Nieuw: de ggz-appwijzer

 

Tegenwoordig is overal wel een app voor, ook op het gebied van geestelijke gezondheidszorg en zelfhulp. Soms zie je door de bomen het bos niet meer als je een simpele ontspannings-app wilt downloaden of een app zoekt om slapeloosheid of angst te verminderen. Om jou wegwijs te maken hebben de Nederlandse GGZ en MIND een platform gelanceerd: de ggz-appwijzer. Zo vind je sneller en gerichter de app die op dit moment bij jou past en je helpt om jouw mentale veerkracht te kunnen versterken. 

De ggz-appwijzer biedt de mogelijkheid om je zoekopdracht te filteren en beoordeelt voor jou de kwaliteit en functionaliteit van bepaalde apps. Hoe zit het met de dataveiligheid van een bepaalde app? En hoe gebruiksvriendelijk is het? Allemaal dingen die je misschien wilt weten voordat je een app download. 

Projectleider Rimmert Brandsma vertelt in een persbericht van De Nederlandse ggz: "E-health biedt extra mogelijkheden voor mensen om laagdrempelig en in eigen regie te werken aan een betere psychische gezondheid. We zien in deze coronaperiode bovendien dat meer mensen behoefte hebben aan een toegankelijke manier om hun mentale veerkracht te verbeteren." 

Hieronder kun je een korte introductievideo bekijken:

Is de ggz-appwijzer iets voor jou?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anneke laan - Zaterdag 18 maart 2023 17:10
Ik moet de digitale hulp van het ggz afbouwen en wil daarom
Op een andere manier ondersteuning vinden vrijblijvend