A Perfect 14: docu over plus size vrouwen

 

De afgelopen jaren zijn er vele initiatieven langsgekomen met als doel om ons huidige magere schoonheidsideaal iets vrouwelijker te krijgen. Helaas blijkt dit zeer ingewikkeld te zijn en blijft het ideaal: slank, slanker, slankst. In de nieuwe documentaire 'A Perfect 14' confronteren modellen en filmmakers je met de positieve kanten en schaduwzijde van het hebben van een maatje meer in de (mode)wereld. Hun verhalen laten je zien hoe anders de wereld zou zijn als we een breder begrip van schoonheid zouden hanteren.

a perfect 14

In de docu komen een aantal bekende plus size modellen aan het woord waaronder Elly Mayday en Laura Wells. Daarnaast bevat de docu interviews met ontwerpers, fotografen en vertegenwoordigers van modellenburo's. De docu wordt in juni van dit jaar verwacht. Er wordt momenteel nog meer geld voor ingezameld. Onderstaand kan je alvast kijken naar de trailer en een aantal interviews.

De Canadese documentaire wordt online in ieder geval enthousiast ontvangen. "Zeggen dat het hoogdringend tijd is voor een documentaire over de plus size industrie, is de understatement van het jaar."

Lees hier meer over A Perfect 14.

Bron: huffingtonpost

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

HoneyOats - Dinsdag 29 april 2014 10:58
Ik kan alleen dromen van zoveel zelfvertrouwen en kracht zoals deze vrouwen.
Ze hebben helemaal gelijk.

x
Eilish - Dinsdag 29 april 2014 12:54
Prachtige vrouwen! Het gaat om hoe jij je voelt, dat jij tevreden bent met je lichaam en zelfvertrouwen uit straalt! Ondergewicht is niet goed, overgewicht ook niet, maar bedenk dat mensen er niet altijd iets aan kunnen doen. En soms willen mensen er ook niks aan doen, gewoon omdat ze zo ook gelukkig zijn! Dat is het allerbelangrijkste!

Het zijn echt voorbeelden. Ik wou dat ik gelukkig kon zijn met mijn lichaam, net als deze vrouwen...
RosieV - Dinsdag 29 april 2014 13:14
Ik vind ze erg mooi hoor, leuke kledingstijl ook. Die legging met dat blauwe shirtje bijvoorbeeld, staat heel mooi bij mensen met wat brede heupen.
Ik snap niet hoe dit heftige slankheidsideaal is ontstaan, het maakt meer kapot dan je lief is. Ik denk dat als we verschillende soorten modellen als het ideaalbeeld beschouwden we een betere samenleving hadden. Iedereen is uniek toch?

Ik moet wel toegeven dat ik mezelf ook nog lang niet accepteer. Ik mag mezelf wel eens wat vaker iets lekkers gunnen. Ben 16 kilo afgevallen en moet nu 4 kilo aankomen. En eigenlijk vind ik dat niet eens zo heel erg want ik mis wel wat rondingen.

Pauliene - Dinsdag 29 april 2014 16:24
Geweldig zij stimuleren gewoon ze zijn een beter en groter voorbeeld dan die dunne modellen die eerlijk gezegt en gewoon niet happy uitzien en ook nog eens niet echt mooi
Hanna - Dinsdag 29 april 2014 19:05
super tof, wil hem zeker kijken!
kim - Zondag 4 mei 2014 17:11
super die vrouwen! Ik ben het zat om overal (internet, tijdschriften) alleen maar slanke vrouwen te zien. Zoals word gezegt in de video's is 99% van de modellen in bladen super slank. En niet iedereen kan zo zijn, niet iedereen is ervoor gebouwt om slank te zijn. Zo ik ook niet. Super veel vriendinnen van mij die amper vet aan hun lichaam hebben die willen afvallen, of weinig eten omdat ze bang zijn dat ze aankomen. Het gaat er niet om dat het slecht is als je wel een slank figuur hebt. Maar het gaat erom dat het nou een keer stopt met het naar beneden trekken van wat vollere meiden\vrouwen.

annelieke - Maandag 10 augustus 2020 15:10
Heeft iemand een idee wanneer deze docu in Nederland te zien is of online?

En hebben jullie nog meer documentaire tips voor body positivity?

mijn aanrader: de docu Fat Front, te streamen via IDFA/vimeo