt gevonden.
Maar goed, dat is hoe ik er tegen aan kijk!

Als ze op deze manier iemand te vinden, is het ze zeker gegund!
Aniek - Woensdag 27 januari 2016 00:20
Ik vind het maar raar, een datingsite gebaseerd op een uiterlijk kenmerk. Dat trekt alleen maar mannen aan die voor dat uiterlijk gaan. Dat zou niet het belangrijkste moeten zijn vind ik. Ik vind het dan ook wat anders dan bijv. een site voor hoogopgeleiden want dat heeft met innerlijk te maken.
pon - Woensdag 27 januari 2016 07:12
Ik vind het apart dat er een datingsapp voor vollere vrouwen is. Wat ze hiermee proberen te bereiken is dat het minder om het uiterlijk gaat. Maar dit trekt weer mannen aan die specifiek een vrouw zoeken die voller is. Uiteindelijk draait het dus toch weer om hun lichaam en uiterlijk, dat is bij datingsapps bijna niet te vermijden..
Anne - Woensdag 27 januari 2016 09:51
Nou ik hoop dat ze dan bijvoorbeeld ook speciale datingsites maken voor kleine mannetjes en/ of voor kale(nde)mannen Als zij dan beginnen met discrimineren/hokjes maken moeten zij het ook goed doen.

Mike - Woensdag 6 april 2022 14:34
Hilarisch hoe veel vrouwen hier door getriggerd zijn, maar wel het gewoon de normaalste zaak vinden om een man af te keuren voor zijn lengte

In feite zijn er mannen, die vallen op vrouwen die iets voller zijn. Waarom is dit een slecht iets? Mannen zullen eerder voor een volle vrouw gaan dan vrouwen voor mannen die klein of kaal zijn.

Maar het is wel typisch dat een vrouw zo'n misselijkmakend antwoord hier neer kan klakken. Weet je wat vrouwen zijn die mannen hierop beoordelen? Oppervlakkig als de tering, jij dus ook.
Anne - Woensdag 27 januari 2016 10:11
Dit gaat niet over liefde, maar om lust.
Linda - Vrijdag 16 november 2018 22:12
Ik ben zelf vol en vind het wel zo praktisch dat ik direct te maken heb met mannen die dat wel waarderen kunnen. Dat maakt het nog niet per definitie alleen maar lust of een fetisj. Dat heb je snel genoeg door mocht dit het geval zijn. Mensen mogen voorkeuren hebben. Ik vind het wel gemakkelijk dat ik dat dan niet eerst hoef uit te vogelen. Tuurlijk gaat het ook om inhoud en persoonlijkheid, maar op een dating site is uiterlijk het eerste wat je ziet, en jezelf aangetrokken voelen tot elkaar is nu eenmaal een vereiste voor een gezonde relatie.