Alles oke: hulplijn voor jongvolwassenen

 

Je bent jong, het leven ligt aan je voeten en alles is mogelijk. Alleen staat het leven stil. Al meer dan een jaar inmiddels. Dat is niet makkelijk. Over heel de wereld worden jongvolwassenen hard getroffen door de coronamaatregelen. Misschien ben jij er hier wel één van. En je bent niet alleen. 

Dat er veel jongeren getroffen worden door de coronacrisis heeft ook De Kindertelefoon gemerkt. Dagelijks krijgen zij berichten van jongeren die kampen met mentale problemen, eenzaamheid en depressieve gevoelens. Hier moet over gepraat worden, vindt Roline de Wilde, directeur van De Kindertelefoon. En daarom kunnen 18- tot 24-jarigen nu terecht bij de 'Alles Oké?' supportlijn.

Bij de 'Alles Oké?' supportlijn staat dagelijks een groep van bijna 100 vrijwilligers klaar die speciaal getraind zijn om bellers en chatters goed te woord te staan. Bij 'Alles Oké' kun je op een laagdrempelige manier terecht met een scala aan onderwerpen. Denk hierbij aan eenzaamheid, geldproblemen, onzekerheden of drugs- en alcoholproblemen. Dit kan coronagerelateerd zijn, maar dat is zeker geen voorwaarde. 

Roline de Wilde, directeur van De Kindertelefoon: "Deze vrijwilligers zijn getraind om écht naar je te luisteren, zonder oordeel. Het kan al enorm opluchten om je verhaal kwijt te kunnen en als je dat fijn vindt, kunnen ze ook met je meedenken hoe je weer een stap in de goede richting kunt zetten. Je hebt daarbij zelf de regie." Bron.

Het contact is gratis, anoniem en vrijblijvend. De lijn is dagelijks geopend van 14.00 uur tot 22.00 uur. Bellen kan naar 0800-0450 en de chat is bereikbaar via allesoke.nl.

Ben je jonger dan 18 jaar en ben je opzoek naar iemand om mee te praten? De Kindertelefoon is bereikbaar op het telefoonnummer 0800-0432 van 11.00 tot 21.00 uur. Op de website vind je ook de chat en het forum, waar je elke dag terecht kunt.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

britneyangel - Donderdag 8 april 2021 21:43
wel goed vind ik!
M. - Vrijdag 9 april 2021 00:28
En ben je ouder dan 24? De vrijwilligers van de Luisterlijn staan 24/7 voor je klaar.