Volwassen en je gedragen als kind

 

Uit Brits onderzoek is gebleken dat één op de vijf volwassen zich nog steeds bezighoudt met dingen uit zijn of haar jeugd. Dit kunnen dingen zijn zoals een sneeuwpop bouwen, cartoons kijken of bubbeltjespapier platdrukken (wie doet dat nou niet). Wanneer ik bubbeltjespapier zie kan ik me ook amper inhouden. Ik denk dat iedereen een soort drang heeft om af en toe terug te keren naar zijn jeugd. Zeker als je veel sentimentele waarde hecht aan dingen uit je jeugd. Voor mij is dat bijvoorbeeld de film 'The lion king', af en toe kijk ik nog wel eens naar deze film. Elke volwassene voelt zich wel eens kind. Ik zal in dit artikel uitleggen waarom dat zo is.

Uit onderzoek is gebleken dat één op de vijf volwassenen kinderlijke gewoontes heeft. Sommige mensen kunnen zich nou eenmaal niet inhouden wanneer ze een cake maken en er nog wat beslag in de kom zit, of wanneer ze een grote stapel bladeren zien liggen. Dan moet je er toch even doorheen rennen en alle bladeren wegschoppen? Andere gevoels die mensen soms moeten onderdrukken kunnen dingen zijn zoals heel hard met een winkelwagentje door de supermarkt rennen of gezichten/teksten tekenen op beslagen spiegels (als ik douche teken ik vaak op de deur).

Ook is gebleken uit het onderzoek dat nog veel volwassen de korstjes van hun brood niet eten. Twee derde van de volwassen geeft aan dat ze zich soms nog een groot kind voelen, waarvan één op de tien toegeeft grappen uit te halen in een Home Alone stijl. Meer dan de helft van ondervraagden zegt dat ze nog regelmatig dagdromen, de meeste dromen dan dat ze heel rijk en gelukkig zijn. Eén derde van de dagdromers geeft aan te dromen dat ze in een groot huis wonen en één vijfde droomt dat ze superkrachten hebben. Andere 'kinderlijke dingen' die de volwassen doen zijn bijvoorbeeld photobombing door vingers achter iemand zijn hoofd te steken, dansen op muziek, tijd doorbrengen met jongere familieleden en dekbed dag.

Uit het onderzoek is een top tien gekomen van 'kinderlijke dingen' die volwassenen het leukst vinden om te doen. Ik ben benieuwd welke jij herkent!

♥ Bubbeltjes papier laten knappen.
♥ De sneeuw vertrappen en doorheen strompelen.
♥ Je vingers in cake mix stoppen of de overige cake mix uit de bak likken.
♥ Door bergen van blaadjes rennen en wegschoppen.
♥ Schommelen.
♥ Kinderfilms kijken.
♥ Gekke bekken trekken.
♥ Een sneeuwman maken.
♥ Kookplaten snel aanraken.
♥ Een sneeuwballengevecht houden.

Doe jij nog wel eens 'kinderlijke' dingen?

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Abenita - Vrijdag 7 maart 2014 10:13
Haha wat leuk! Dingen die ik 'stiekem' ook nog wel eens doe:

- Door mijn lange gang glijden op m'n sokken
- De duivengeluiden op m'n balkon nadoen
- Limonade drinken met een rietje
- Huppelen
- Net op tijd voor de golven wegrennen op t strand

Haha dit klinkt echt alsof ik 7 ben :D
Gigi - Vrijdag 7 maart 2014 10:18
hihihih wat een leuk blog. Ja ik ben ook nog steeds dezelfde persoon als toen ik 'klein was' (zou ook gek zijn als je opeens in een ander mens transformeert op het moment dat je 18 word ;-))

