Alleen slanke mensen bij Abercrombie en Fitch

 

Abercrombie & Fitch, de Amerikaanse modeketen die enkel vrouwenkleding tot maat L en vrouwenbroeken tot maat 36/38 verkoopt, is beschuldigd van het uitsluiten van mensen met een grotere maat. Het merk wil zich volgens eigen zeggen enkel identificeren met knappe, slanke mensen.

Mike Jeffries, de directeur van Abercrombie & Fitch, geeft in een interview met Dailymail aan dat hij enkel mooie en slanke mensen in zijn winkel wil hebben: "Wij richten ons op de 'cool kids'. De aantrekkelijke, typische Amerikaan met een goede levensinstelling en veel vrienden. Veel mensen horen niet thuis in onze kleding en dat gaat ze nu ook niet meer lukken. Zijn we exclusief? Absoluut."

Vrouwenkleding wordt niet groter dan maatje L verkocht en mannenkleding niet groter dan maat XXL. En denk nu niet dat die maat XXL bedoeld is voor vollere mannen, nee die is bedoeld voor flink gespierde mannelijke sporters.

Mike Jeffries wil niet alleen dat zijn klanten knap en slank zijn, ook zijn medewerkers moeten aan deze eis voldoen. Het kledingketen was in 2012 namelijk al in opspraak omdat de medewerkers een intensieve training moesten volgen om er voldoende gespierd uit te zien.

Nouska haar ervaring met Abercrombie & Fitch:

"Toen ik met mijn vriendinnen in Londen was, stelde een vriendin voor om naar de winkel Abercrombie en Fitch te gaan. Ze had verhalen gehoord van haar zus dat er halfnaakte mannen stonden en er alleen knappe mensen mochten werken. We besloten naar de winkel te gaan die in een mooi pand gevestigd was. Al enkele meters voor de ingang klonk keiharde muziek over de straat.

Toen we de winkel binnen stapten werden we inderdaad verwelkomd door mannen met een ontbloot, gebruind en gespierd bovenlijf van begin twintig. Een beetje genant, je wist gewoon niet waar je moest kijken. Het rook gigantisch naar aftershave in de winkel. We liepen een rondje en zagen enkel knappe jongens en meiden in de hoeken staan om je te helpen. Er stond zelfs een jongen van de winkel achter de kassa met een zonnenbril op.

Het was druk in de winkel, maar ik vroeg me af waarom toen ik naar de kleding keek. Eigenlijk waren het gewoon hele basic items. Jeans, gekleurde broeken, polo's, een trui met het merk erop en geruite overhemden. Beduusd en lachend liepen we de winkel uit. Wij vonden het een beetje patserige zaak, waarbij het vooral om de 'show' ging." 

Abercrombie & Fitch heeft in Nederland 'gelukkig' maar 1 winkel. Deze is gevestigd in de Leidsestraat in Amsterdam.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Rebecca - Woensdag 8 mei 2013 14:32
ahw maar ik vind abercrombie en fitch wel hele mooie kleren hebben en vind het prima dat ze zo exclusief zijn, ieder zijn ding toch?
- - Woensdag 8 mei 2013 14:52
als je hier moeilijk over gaat doen dan kan je overal wel moeilijk
over gaan doen
wat maakt het uit als er zo winkel is?
er zijn genoeg andere winkels met "grote"" maten en "normale" mensen
xXxpaula - Woensdag 8 mei 2013 14:54
Whaha faal! Daar kan ik echt alleen maar om lachen
@Rebecca - Woensdag 8 mei 2013 14:59
Exclusief? Het is gewoon een ordinaire zaak .
Daarbij zijn zulke kleine maten niet eens voor de gemiddelde man/vrouw.
Je mag dus alleen kleding kopen daar als je dun bent.
Ingrid Sentse - Woensdag 8 mei 2013 15:06
Wat dacht je van: geen aandacht aan schenken? Winkels genoeg!
Colour - Woensdag 8 mei 2013 15:06
Kleding tot maat L is toch oke?
Scared - Woensdag 8 mei 2013 15:06
En wat als iemand slank is maar foeilelijk?
Jet - Woensdag 8 mei 2013 15:17
@Scared
Die worden vast geweigerd aan de deur ;)
Rebecca - Woensdag 8 mei 2013 15:19
Ehhh aan degene die @rebecca zei, hoezo? Een maat s of m of l is allemaal hartstikke gemiddeld, ja, dat half Nederland overgewicht heeft is weer een ander verhaal.. in mijn ogen is t/m een maat L helemaaaaal niet zo gek hoor.
Lisa - Woensdag 8 mei 2013 15:24
Wat apart dat iedereen dit heel normaal lijkt te vinden maar hysterisch wordt bij een artikel over een ''plus-size'' model met maat 38
Gwendolyn - Woensdag 8 mei 2013 15:28
Ben het ermee eens dat hun maten aan de kleine kant zijn, en dat die CEO debiel is. Stupide opmerking ook, want A&F ligt al niet zo lekker meer, al helemaal niet in de VS (vandaar ook al die uitbreidingen internationaal), maar ook niet wereldwijd, en dit soort uitspraken dragen daar niet aan bij.

De maten van het merk zijn wel apart. Ik ben van mening dat hun jeans en shorts' maten 00 (of size 0) bijna nog kindermaten zijn, en in die zin veel overlap vertoont met hun jongerenmerk, terwijl joggingbroeken van A&F vaak ruimer zijn, heel apart. En voor topjes hetzelfde, hangt volgens mij vooral van je cup af. Heb soms XS, dan M, soms L, het verschilt enorm. Maar hun jeans enzo gaan wel iets verder dan maat 36/38.

En dat over de kleding in het artikel; het is basic, veel dingen, maar ik vind de pasvorm echt geweldig. Bij de H&M of bij de Zara zitten dingen vaak vormloos of gewoon niet mooi, terwijl ik hier nog nooit iets niet heb gekocht vanwege de pasvorm. Echt nooit. En de kwaliteit is ook enorm goed. Ik heb sommige items al vijf jaar. Maargoed, ik ben zelf (tegenwoordig) ook geen fan meer van die standaard truien enzo, koop er vooral jeans, topjes en simpele v-hals truien.

Denk wel dat het beter zou zijn als ze die bespottelijk kleine maatjes er eens uit zouden gooien (maat 000?!) en misschien iets meer rekening houden met cup bij de tops, maar verder zie ik niet zoveel problemen met A&F (behalve de debiel van een CEO dan).
Gwendolyn - Woensdag 8 mei 2013 15:29
Oh, en ehm, bij dat over die stupide opmerkingen in het begin hoort natuurlijk nog bij dat het gewoon sowieso een stomme opmerking is, niet alleen omdat het slecht voor de markt is, haha.
believe - Woensdag 8 mei 2013 15:47
omg dat heb ik meegemaakt, ik werd naar binnen gesleurd door mijn vriendinnen en dan staat er zo'n dude met een afgetrainde sixpack pal voor je neus...*awkward*
Deempje - Woensdag 8 mei 2013 15:50
er werken niet voor niets alleen maar perfecte mensen in die winkels!
Rianne - Woensdag 8 mei 2013 15:53
Hahaha ach, laat de rijkelui-kids met het geld van hun pa maar smakeloze kleding kopen daar. Mensen met verstand kopen daar hopelijk toch niets.
Liadan - Woensdag 8 mei 2013 16:07
Vind de opmerkingen van die man echt heel triest, maar ik vind wel dat winkels zelf mogen weten welke maten ze verkopen en welke mensen ze aannemen.
Roos - Woensdag 8 mei 2013 16:11
Nou dat zou lekker zijn... ik heb shirt maat M, maar broekmaat L. Dus omdat ik brede heupen heb en op randje ondergewicht nog geen 38 pas, mag ik daar niet naar binnen? Dat is lekker... Ik zie dit niet zozeer als discriminatie, maar wel heerlijk triggerend.
Roos - Woensdag 8 mei 2013 16:14
en sorry, maar wat is die man onaantrekkelijk... wat een naar gezicht.
Merel - Woensdag 8 mei 2013 16:19
Dit is ongeveer hetzelfde als Hollister! (Maastricht)
Ook erg harde muziek, donkere winkel, 'perfect' winkel personeel..
Daar moet je ook aan bepaalde eisen voldoen.
Je moet letterlijk symetrich zijn! Je moet een natural uiterlijk hebben. Lange losse haren, niet geverfd, perfecte maten, je moet slim zijn en knap. (Zelfs voor achter de schermen..)
Gaat echt veel te ver!!!
verdrietig meisje e - Woensdag 8 mei 2013 16:28
Sorry maar broekmaat L daar past mijn kontniet in.. Vind tm L dus wel erg lullig.. En.jullie zeggen.dus even dat boven maat L dik is.. Bedankt..

