Naastenbijeenkomst: feestdagen met een eetstoornis

 

De feestdagen staan weer voor de deur en deze dagen kunnen in het bijzonder ingewikkeld zijn voor mensen met een eetstoornis. Samen gezellig aan tafel, maar ook de eetstoornis schuift onuitgenodigd aan. Mensen over de vloer, een andere ritme, minder controle, sociale gelegenheden, het kan allemaal voor best wel wat spanning zorgen wanneer er een eetstoornis mee gemoeid gaat. Hoe ga je hier als naaste mee om? Om zowel voor de ander als jezelf te kunnen zorgen, organiseert Stichting Kiem een aantal themabijeenkomsten bij verschillende inloophuizen.

"Tijdens de themabijeenkomsten besteden we aandacht aan hoe je als naaste van iemand met een eetstoornis ervoor kan zorgen dat jullie samen fijne feestdagen beleven. Ervaringsdeskundige trainers en vrijwilligers geven uitleg over hoe een eetstoornis werkt. Zij geven praktische tips over hoe je hiermee om kunt gaan tijdens de feestdagen. Zodat de feestdagen wat meer ontspannen zou kunnen verlopen."


bron foto

De bijeenkomsten worden van 19:30 tot 21:30 uur gegeven op de volgende locaties:

Vrijdag 17 november: Realcovery Inloophuis, Weerselo
Vrijdag 17 november: Stichting JIJ, Rotterdam
Maandag 20 november: Prolis, Nijmegen
Dinsdag 21 november: Cuidate, Zwolle
Woensdag 22 november: Youz, Sittard
Donderdag 23 november: Accare, Haren
Maandag 27 november: Amarum, Warnsveld
Dinsdag 28 november: Emergis, Kloetinge
Dinsdag 28 november: meRecovery, Zeist
Woensdag 29 november: Praktijkhuis Inspiration, Hoofddorp
Woensdag 29 november: Dalisay Recovery, Medemblik

Kijk voor meer informatie en inschrijven op de website van Stichting Kiem.

Pas goed op elkaar en jezelf. ♥


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts