Coronahulplijn voor angst en depressie

 

Deze coronacrisis kan veel impact hebben op je dagelijks leven en gemoedstoestand, zeker als je worstelt met psychische problematiek. Je dagelijks leven is veranderd, therapie ligt stil of de vorm is anders; dat is niet niks. We schreven eerder in verschillende blogs onze tips en ervaringen over hoe je deze crisis door kunt komen. In een heftige tijd is het niet verkeerd of zwak om méér nodig te hebben, er is tenslotte ook meer aan de hand. Heb jij juist nu een luisterend oor nodig? Kun je wel wat steun of advies gebruiken? Dan kun je vanaf aanstaande maandag bellen met de StayFine-lijn.

Veel jongeren die een depressie of angststoornis hebben (of hebben gehad), hebben het extra zwaar nu. Door de maatregelen kun je vastlopen in herstel of juist bang zijn voor een terugval. Speciaal voor die groep is deze telefoonlijn in het leven geroepen, opgezet door onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen. Uit onderzoek van het Trimbos-insituut blijkt namelijk dat één op de drie mensen meer last heeft van angst- en depressieklachten sinds de uitbraak van het coronavirus. Maar ook slaapproblemen, stress en onzekerheden zijn bij deze groep toegenomen de afgelopen weken. 


Bron: enginakyurt

De hulplijn is bedoeld voor jongeren tussen de 13 en 21 jaar. Deze jongeren, met angst- en/of depressieklachten in het verleden of heden, kunnen de hulplijn bereiken via 06-13902366 of een voicemail inspreken. Als je belt kom je in contact met een hulpverlener of onderzoeker die jou advies kan geven.

Op de volgende momenten zit er iemand voor je klaar:
Maandag 13.00 - 17.00 uur
Dinsdag 12.00 - 16.00 uur
Woensdag 09.00 - 17.00 uur
Donderdag 09.00 - 12.00 uur


 Meer informatie vind je op de website www.stayfine.nl.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

ik - Zondag 14 juni 2020 21:43
Hoezo een leeftijdsgrens instellen? Zijn mensen boven de 21 niet belangrijk of interessant genoeg? Waarom mogen die er geen gebruik van maken? Ben benieuwd naar het argument.
Flower girl - Zondag 14 juni 2020 22:07
De link stayfine.nl doet het niet.
Weet niet of jullie hier misschien iets mee kunnen?
Daphne - Proud2Bme - Maandag 15 juni 2020 08:05
Hey FlowerGirl,

Bedankt voor je bericht. Helaas lukt het niet om een goede link te krijgen, maar het webadres zelf klopt wel helemaal. Als je dat intypt kom je er ook meteen!

Liefs!
Kikkie - Maandag 15 juni 2020 23:01
Lijkt me een goed initiatief, enig idee of er ook zo iets is voor de mensen die ouder zijn dan 21?Merk zelf namelijk wel dat het gesprek eens in de week, telefonisch, met mijn psycholoog nu niet echt voldoende is.