Shirt pas ik wel M... Maar mn benen/kont zijn nou eenmaal flink en dan voelt dit best deprimerend..
Anoniem - Woensdag 8 mei 2013 16:30
Tegenwoordig kan je kleding ook vaak pas vanaf maat M kopen. Dat is dan toch precies hetzelfde!? Maar daar hoor je ook niks over, alleen weer als het negatief is voor dikkere mensen.
Rosa - Woensdag 8 mei 2013 16:38
Ik ben één keer in de A&F geweest, dat was in New York City in 2010. Ik mocht toen één item kopen van m'n ouders, en had uiteindelijk een jas gekozen. Geen spijt van en de kwaliteit is erg goed! Vijf minuten geleden had ik 'm nog aan. :P Ik zie ook nooit iemand anders met dezelfde jas. :)
Maar de maten vallen vooral heel klein... Ik heb normaal altijd S of XS en daar ineens M. Maakt me niks uit want ik heb in feite zelf dat slanke postuur. Wel ben ik juist fan van hun subtiele stijl, en de kwaliteit lijkt me erg fijn, wat ik tot nu toe heb gezien. Qua prijs vond ik het ook niet zo extreem.

De show eromheen is een beetje sneu als ik dit lees! Ugh, wat een verknipte mentaliteit. Zo kun je gewoon niet ondernemen, zitten echt geen enkele sociale waarden in (als die toon letterlijk zo was). Ze zouden zich eigenlijk kapot moeten schamen. Het lijkt wel een hele dictatuur binnen de modewereld. :S
Zo erg heb ik 't ook niet 'doorgekregen' in New York. Wel vielen de mannen idd op, maar dat werd ook zo ontzettend oppervlakkig vertoond allemaal...
Flower - Woensdag 8 mei 2013 16:46
Echt belachelijk! Behoorlijk arrogant
S. - Woensdag 8 mei 2013 17:32
Zelf weten toch? Ik kan ook niet in hun kleding omdat mijn cupmaat te groot is in verhouding tot mijn taille, 'perfect' zou je denken, maar aangezien hun shirtjes (tenminste toen ik er was) voor 90% kort en wijd zijn ziet dat er niet uit. Maar H&M net zo hoor, die shirtjes zijn meestal ook wijd/vormloos.

Ik ga maar eens het meldpunt discriminatie bellen xD
Tyrande Whisperwind - Woensdag 8 mei 2013 17:33
Niet alleen voor slanke en mooie mensen: Nee, Abercrombie en Fitch is voor Slanke, Mooie en ook nog eens rijke mensen! Gadverdamme, wat heb ik een spuughekel aan dit merk. Zo kak, zo elitair en al die stomme blonde elitaire hockey- en pianospelende rijkeluismeisjes dragen het.
S. - Woensdag 8 mei 2013 17:37
Rianne - Woensdag 8 mei 2013 15:53
Hahaha ach, laat de rijkelui-kids met het geld van hun pa maar smakeloze kleding kopen daar. Mensen met verstand kopen daar hopelijk toch niets.

