Concurrentie om wie de mooiste is

 

Wanneer je kijkt naar alle verkrijgbare make-up, dameskleding en de tijd die vrouwen besteden aan hun uiterlijk, kun je wel zeggen dat vrouwen meer bezig zijn met hun uiterlijk dan mannen. Onderzoekers kwamen er achter dat vrouwen zicht meer opdoffen wanneer ze een ontmoeting hebben met andere vrouwen of vriendinnen dan wanneer ze een date hebben of een afspraak met hun partner. De vrouwen zeiden dat ze meer waarde hechten aan de mening van hun vriendinnen dan aan hun partner als het aankomt op make-up en kleding.

dankje

Bijna tweederde van de vrouwen zegt dat een compliment van een andere vrouw meer indruk maakt dan een van man die ze niet kennen. Uit de enquête bleek ook dat acht op de tien vrouwen een kick krijgt als iemand die ze niet kennen een compliment geeft over hun imago. In het onderzoek staat opvallend genoeg ook dat 'pientere' dames hun vriendinnen juist geen compliment geven omdat ze jaloers zijn op hun uiterlijk.

Vrouwen geven elkaar vooral complimenten over elkaars haar. Een kwart van de vrouwen zegt daar de meeste complimenten over te krijgen. Een op de tien vrouwen krijgt vaak complimenten over haar make-up en een op de twintig zegt vooral complimenten te krijgen over haar schoenen.

Uit het vragenlijst kwam ook dat vrouwen gemiddeld ongeveer anderhalf uur besteden aan hun haar voor een avondje uit. Ze besteden ook gemiddeld een uur aan douchen en make-up aanbrengen. Daarnaast wordt er vaak ook nog een uur uitgetrokken voor het aankleden en uitzoeken van leuke kleding en accessoires. Ik herken mezelf hier echter niet in, dus moet eerlijk zeggen dat ik dit wel een erg hoog gemiddeld aantal uren vind. 

jurkje

Ook blijkt dat vrouwen een concurrentiestrijd voeren onderling als het gaat om wie er het langst mooi uit kan zien op een avond. Bijna een op de tien van de ondervraagde dames zegt dat er rivaliteit is binnen een groep vriendinnen als het gaat om wie er het mooiste uitziet. 26% geeft aan dat dit een vriendschappelijke strijd is.

15 procent van de vrouwen zegt niet tegen een andere vriendin dat ze er mooi uitziet uit jaloezie. Een de vijf vrouwen had zelfs kritiek op iets wat de ander droeg die avond. Sommige vrouwen zijn zo jaloers en willen zo graag de mooiste zijn, dat ze bewust niets aardigs zeggen over hun vriendinnen.

pluizig haar

De woordvoerder van het bedrijf Feelunique die het onderzoek in opdracht lieten uitvoeren zegt; ‘'Het is geweldig om te zien dat vrouwen zich drukker maken om de indruk die ze kunnen maken op andere vrouwen, dan op mannen.'' Vrouwen doen veel meer moeite om er mooi uit te zien, niet enkel voor de mannen. Het is dus begrijpelijk dat vrouwen hier meer tijd in steken dan mannen. ‘'We weten van onze klanten dat vrouwen graag kledingadvies ontvangen van een vrouw, dus is het eigenlijk geen verrassing dat vrouwen graag andere vrouwen imponeren met hun uiterlijk.''

mooi uitzien

Misschien herken jij dit ook wel in jouw vriendinnengroep, op school, werk of binnen de sportclub. Meisjes en vrouwen willen onderling nog wel eens concurreren. Ze maken lelijke opmerking in de trant van een mening of grapje, geven bewust geen complimenten of vissen juist naar complimenten. Vrouwen zijn wat dat betreft rare wezens en mogen zich best wat minder druk maken om wie de mooiste is.


Hoe ervaar jij dit?

Bron: Dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Sam - Donderdag 23 oktober 2014 19:12
Herkenbaar!!
Ik vroeg me trouwens af... komt er nog een uitslag/conclusie uit het onderzoek van de recovery account's op instagram? ;$

XX
Fiona - Donderdag 23 oktober 2014 19:14
Wanneer ik vind dat een vriendin er goed uitziet, zal ik sowieso een complimentje geven, en ik weet dat zij dat ik ook bij mij doen. Het zit natuurlijk anders wanneer je iemand minder goed kan uitstaan: hen gun ik het plezier van een compliment inderdaad niet.
Wat betreft die uren die ze vermelden voor het opmaken: dat lijkt met wel erg veel!
@Sam - Donderdag 23 oktober 2014 19:20
Daar zijn we nog druk mee bezig. Je zult binnenkort meer horen!

Groetjes

Team Proud2Bme
Lily - Donderdag 23 oktober 2014 20:05
Gebeurt het ook niet hier op Proud?? Ik vind dat Proud weleens wat minder mag focussen op uiterlijk? Olie op het vuur gooien is toch niet de bedoeling? Jullie doel is toch een tegenwicht bieden tegen eetstoornissen? Is het niet de bedoeling om jezelf te leren accepteren zoals je bent? Voor zover ik weet zijn mensen MEER dan enkel hun uiterlijk..
mira - Donderdag 23 oktober 2014 20:16
denk dat veel vrouwen meer met uiterlijk bezig zijn, mannen denk ik ook. En hier op proud ook wel
- - Donderdag 23 oktober 2014 21:59
Ik herken me hier totaal niet in
Tralala - Donderdag 23 oktober 2014 23:37
Ik herken de neiging tot onderling concurreren met vriendinnen soms wel: vind het dan vooral erg kinderachtig, teken van volwassenheid en zelfbeheersing om die neiging bij jezelf te controleren en er bij een ander boven te kunnen staan
Goudlokje - Vrijdag 10 april 2015 01:37
Ben veel misgelopen en blijkbaar ook dit!
Persoonlijk houd ik me totaal niet bezig met de looks van een andere vrouw in die zin om te overtroeven of te concurreren.
Ik kijk naar andere vrouwen en als ik het leuk vind staan neem ik het in gedachten mee als tip, als ik de persoon in kwestie ken zal ik het zeggen, waarom niet?
Vrouwen zijn net als mannen uniek, je kan nog zo op een ander willen lijken maar je lijkt er toch niet op want het is een ander persoonlijkheid en bovendien is t de bedoeling om zoveel mogelijk uit jezelf te halen i.p.v. te concurreren.

Dan denk ik als andere vrouwen slim zijn dan stoppen ze met concurreren en beginnen ze met genieten ;)
En nee dan ben ik niet jaloers, dan vieren we de tijd met elkaar en ben je vind ik nuttig bezig ;)
Maar dat is mijn mening.

Kom op wat let je!!
Goudlokje - Vrijdag 10 april 2015 01:38
Wees jezelf!