Herken alle punten hierboven en daarnaast ben ik nog steeds gek op gamen en soms knuffeldieren.
Liadan - Vrijdag 7 maart 2014 10:20
Ik herken het bubbeltjes papier en door de bladeren schoppen.
Verder kan ik niet normaal door een plas fietsen, dan gaan altijd mijn benen omhoog. En ik huppel ook veel, en ik praat tegen niet levende dingen en geef ze namen.
vlinder - Vrijdag 7 maart 2014 10:40
ik word dinsdag (11 maart) 18 jaar. En ja k herken hier heel veel in hahahah. maar dat is ook niet erg vind ik.
Lidewij - Vrijdag 7 maart 2014 10:46
Ik verwonder me er altijd over dat de maatschappij blijkbaar een setje regels heeft gemaakt over hoe je je moet gedragen als volwassene. En dat bepaald gedrag alleen maar kan bij kinderen. Maar genieten van kleine dingen, enthousiasme, en een 'open mind', dat is toch voor alle leeftijden? Die super eenvoudige dingen, die maken het leven juist mooi.

Ik doe nog altijd in ieder zwembad en in de zee alsof ik een zeemeermin ben (hey, a girl can dream, can't she?) en kan mezelf uren vermaken in de golven. Ik geef er niks om, het geeft me het gelukzaligste gevoel van de wereld, en het kost me ook nog eens helemaal niks. Dagdromen, verkleden, en jezelf laten gaan is voor iedereen!
Diedjuh - Vrijdag 7 maart 2014 10:51
Leuke Blog! Kleurplaten maken....zooo leuk!
@Lidewij - Vrijdag 7 maart 2014 10:51
Heel mooi gezegd
Avril - Vrijdag 7 maart 2014 11:23
Eerlijk gezegd doe ik ze allemaal wel eens van het lijstje.. o.o
An - Vrijdag 7 maart 2014 11:52
Haha heerlijk! In mijn ogen heeft iedereen een stukje kind in zich zitten dat af en toe een speelkwartiertje nodig heeft. Ben het eens met Lidewij; al die verwachtingen en maatstaven waar volwassen zich naar behoren te gedragen.. het is toch heerlijk om je als volwassene af en toe te laten gaan?!
Ik vind het super om even lekker te schommelen:) 2 weken geleden heb ik bellenblaas gekocht (stond bij de kassa en kon het niet laten liggen haha) en liep in de zon door de winkelstraat te bellenblazen:) vrijwel alle mensen die ik tegenkwam werden vrolijk. Genieten:D
m - Vrijdag 7 maart 2014 11:54
dansen op muziek kinderlijk? Tijd doorbrengen met jongere familieleden? ATB-en ook niet fietsen op een (kinder)crossfiets en dat vinden we door de jaren heen wel volwassen 'gedrag'.
Wie bepaalt eigenlijk of iets kinderlijk is, ik vind het zeer kinderlijk en gericht op hoe iets 'uiterlijk' eruit ziet. En wat we dan allemaal inhouden in ons gedrag komt er weer uit dmv dat glaasje extra alcohol of ergere dingen. Wie of wat houdt ons tegen eigenlijk om 'kinderlijk' te (mogen) zijn.
Nijntje - Vrijdag 7 maart 2014 11:59
Aaah bubbeltjes plastic, absoluut jeugdsentiment :) i love it.
Stampen in de plassen met regen.
Kleuren.
Van de glijbaan af.
Florientje - Vrijdag 7 maart 2014 12:04
Geweldig. Indoor speelparadijzen met trampolines vind ik ook ngo geweldig en luchtkastelen. Lekker op rennen en springen. Ik slaap nog met een knuffelschaap en die heeft in mijn fantasie ook 5 poten en nog een grote hello Kitty. En schommelen is leuk en dan er af springen als je vrij hoog bent. Zwemmen en veel van de glijbaan. Verstoppertje doen. Bassie en Adriaan kijken en dan vooral dat nadoen. Pyamas met Mickey mouse en smorgens lekker de wereld van K3 kijken als ik gelegenheid heb. Heerlijk, en het ilefst ook nog een toetje met smarties. I lOVE IT En ow ja ik ben 27 jaar.....
x - Vrijdag 7 maart 2014 12:29
Heerlijk! Waarom zou het niet mogen als het je zo vrolijk maakt?
Aantal dingen best herkenbaar haha
Maanmeisje - Vrijdag 7 maart 2014 13:16
Ja, ik doe ook nog wel eens van die 'kinderlijke' dingen, want eigenlijk vind ik dat het op elke leeftijd kan en mag :-).
Chananja - Vrijdag 7 maart 2014 14:08
In mijn therapie heet dit gewoon de 'gelukkige-kind-modus' en hangt het vaak samen met een sterk aanwezige 'gezonde-volwassene-modus' ;-).
ik - Vrijdag 7 maart 2014 16:16
hahaha ik doe alles, en nog veel meer kinderlijke dingen, en ik denk dat dat bij mij nooit weg gaat! ik noem mezelf altijd een groot kind ,en ik ben er trots op!
G. - Vrijdag 7 maart 2014 16:40
Probeer het kind in mij zo groot mogelijk te houden :D