---
Hahaha ja en laat de arme sloebers lekker naar de Zeeman gaan, moet hun vader maar harder werken i.p.v. een uitkering trekken. Gelukkig hebben ze hun verstand nog!

Oh wacht, dat is niet politiek correct.
Dit is enkel een (niet gemeende, voor we dat weer hebben) opmerking om aan te geven hoe idioot en bevooroordeeld zo'n opmerking als die van Rianne is.
S. - Woensdag 8 mei 2013 17:40
Niet alleen voor slanke en mooie mensen: Nee, Abercrombie en Fitch is voor Slanke, Mooie en ook nog eens rijke mensen! Gadverdamme, wat heb ik een spuughekel aan dit merk. Zo kak, zo elitair en al die stomme blonde elitaire hockey- en pianospelende rijkeluismeisjes dragen het.

---

Oh kijk nog eentje in dezelfde categorie! Mensen die dure kleren kopen mag je bespotten en afkeuren puur op hun kleding, maar o wee als je iets zegt over mensen die goedkope kleren kopen (wat niet altijd een keuze is, maar soms ook wel).
Oh oh oh - Woensdag 8 mei 2013 18:09
Er zijn toch ook winkels voor vrouwen met overgewicht, de zogenoemde grote-maten-winkels? Zijn die dan ook discriminerend tegen kleine/dunne/magere mensen? Ieder zijn keus om een assortiment te voeren.
Ik pas niet in grote-maten-kleding dus die winkels laat ik links liggen. Net zoals ik niet in de (meeste) kleding van deze winkel zal pasen. Laat ik dus ook links liggen. Nou en.
Inger - Woensdag 8 mei 2013 18:39
Ik vind ze eerlijk gezegd wel leuke kleding hebben, basic met een twits.
Pas er alleen met mijn 1.80 meter lengte never nooit niet in.
Met mijn lengte zit ik al snel op broekmaat 38/40 zo niet 42.
En qua shirts is een M prima zolang hij maar wel lang valt.

Ramp om kleding te shoppen altijd!
Anke - Woensdag 8 mei 2013 18:40
Ik vind die winkel sws al shit, vooral omdat het dure kleding is, zoals gezegd vnl. basics en het feit dat t daar vooral om een mooie kop hebben draait... nein.
Alison - Woensdag 8 mei 2013 18:41
Ik sluit me volledig bij S. aan. Ik vind het kwetsende, bevooroordeelde en generaliserende opmerkingen die naar mijn mening ook nergens op slaan (en voor het record, ik ben een meisje wier kledingkast gevuld is met dit merk, maar ik ben geen "kak", niet "elitair", niet "blond", speel geen hockey en piano, koop het niet van mijn vaders geld, ben ook geen "rijkeluismeisje", en eigenlijk vind ik wel dat ik - hoe kan het met mijn garderobe? - toch een redelijke dosis verstand bezit). Overigens wil ik niet zeggen dat er iets mis is met de bovengenoemde karakteristieken (nouja, oke, elitair is misschien niet een heel positieve), wat de bovenstaande reacties overigens wel lijken te impliceren door hun taalgebruik, voornamelijk wil ik er mee aantonen dat het nogal stereotyperend is. Ik neem aan dat jullie het niet eens zijn met mensen zoals Jeffries die op uiterlijk beoordelen, maar jullie doen exact hetzelfde - maar dan op kledingstijl, en dat vind ik net zo naar als wat Jeffries doet. En ik ben het ook eens met Oh oh oh. Ik wilde het argument eigenlijk zelf niet maken uit angst weer een hele discussie uit te lokken, maar nu het toch is geplaatst kan ik net zo goed zeggen dat ik het er mee eens ben.

