Alicia Keys stopt met make-up dragen

 

Alicia Keys, de bekende zangeres heeft een stoer en, in de muziekwereld revolutionair besluit genomen. Ze draagt vanaf nu geen make-up meer. Niet in video-clips, niet op het podium. Ze is er klaar mee ‘perfect' te moeten zijn en wil zichzelf niet meer verstoppen. Geen make-up meer voor deze wereldberoemde zangeres en daarmee maakt ze een waar statement.

De meeste artiesten dragen dagelijks, voornamelijk in het openbaar make-up. In videoclips wordt daar uren aan besteed en voor een optreden staat ook een heel team met kwasten en make-up klaar om de boel te perfectioneren. We verwachten dat popsterren er altijd pico bello uitzien en dat vrouwelijke artiesten altijd make-up dragen. In sommige roddelbladen vind je dan ook foto's van sterren die geen make-up dragen om hen te vergelijken met hoe ze er op de cover van hun nieuwe plaat uitzien. Voor een campagne willen ze nog wel eens hun 'naked' face laten zien, maar tijdens hun 'werk' wordt er altijd make-up gebruikt. #nomakeup

 

 

Op Lennyletter.com schrijft de 35-jarige zangeres: ''Ik herinner me nog de periode dat ik net bekend begon te worden. Oh mijn god, iedereen had wel iets te zeggen. ''Ze is zo hard, ze is net een jongen, ze zal wel lesbisch zijn, ze moet zich vrouwelijker gedragen.'' Maar ik kwam uit New York en iedereen daar gedroeg zich op die manier. Je moest hard zijn, mensen moesten weten dat je niet bang was om te vechten. Maar dit was niet New York. Dit was de schrijnende, veroordelende wereld van entertainment. En daar begon het dat ik me ging gedragen als kameleon.''

''Er wordt van je verwacht dat je jezelf verstopt achter een dikke laag make-up om dichter bij perfectie te komen. We komen allemaal op dat punt in ons leven, vooral meisjes, waarop je perfect wilt zijn.'', zegt de zangeres in het interview. ''Geloof me, dit stopt niet op de middelbare school.''

''Ik wil mezelf niet meer hoeven verbergen. Niet mijn gezicht, niet mijn gedachten, niet mijn ziel, niet mijn dromen, niet mijn problemen en niet mijn gevoelens. Niets. Ik hoop en bid dat dit een revolutie mag zijn'', zegt Keys.

Wat vind jij van de keuze van Alicia Keys?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

d - Dinsdag 7 juni 2016 16:37
Het is haar keuze, dat is mooi. Dat is het dan ook, meer niet. We hoeven niet te 'luisteren' naar rolmodellen. We moeten ons eigen rolmodel zijn vanaf het begin van ons leven en niet dingen doen omdat we weten dat er somewhere, ergens, iemand het OOK doet of is. We zijn niet echt vrij, ziet niemand dat dan; steeds is er weer iets anders in de 'mode', aangestuurd door..
miri - Dinsdag 7 juni 2016 17:15
Mooi geschreven d,

Los van dat, mooie keuze. keys is daarentegen ook gewoon een natural beauty
joli - Dinsdag 7 juni 2016 18:24
Stoer van haar. Schept een stuk realistischer beeld!
Yesterday - Woensdag 8 juni 2016 00:04
Gaaaaf. Ik zou het ook doen als ik niet zo extreem wit was. Ik krijg altijd te horen of ik ziek ben xD
Anne - Woensdag 8 juni 2016 10:36
Gaaf besluit!! Draag zelf ook sporadisch make up. Alleen in de winter ( ben altijd bang dat als in de zomer make up draag ik niet bruin wordt. Of dat alles uit gaat lopen....)
Anne - Woensdag 8 juni 2016 10:36
Gaaf besluit!! Draag zelf ook sporadisch make up. Alleen in de winter ( ben altijd bang dat als in de zomer make up draag ik niet bruin wordt. Of dat alles uit gaat lopen....)
Frederique (fablefrique) - Woensdag 8 juni 2016 11:28
Hoe super stoer is dit dan!!