Zoals: totaal overbodig een stenen trappetje oplopen - om vervolgens weer aan de andere kant van het trappetje naar beneden te lopen. Totaal onlogisch.

Blij met de niet mogen - niet horen - etc - kaders: want dan kan ik genieten als (!) ik me aan mijn eigen gevormde kaders niet houd ;)
EB91 - Vrijdag 7 maart 2014 19:36
- schommelen
- met mijn knuffels knuffelen en er tegen praten
- tegen de buurkatten miauwen
- kinderliedjes zingen
en vast nog wel meer waar ik nu even niet op kom
Ikke - Vrijdag 7 maart 2014 20:12
Kinderen voor kinderen luisteren en lekker mee zingen.( tijdens schoonmaken)
Door de lange gang glijden op sokken...
Mijn uitleven in een indoor speeltijd. ( als ik de oppas heb. )
Van de trapleuning glijden.
Tekenfilms van vroeger kijken. Ook Disney-films. Ze blijven gewoon leuk.
Lego bouwen.


l - Vrijdag 7 maart 2014 20:55
Oh haha, alsof dit artikel over mij gaat, ik herken al die "kinderlijke" dingen. Ik ben het niet zo eens met het woord kinderlijk, het is toch gewoon lol maken? :-)
X - Vrijdag 7 maart 2014 22:06
Ik vind het best wel raar dat dank blijkbaar 4 op de 5 volwassenen dit soort dingen niet doet. Dan heb je ook geen leven volgens mij.

Ik vind het eigenlijk gewone dingen, niet zozeer kinderlijk.

Haremaje - Vrijdag 7 maart 2014 22:51
Haha, ik doe het allemaal nog!
M. - Zaterdag 8 maart 2014 09:51
Heerlijk dit! Ik vind heel veel kinderlijke dingen ook nog erg leuk, met name dingen met een hoog schattigheidsgehalte, haha. Ben nogal manga/animé fan maar geloof dat in Japan de scheidingslijn tussen kinderlijk en volwassen wat vager is :P. Tekenfilm en schattige poppetjes zijn daar niet per definitie voor kinderen :P.
Rachel - Zondag 9 maart 2014 09:16
Kan me niet voorstellen dat volwassenen (en kinderen) het leuk vinden om kookplaten snel aan te raken :')
wl - Zondag 9 maart 2014 21:37
waarom kinderlijk? alleen al toen ik het beginstukje las herkende ik me in bijna alles.
Het is juist gezond. Al dat hokjes denken bleugh
Maria - Vrijdag 18 april 2014 13:11
JAAAA leuk:
Fluitgeluid maken met een schelpje of een grasspriet.
Hutten bouwen van hooi op het land.
Beelden aaien in de stad
Met een stokje langs metalen spijlenhekken ratelen
Echo testen in tunnels ie ja ie ja
Madelievenkrans maken voor in je haar
Heerlijk....mijn lijst kan nog veel langer en de vorige onbekende ideetjes ga ik uitproberen!
Renette - Zondag 10 februari 2019 11:26
Ook heerlijk ruiken aan kleding van iemand van wie je houd