Calvin Klein kiest voor 'normaal' lichaam

 

We hebben weer wat positief nieuws voor jullie over het gebruik van modellen met een 'gezond/normaal' lichaam! Calvin Klein heeft er namelijk bij de nieuwste campagne 'Perfectly Fit' voor gekozen om dit keer geen gebruik te maken van enkel size zero modellen. Het is voor veel merken vaak lastig om een keuze te maken in modellen. Het is of size zero of plus size, er lijkt geen middenweg. Calvin Klein kiest nu echter wel voor die middenweg, terwijl ze meestal met enkel hele dunne modellen werken. Hopelijk maken ze hiermee een duidelijk statement en volgen er vele andere grote merken.

Het model wordt in deze Calvin Klein campagne ook niet neergezet als 'plus size' of zogenaamde 'real woman', maar gewoon als één van de modellen. Dat vinden we een mooi gegeven, want meestal wordt het in campagnes als iets bijzonders gemaakt wanneer er iets 'normalere' vrouwen meedoen. Juist door het gewoon te dóen en te behandelen als iets normaals, wordt het wellicht ook meer gezien als normaal.

calvin klein
bron Calvin Klein

Het 27-jarige model, Myla Dalbesio, was erg onder de indruk van het feit dat ze werd gevraagd voor deze campagne: ''Het was best verwarrend en heftig omdat ik toch wat dikker ben dan alle andere modellen waar Calvin Klein ooit mee heeft gewerkt." Ze wist niet goed wat er tijdens de shoot van haar verwacht werd, maar tot haar verbazing werd er van haar exact hetzelfde verwacht als van de dunnere modellen. 'Niemand bekeek me met scheve ogen, het was heel gaaf!', aldus Myla.

Voor Myla, die haar lichaam jaren tekort deed door allerlei ongezonde crashdiëten, is dit een bijzondere ontwikkeling. "Ik bevind me nu in het midden. Ik behoor niet tot de dunne modellen, maar ook niet tot de vollere modellen. Ik heb mezelf hierdoor jaren 'thuisloos' gevoeld, maar deze campagne brengt daar verandering in."

Myla deed ook mee aan 'The What's underneath project' waarbij ze zichzelf letterlijk én figuurlijk blootgeeft.

Wat vind jij van de keuze van Calvin Klein?

Bron: Elle.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

RosieV - Maandag 10 november 2014 19:06
Mooi model, ook niet te mager. Ze heeft een wat slanker bovenlichaam in verhouding tot haar onderlichaam maar dat past goed bij haar lengte en gewicht.

Hiermee wil ik dus niet zeggen dat ze magerder moet zijn, absoluut niet maar dat ik het mooi vindt. Iets voller bovenin zou ik zelf iets mooier vinden, maar zij is zo van zichzelf. En dat vind ik prachtig! Eindelijk is een model zonder gerotzooi.

Hoewel ik ook een voorkeur heb voor volle modellen.
JT - Maandag 10 november 2014 19:09
JEEEEEEEEEEEJ
Emma - Maandag 10 november 2014 19:09
Ze heeft alleen geen kont haha
Criesofasunshine - Maandag 10 november 2014 19:16
Dat filmpje is echt geweldig! Ze ziet er goed uit :)
Fijn dat zo'n groot merk dit doet, een goede stap
Tirza - Maandag 10 november 2014 19:20
Zo prettig dit! Ik heb ongeveer haar lichaam en heb me altijd "te dik" gevoeld tussen alle andere modellen. Eindelijk is er nu een model dat er ook gewoon net een beetje "tussenin" zit!! Helemaal fijn.
Astrid - Maandag 10 november 2014 19:30
Dit gaat de goede kant op. :) Het "ideaalbeeld" vind ik persoonlijk als een merk in een campagne veel diversiteit laat zien, dus een aantal dunnere modellen, een aantal meiden zoals hierboven, en een aantal die echt nog wat voller zijn. Goed dat Calvin Klein er in ieder geval geen stempeltje "plus-size" aan geeft, dat meer merken dit voorbeeld mogen volgen.
Katja - Maandag 10 november 2014 19:39
Super goed!
Fiona - Maandag 10 november 2014 19:41
Leuk, wat een mooi lichaam!
Lisa - Maandag 10 november 2014 20:00
Zo blij om dit te lezen !!!
Puck - Maandag 10 november 2014 21:25
Wat een ontzettend tof persoon, die Myla
A - Maandag 10 november 2014 23:10
Ze is prachtig! Mooi filmpje!
*** - Dinsdag 11 november 2014 12:48
Ik vind haar mooi, fotogeniek en vlot overkomen. Goede keuze dus! :-)
Anke - Dinsdag 11 november 2014 14:50
Kunnen we het aub een gezond i.p.v. "normaal" lichaam noemen?
iesje - Dinsdag 11 november 2014 18:48
wauw wat een mooi meisje
M. - Dinsdag 11 november 2014 19:10
"Normaal". Lara Stone was natuurlijk compleet abnormaal. (Vorige model van CK.) Wellicht iets dunner dan Myla, maar ook niet size zero. En al hebben modellen size zero, dan is dat niet per se abnormaal, ongezond of lelijk mager.
Ruth - Vrijdag 14 november 2014 18:04
Maar ik denk nog altijd maat 36 hoor ...