Belfie: goedgevulde billen zijn hip

 

Goedgevulde, ronde billen zijn dé trend op Instagram. Terwijl het vroeger nog geambieerd werd om een zo slank mogelijk achterwerk te hebben, is het nu helemaal hip om goedgevulde, ronde billen, a la J.Lo, te hebben. Hiervan maak je dan weer een belfie (selfie van je billen) en die post je op Instagram. Sterren als Jennifer Lopez, Kim Kardashian, Nicki Minaj en Iggy Azalea doen het en zorgen ervoor dat de aantrekkelijkheid van de vrouw nu meer dan ooit afhangt van de omvang van haar billen.

billen youtube

Niet alleen de sterren, maar ook Vogue komt naar voren met deze trend. Patricia Garcia, journalist bij Vogue, schreef er het volgende over: "Jarenlang hebben vrouwen geprobeerd om hun kont zo slank mogelijk te krijgen met fitness en allerlei crèmes. Ook de mode-industrie heeft jarenlang de kont genegeerd. Tepels worden al tientallen jaren getolereerd op de catwalk. Toen Alexander McQueen in 1996 een broek met ontblote kont durfde te introduceren, schreeuwden modejournalisten plots moord en brand." (Vogue)

Het is allemaal begonnen bij de billen van Jennifer Lopez. Hierna volgde het nummer 'Bootylicious' van Destiny's Child. Beyoncé zong hier al wijzend naar haar achterwerk 'Can you handle this?'.

Vandaag de dag laat Kim Kardashian haar mooie billen regelmatig zien op Instagram door middel van het posten van een belfie. Tenslotte hebben we dan nog de nieuwe videoclip van Nicki Minaj: Anaconda. Hierin wordt bizar veel getwerkt en zijn tig close shots van ronde billen. Hierboven kan je haar clip bekijken. De nieuwste clip 'Booty' van J.Lo belooft ook wat, maar deze is helaas nog niet volledig uit. Onderstaand kan je alvast naar de teaser ervan kijken.

Bron: HLN.be

Wat vind jij van deze trend?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Lotje - Dinsdag 16 september 2014 10:43
Beetje gek, niet voor mij.
Maar hé, als zij er ok mee zijn, kan ik het hebben hoor. :-)
Jimmy - Dinsdag 16 september 2014 11:08
Veel vrouwelijke R&B sterren, met name Nicki Minaj, vind ik eerder belachelijk dan bijzonder. Ik vond Anaconda wel leuk, vooral omdat het lachwekkend is. Mensen zeggen dat ze veel invloed hebben op meisjes, maar ik vraag me af in hoeverre dat klopt.
Me - Dinsdag 16 september 2014 11:27
Any kind of ass is hip. Hip is wat je zelf hip vindt. Vind ik dan.

Dit doet me verder denken aan wat Nouska laatst schreef over dat zij met haar fijne lijntje geen echte vrouw zou zijn terwijl zij een echte vrouw is. En wat voor een :-)! Nu zijn volle billen weer hip en wordt er een statement mee gemaakt; dat dunne(re) billen niet hip zouden zijn.

Poeh... Wrommm nou weer?! Waar is 'alles is goed zoals het is' gebleven? Respect voor genetica is wederom ver te zoeken en ik vind dat heel erg jammer.

Peeps, shake whatever your mama gave you.
Marieke - Dinsdag 16 september 2014 11:33
Dat kledingstukken hip zijn: okee! Maar hoe hard ik ook werk, zo'n bips ga ik niet krijgen, just not in my genes. Beetje jammer dat ik dan niet 'hip' zou zijn.

Iedereen is anders en iedereen kan mooi zijn om zijn/haar manier :)
Andreaa - Dinsdag 16 september 2014 11:54
Laatste zin van Me: Amen!

Verder vind ik het vooral heel erg jammer dat vrouwen in deze clips (maar ook op straat) hun lichaam vooral laten zien als een soort lustobject...
Lijkt me niet echt een goed voorbeeld voor je jongere generatie van nu.
Als dit nu al normaal is, wat is er dan 'hip' over 20 jaar: Gewoon naakt over straat?

Just my opinion...
Xxxxx - Dinsdag 16 september 2014 15:39
Helemaal eens met @me!!
Liz - Dinsdag 16 september 2014 17:46
Welke trend er ook in is, ik heb het idee dat het nooit goed is. Idd wat Nouska laatst al schreef over 'geen echte vrouw zijn'. Daar zit ik zelf momenteel best wel mee. Nu wil ik eindelijk van mn ES af en een normaal lichaam, lukt dat ook weer niet. Tenminste als je dit soort clips e.d. moet geloven voldoe ik totaal niet aan het plaatje. Zoveel rondingen ga ik gewoon nooit krijgen, dat zit niet in mijn genen. Heel frustrerend als je gevoelig bent voor dit soort dingen.
Ach ja, misschien is het over een tijdje wel hip om lekker doorsnee te zijn :p
jo3101 - Dinsdag 16 september 2014 21:32
Ik vind t op zich best n goede trend. Ik bedoel je hoort sneller wat heb jij een dikke kont dan dat je hoort nou je kont is te dun. Ik vind het goed dat er nu wordt gezegd dat mensen met een wat vollere kont er ook mogen zijn.
Eva - Woensdag 17 september 2014 08:17
Geweldig! Ik snap niet dat veel mensen er zo'n probleem van maken en zeggen dat artiesten zoals Nicki Minaj een slecht voorbeeld zijn. Als je hun video's niet leuk vindt kijk je er toch gewoon niet naar? Ik heb respect voor de artiesten die dit soort video's en foto's maken, juist om te laten zien dat het OK is om je lichaam te accepteren, ook als je een wat voller lichaam hebt.

Er zijn trouwens genoeg foto's en video's met superslanke vrouwen, maar daar wordt niet raar van opgekeken.
G. - Woensdag 17 september 2014 15:31
@Me: ook he-le-maal mee eens :) love je uitspraak: 'Peeps, shake whatever your mama gave you'.

Roses - Zaterdag 20 september 2014 19:37
@ Liz, Probeer je niet teveel te verleiden door dit soort clips. Elke vrouw is een echte vrouw. Dik, dun, rond, tenger, appel of peerfiguur.
En Nickaj Minaj was voor zij begon heel tenger. Wat ze nu is is een en al plastic.

Ik houd er zelf ook niet van als vrouwen zichzelf als lustobject presenteren.

En inderdaad @Me ben het helemaal eens met je laatste zin.