Barbie introduceert nieuwe lichaamsvormen

 

Barbie kondigde gisteren wereldwijd een uitbreiding van de Fashionistas collectie aan: een aanvulling van poppen met drie verschillende lichaamsvormen (lang, klein, ronde vormen) en een grotere verscheidenheid aan huidskleuren, haarstijlen en outfits. Meisjes zijn zich er op jonge leeftijd al van bewust dat er verschillende maten, huidskleuren en stijlen zijn. Daarom introduceert Barbie de Fashionistas collectie met drie nieuwe lichaamsvormen. Bovendien hebben de nieuwe poppen verschillende huidskleuren, haarstijlen en outfits. Op deze manier zal de inspirerende boodschap ‘You can be anything', die Barbie graag aan alle meisjes ter wereld wil overbrengen nog sterker duidelijk worden.

"Wij geloven dat we de verantwoordelijkheid hebben jonge meisjes en ouders een bredere kijk op schoonheid te geven", aldus Evelyn Mazzocco, Senior Vice President en Global General Manager Barbie.

barbie nieuw fashionista collectie

De filosofie achter Barbie, zoals de bedenker Ruth Handler ooit voor ogen had, is aan alle meisjes duidelijk maken dat een vrouw altijd keuzemogelijkheden heeft. In de afgelopen 57 jaar heeft Barbie bijvoorbeeld al 180 verschillende carrièremoves gemaakt. De nieuwe poppen zijn dan ook een natuurlijke aanvulling op Barbie‘s toewijding om meisjes en hun ouders te laten zien dat ze alle keuze hebben om later te worden wie ze willen zijn - elk beroep, elke stijl, elk type vrouw.

"Al ruim 57 jaar is Barbie een reflectie van een tijdsbeeld waardoor zij tot op de dag van vandaag de nummer 1 (mode)pop en een wereldwijd icoon is gebleven", aldus Evelyn Mazzocco, Senior Vice President en Global General Manager Barbie. "We zijn verheugd het assortiment met deze nieuwe poppen uit te breiden. De verscheidenheid aan lichaamsvormen, lengtes, huidskleuren en modestijlen geeft meisjes nog beter de mogelijkheid om de pop uit te kiezen die hen het meest aanspreekt."

De nieuwe 2016 Barbie Fashionistas collectie bestaat uit 4 lichaamstypen (het origineel en 3 nieuwe vormen), 7 huidskleuren, 22 oogkleuren, 24 haarlooks en ontelbaar veel on-trend mode-items en accessoires. De nieuwe collectie kan bekeken worden via Barbie.nl en is verkrijgbaar vanaf half maart 2016.

Wat vind jij van deze grote ontwikkeling?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

S - Vrijdag 29 januari 2016 10:26
Geweldig deze boodschap!
Sarahh - Vrijdag 29 januari 2016 13:00
Leuke barbies! Hihi
Gems - Vrijdag 29 januari 2016 13:51
Die met de blauwe haren is leuk :')
xxxm - Vrijdag 29 januari 2016 14:09
Heel tof!
Tass - Vrijdag 29 januari 2016 14:09
En dit zou eetstoornissen moeten tegengaan? Sorry hoor maar zelfs de 'molligere' barbies zijn een stuk dunner dan ik en dit terwijl ik ondergewicht heb.
Waarom is er uberhaupt zo'n gedoe over? Toen ik de leeftijd had dat ik met barbies speelde hield ik me totaal niet bezig met hun figuur.
BT - Vrijdag 29 januari 2016 16:02
AMEN!
M. - Vrijdag 29 januari 2016 16:09
Jaaaa nu gaat anorexia de wereld uit!


Nee, natuurlijk niet. Leuk dat ze verschillende poppen hebben nu, maar ze moeten het vooral niet doortrekken naar eetstoornissen. Zelf voel ik me ernstig beledigd wanneer mensen beweren dat je een eetstoornis krijgt van een f*cking barbiepop of magere modellen of iets anders in die richting. Was het maar zo'n feest, dan was ik nu genezen.