Niet netjes natuurlijk, hoe die man erover praat, verre van, zelfs, maar ga alsjeblieft niet zelf ook zo doen, want dan vind ik dat je net zo intolerant en kortzichtig bezig bent als Mike Jeffries. Jeffries kan prima wat nuance gebruiken, maar hij is absoluut niet de enige als sommige reacties hier lees.
Tyrande Whisperwind - Woensdag 8 mei 2013 18:44
@ S. Nee hoor, ik heb niets tegen dure kleding. Ken zat mensen die genoeg geld hebben om dure kleding te kopen - das heel leuk voor ze en stiekem ben ik jaloers. Maar op de een of andere manier ken ik weinig leuke mensen die A&F dragen, het is echt een 'kijk mij een merkje dragen' merk.
pressure - Woensdag 8 mei 2013 18:50
He wat jammer nou, ik ben niet cool genoeg voor dit merk.
Charlotte - Woensdag 8 mei 2013 18:59
@Tyrande,
Meestal vind ik dat je hele leuke, goeie, motiverende comments schrijft. Maar dit snap ik niet zo goed. Dat jíj geen/weinig leuke mensen kent die A&F dragen betekent toch niet gelijk dat het een 'kijk mij een merkje dragen' merk is? Ik ken toevallig wel mensen die A&F dragen, niet om het te laten zien, maar gewoon omdat ze het leuke, lekker zittende kleding vinden die lang goed blijft.

OT: Ik ben nog nooit in een A&F winkel geweest. Kijk soms wel op de site, omdat ik het soms best leuke kleding vind. Maar vaak wel aan de tuttige kant, en ik koop persoonlijk liever 10x een goedkoop blousje van de H&M dan 1x een duur blousje dat 10x zolang meegaat van bijv. de A&F.
Maar als ik dat artikel zo lees denk ik dat er onderscheid gemaakt moet worden in wat ze verkopen (dus welk publiek ze trekken) en hoe ze hun personeel kiezen. Wat personeel betreft vind ik het discriminerend als je iemand niet aanneemt omdat hij of zij een maatje meer heeft, of een beugel draagt ofzoiets dergelijks. Wat betreft hun producten ben ik het met Oh oh oh eens. Dat is gewoon een assortiment keus, net als grote-maten winkels.

PS, oja en ik weet van een aantal vriendinnen dat je heus wel de winkel in mag als je een grotere maat dan L hebt, je zult er alleen minder snel iets vinden dat je goed past.
Charlotte - Woensdag 8 mei 2013 18:59
Een klein beetje nuance kan geen kwaad proudies. ;)
Lot1995 - Woensdag 8 mei 2013 19:00
belachelijk, enkel om die reden zou ik géén kleding van deze zaak willen...
E - Woensdag 8 mei 2013 19:24
belachelijk wat die man zegt....

Oke dat ze niet zoveel grote maten hebben, maar toch niet leuk wat zoiemand zegt

en zelf zou ik het niet dragen, dan vind ik mezelf een beetje arrogant
Ano - Woensdag 8 mei 2013 19:26
Grote maten winkel is vaak anders, mensen met grote maten (zoals ik) kunnen in veel winkels geen kleren vinden, grote maten winkels wel.
Normale en kleinere maten zijn in bijna alle winkels wel te vinden (op de grote maten winkel na dus), meestal heeft een winkel alleen maar een stukje met grote maten
Roos - Woensdag 8 mei 2013 19:37
Ik sluit me aan bij ano. xs en s vind je in heel veel kleding winkels. xl en groter al veel minder. Ik heb een vriendin die xxl heeft, die kan nergens anders winkelen dan grote maten winkels. Hoe is dat hetzelfde als een winkel die alleen voor xs, s en m gaat?
cherryberry - Woensdag 8 mei 2013 19:51
Abercrombie is echt mijn lievelings merk!
Ik kom heel vaak in abercrombie winkels, en je moet opzich wel de juiste maten hebben om daar te werken, maar je hoeft niet perse heel knap te zijn hoor! Ik ken best veel meisjes die daar werken en niet heel knap zijn.

Er zijn toch ook winkels waar ze hele grote maten verkopen, dan kan je daar toch naar toe gaan als je dit niet past ;)
XXX
B - Woensdag 8 mei 2013 19:52
Jeeezus, hebben mensen door dat ze nu ook gewoon allemaal mensen over één kam scheren? Ik vind Abercrombie & Fitch eerlijk gezegd een prima merk. Hele fijne shirts en broeken die lang goed blijven. De opmerkingen die het hoofd van dit merk maakt zijn belachelijk en het slaat nergens op, maar trek je er astjeblieft niet zoveel van aan. 'T gaat toch gewoon nergens over!?

"Zo kak, zo elitair en al die stomme blonde elitaire hockey- en pianospelende rijkeluismeisjes dragen het."

Nou sorry, maar ik ben echt geen elitair, stom, arrogant hockey-meisje. Ik speel wél piano en dat is ontzettend leuk, de kleding koop ik van het geld dat ik met werken verdien. Ik draag dit merk gewoon omdat ze hele fijne kleding hebben en laat me dat astjeblieft gewoon doen zonder dat ik direct word gezien als elitair en arrogant. En even voor the record, ik heb op dit moment een gezond gewicht en pas prima in de kleding van Abercrombie.
hockeymeisje95 - Woensdag 8 mei 2013 20:28
Zoveel mensen zijn er rond de leeftijd waar de kleding voor is, volgens mij ook weer niet met maat L.. Dus er passen nog genoeg mensen in deze kleding!

Zoals te zien is aan mijn forum-naam, zit ik op hockey. Dat maakt mij niet arrogant, stom, dom of wat dan ook. Vind het zelf een béétje overdreven om te denken dat alleen maar deze mensen dit merk dragen. Sowieso, er zijn toch ook genoeg winkels voor mensen die een grote maat hebben? Dan is het ideaal voor mensen met een kleinere maat als er daar ook winkels voor zijn! Zo heeft iedereen wat..

Verder ben ik het compleet eens met bijv. Oh oh oh en S.
s - Woensdag 8 mei 2013 20:44
tot maat L vind ik nog redelijk normaal. Maar de standpunten van die directeur vind ik echt walgelijk
Roos - Woensdag 8 mei 2013 21:13
HAHAHAHAHAHAH ik vind het zo triest dat ik het gewoon lachwekkend vind. Dat kan je gewoon niet maken. Aan de ene kant kan ik me er echt boos om maken, en aan de andere kant is het zo triest en kinderachtig dat we er met z'n alle maar gewoon om moeten lachen.
giraffe - Woensdag 8 mei 2013 21:22
ik vind de kleding er wel zeer mooi!!! En er werken toch geen anorectische modellen in hun winkel en dat is toch ook belangrijk. In de h en m gaat het er het hetzelfde aan toe hoor alleen zijn er meerdere die bij A&M willen werken dan bij de H&M!!! Dikke zever vind ik dit artikel!!!
kind_van_de_sterren - Woensdag 8 mei 2013 21:44
Wouw, wat een discussie. Persoonlijk kan ik me niet druk maken om zulke winkels. Als ik naar de CoolCat ga, pas ik ook niet in de kleding en als ik naar een grote matenwinkel ga ook niet, maar toch voel ik me niet gediscrimineerd. Ik heb zelfs mazzel, want in alle andere winkels kan ik gewoon kleding vinden die ik pas. En misschien is het dan een maat 40/L, toch voel ik me goed over mezelf.

De kleding van die winkel vind ik er mooi uit zien en ik gun het de meiden die passen van harte, maar ach.. die passen weer niet mijn mooie kleding. Voor ieder wat wils toch? Er zijn niet voor niets zoveel maten. En waarom wel een grote matenwinkel zonder problemen, maar een kleine matenwinkel is ineens slecht? Dan moet de grote matenwinkel ook maar weg...

R. - Woensdag 8 mei 2013 22:18
Ik had er nog nooit van gehoord maar ik zit er niet mee, al zou ik er niet snel heel geen. Ik ben namelijk niet cool.