cupido - Vrijdag 29 januari 2016 16:26
Ik denk dat jullie het een beetje verkeerd opvatten. Dit artikel staat op proud om mensen ervan bewust te maken dat ook andere mensen (die geen eetstoornis hebben) ook stil staan bij extreem dunne en onrealistische lichaamsvormen. Het artikel beweert ook niet dat nu nooit iemand meer anorexia gaat krijgen. En natuurlijk krijg je geen eetstoornis enkel en alleen van barbie / dunne modellen. Maar deze actie kan volgens mij wél bijdragen aan een positiever en realistischer beeld dat mensen over hun lichaam hebben.
Nikki - Vrijdag 29 januari 2016 17:08
Ik denk ook dat het hier om een gevarieerd beeld gaat, wat kinderen van vrouwen!/mensen krijgen. En dat dit artikel en de barbiepoppen losstaat van eestoornissen.
Ik vind het een mooie ontwikkeling; laat de diversieteit van de vrouw/mens maar zien!
Annemoontje - Vrijdag 29 januari 2016 18:20
Jaaa ik zag dit mooie stuk ook in de krant! En moest gelijk aan Proud denken eigenlijk haha. Maar als dit doorzet en blijft doorzetten, dat zou echt super zijn!
marleen - Vrijdag 29 januari 2016 19:15
100% akkoord met cupido


nu is er eens positief nieuws, slagen er toch weer mensen in om er negatief op te reageren.
Ravenelfje - Vrijdag 29 januari 2016 19:32
ik vind het best leuk, niet alleen het feit dat ze verschillende lichamen hebben,maar ook de haarkleuren en huidskleuren, dat zorgt voor meer diversiteit

(ik vraag me af of ze dan ook kleertjes in de verschillende maten maken, is natuurlijk wel winstgevend)
M. - Vrijdag 29 januari 2016 20:16
Ik zeg niet dat het het hier alleen om eetstoornissen gaat. Ik zeg alleen dat eetstoornissen niet als argument moeten dienen om barbies andere vormen te geven. Dat gebeurt namelijk wel. Misschien niet meteen hier (hoewel dit wel duidelijk in andere artikelen gebeurt, net als modellen die niet dun mogen zijn, want dat leidt tot meer eetstoornissen). Het is gewoon pertinent niet waar dat er meer eetstoornissen zijn door 'het huidige ideaalbeeld'. Eetstoornissen zijn van alle tijden en van alle werelddelen, niet alleen in de huidige westerse wereld. Ik vind alle artikelen die bijdragen aan dat idee schadelijk en kwetsend.

Laura - Vrijdag 29 januari 2016 21:41
@M.
Natuurlijk komen eetstoornissen niet alleen in het westen voor. Maar er zijn genoeg bewijzen dat het westerse ideaalbeeld wel degelijk invloed heeft. Waarom is die informatie kwetsend of schadelijk? Ben je bang dat je als ijdeltuit wordt gezien als je een eetstoornis hebt of zo?

Voorbeeld van de invloed van het westerse ideaalbeeld: In India en Japan bijvoorbeeld komt anorexia de laatste jaren opvallend meer voor. Die stijging is begonnen na de toenemende invloed van het westen op de cultuur van die landen. In films/mode etc. is slank steeds meer de norm, terwijl dit hier een tijdje terug nog helemaal niet het geval was.
Robin - Vrijdag 29 januari 2016 22:53
Ik vind de diversiteit wel leuk maar ik zie toch liever de dunne barbies.
Mel - Zaterdag 30 januari 2016 11:23
@ M.

Ik heb voor school onderzoek moeten doen naar de invloed van de media en het schoonheidsideaal op eetstoornissen en de cijfers wijzen duidelijk aan dat te dunne modellen en de media wel degelijk heel veel invloed hebben op het zelfbeeld van zowel jongens als meiden met een eetstoornis, ook vóór de periode dat ze een eetstoornis kregen.
Andere barbiepoppen gaat geen eetstoornissen verhelpen maar het geeft voor jonge meiden wel al een stukje realistischer beeld dan barbies die allemaal al extreem dun zijn.
L. - Zondag 31 januari 2016 05:06
Nja,
Het is wel goed dat zij dit doen ! maar ik zie toch gewoon hele dunne poppen al hebben ze een andere lengte of figuur.Ik word een beetje geirriteerd door deze filmpjes, ook van andere merken, alsof zij ineens heel goed bezig zijn en de wereld zullen helpen veranderen, terwijl het gewoon marketing is.
Ik vind ze leuk en het idee is wel mooi, maar of het echt zo veel te betekenen heeft ,dat weet ik echt niet.

Cherryl - Woensdag 3 februari 2016 14:11
Echt leuk die poppen... Maar het heeft er niks mee te maken want ik vind de orginele mooier. En, iedereen met een functionerende brein weet dat eetstoornissen niet aan f*cking poppen liggen. En ook niet aan de media. Het ligt aan onzekerheden. Ik word hier echt schijtziek van van alle mensen die zeggen dat je eetstoornissen krijgt van media en poppen... Ugh -__-"
T. Huisman - Donderdag 2 maart 2017 03:27
Nu zijn de Barbies dikker dan vroeger. Vroeger had Barbie een onrealistisch smalle taille maar nu ziet Barbie er realistischer uit. Ik herinner mij die oudere Barbies nog wel.