Op zich vind ik het ook wel weer een goed tegenwicht voor dat de maten steeds groter worden. De gemiddelde mens wordt steeds dikker en de maten groeien mee. Ik merk dat vooral bij winkels als H&M en C&A (niet de lijn voor jongeren, die vallen we klein maar de gewone kleding), Miss Etam, dat ik niet eens meer in de kleinste maat pas, hoewel ik niet heel dun ben en 1.75 m. Je hebt ook M&S mode, dat is op zich voor oude vrouwen maar soms hangt er wel eens wat leuks. Alleen dan is maat 36 net een tent.

Ik had ook wel eens gelezen dat de maat 38 van nu de maat 42 van 1970 is.

Maar maten zij maar maten, het gaat eigenlijk helemaal nergens over. Het gaat erom dat je kleding goed zit. En eetstoornissen zijn heel naar maar het is ook een probleem dat een hele bevolking dikker en dikker wordt. Een beetje tegenwicht daartegen mag best vind ik.
M. - Woensdag 8 mei 2013 23:04
Het gaat denk ik meer over 'de manier waarop' dan over de daadwerkelijke maten,

In de Tally Weijl of de Vero Moda vind je ook echt niet boven maatje L of een klein vallende 42, maar dat is niet met de gedachte dat je niet cool of populair of whatever bent als je die maat of groter hebt. Dat is gewoon een andere doelgroep.

M&S heeft vaak ook kleding vanaf een groot vallende maat M tot XXXL, en dan weer niet zo klein. Opzich is het best normaal dat winkels hierin verschillen, maar wel een beetje jammer van de gedachte van Abercrombie en Fitch erachter. En inderdaad, saaie kleding voor veel geld.
Rachelle** - Woensdag 8 mei 2013 23:29
Ik heb zelf gewerkt bij Hollister in Maastricht en moet zeggen dat dit reuze meevalt. De kleding gaat vanaf zo'n kleine maat omdat de doelgroep nou eenmaal jong is en veel jonge meises gewoon van nature niet in echte volwassen maten passen. Ik vind de maten ook niet extreem klein uitvallen, maar zelfs groot (wel kort inderdaad). Over het aannemen van mensen: dat klopt gedeeltelijk. Ik heb er zelf gewerkt en het is inderdaad zo dat de wat minder knappe mensen niet worden aangenomen of als overnighter moeten werken, maar er waren ook zeker meisjes met een wat voller figuur. Het ging voornamelijk om je uitstraling. Ik heb het nooit goed gevonden dat het zo ging en heb daar ook wat van gezegd, maar aangezien je dit weet van het merk zou ik me er niet al te druk om maken. Ze scouten vooral op straat en als jij toch wil komen solliciteren, terwijl het bekend is dat ze zo werken, is dat gewoon niet slim. Ik wil niet zeggen dat het goed is dat ze zo werken, maar dat is het concept en daar is het bekend mee geworden. Bijna ieder meisje vindt de jongens met de blote lichamen leuk en het zou veel minder verkopen pf publiek trekken zonder hen, want de kleding is niet mega bijzonder...
CB - Woensdag 8 mei 2013 23:47
Eigenlijk heeft Tyrande Whisperwind wel gelijk. Vroeger toen ik het droeg, droegen al mijn vriendinnen het ook, en ja wij zitten allemaal op hockey, piano, en onze ouders zijn best rijk. Het merk is ook door die mike jeffries herbouwd als een chicque merk, Maar tegenwoordig zie je er echt iedereen in lopen...
-- - Donderdag 9 mei 2013 09:12
Iedereen heeft het erover dat de gemiddelde Nederlander steeds dikker wordt. Maar er zijn ook steeds meer mensen met een eetstoornis met (ernstig) ondergewicht.. Het lijkt alsof alleen schoonheid en de goede maten nog tellen in deze maatschappij.
wallflower - Donderdag 9 mei 2013 10:29
je kan er niet eens een broek kopen in maat m??? das toch een normale maat?!
wallflower - Donderdag 9 mei 2013 10:30
als je lelijk en dik ben, mag je dan ook niet de winkel in???
MischiefManaged - Donderdag 9 mei 2013 17:43
Lol, ik vind de kleding opzich best oké, maar de prijskaartjes die eraan hangen zijn echt absurt. Ik heb één sweater van A&F, maar echt bijzonder fijn zit 'ie niet dus ik ben niet van plan meer kleding van dit merk aan te schaffen.
Mijn tante daarentegen koopt bijna alleen maar A&F kleding voor d'r kinderen. Volgens mij puur om het merkje want ik vind helemaal niet dat ze altijd leuk of bijzonder gekleed zijn. Beetje saai meestal.
EB91 - Vrijdag 10 mei 2013 09:15
Als ze hier een probleem van maken dan moeten ze de grote maten winkels ook aanklagen, omdat die slanke mensen uitsluiten.
Loeeee - Vrijdag 10 mei 2013 14:05
Ik ben het helemaal met EB91 eens, het is toch raar dat ze A&F hiervoor aan klagen als er ook heel veel winkels zijn met alleen grote maten, die winkels sluiten dan toch mensen met 'normale' uit?
Lolaaa - Zaterdag 11 mei 2013 12:13
Meiden, weten jullie misschien wat de normale maten zijn van de spijkerbroeken van Abercrombie & Fitch, snap de verhoudingen totaal niet! En wil graag een broek bestellen. Ik heb al een broek van het merk, maar die is gewoon maat 25 en niet van die rare 00 , 4, 6 enzo... Dus wat staat er aan die rare cijfers in gewone maten?
Alvast bedankt,
Iemand - Zaterdag 11 mei 2013 21:02
Waarom wordt hier zo'n probleem van gemaakt? Het is de uitstraling van de winkel dat ze knappe modellen willen (het zijn gewoon modellen die daar werken) dat hoort bij hun imago, punt. Dit is misschien wel heel erg op uiterlijk gericht, maar ga mij niet wijs maken dat ze niet bij elke sollicitatie kijken naar hoe je eruit ziet of wat je uitstraalt. Zeker als je een functie krijgt waarmee je eigenlijk het uiterlijk van de winkel bent.
Ik koop er ook niks, want ik vind het te duur. Maar ik als ik in een stad ben waar die winkel is en ik ben er vlakbij, ga ik er wel naar toe, gewoon om die heerlijke mannen te spotten. Want zeg nou zelf; niks mis met zo'n sixpack toch? Maar dat is precies wat A&F A&F maakt. Mensen weten dat daar lekkere mannen met een sixpack staan en dat is hun imago dat was algemeen bekend. Het feit dat die directeur het nu op een misschien niet zo'n genuanceerde manier zegt, verandert daar niks aan. Iedere winkel heeft zijn eigen soort publiek. Bij de Coolcat komen heel ander soort mensen dan bij bijvoorbeeld de Esprit. Je ziet daar ook ander soort mensen werken.
Bekijk het allemaal toch niet zo zwart mensen en geniet van het leven, je kan je over genoeg dingen druk maken.
Als je daar niks wilt kopen, koop je daar toch niks, maar please adem in en adem uit. Alles komt goed.
Alison - Zaterdag 11 mei 2013 22:02
@ Lolaaa: Over het algemeen is 25 maat 0 bij Abercrombie, 26 maat 2, 27 maat 4, 28 maat 6, enzovoorts.

Ze hebben ook een size chart op de site met centimeters enzo, dat is misschien iets preciezer, dus daar kan je ook kijken!
* - Donderdag 30 mei 2013 16:17
Iedere winkel z'n eigen ding, toch. Lekker laten waaien.

Mike Jeffries mag zijn uitspraken alleen wel iets tactvoller formuleren. Wat een kloothommel.
Anoniem - Vrijdag 28 juni 2013 13:12
Als ze denken dat ze zo exclusief zijn zitten ze er ook wel naast. Iedereen draagt deze kleding tegenwoordig. Ik denk dat je veel mooiere kleding in andere zaken kan halen die niet zo belachelijk doen over mensen hun maten.
D. - Woensdag 9 juli 2014 12:45
Ellen Degeneres heeft een leuk stuk over dit hele gedoe van A&F, moet je maar even op YouTube kijken. Het heet 'Fitch, Please'.