Tomorrow: wakker zonder angst en zorgen

 

Een veertienjarige jongen met Asperger, een vorm van autisme, heeft een korte film gemaakt over zijn ervaring met pesten. De film start met de woorden van de jongen, Ryan Wiggins "Zal ik ooit weten hoe het voelt om wakker te worden zonder angst, spijt of zorgen? Waarschijnlijk niet vandaag, maar misschien morgen." Ryan heeft door zijn stoornis veel moeite met het aangaan van sociale contacten en is hierdoor doelwit voor pesters.

Ryan Wiggins wordt op school voortdurend gepest omdat hij anders is. Hij maakte met maar weinig materiaal een korte film over zichzelf en hoe zijn dagen door het pesten eruit zien. Hij laat zien wat de gevolgen van het pesten zijn op zijn psychische toestand. De Daily Mail betiteld het als een heftige korte film. "Ik voel me zo beschaamd en walg van mezelf. Zal ik ooit weten hoe het voelt om voor de spiegel te staan zonder de neiging om te willen wegkijken? Waarschijnlijk niet vandaag, misschien morgen."

Ryan wordt niet alleen op school gepest, maar ook thuis gaat het door. Hij ontvangt regelmatig pest berichtjes, zelfs met het advies zelfmoord te plegen. "Hoeveel extra pillen moet ik slikken om hiermee om te kunnen? Zal er ooit een eind aan komen? Komt er ooit een moment dat ik eindelijk gelukkig zal kunnen zijn?" Ryan gaat nu naar een technische school. Hij voelt zich hier meer op zijn gemak. Hij wordt hier nog wel gepest, maar vele malen minder dan vroeger.

Ryan hoopt door zijn korte film dat mensen nu te meer beseffen hoe hulpeloos en geïsoleerd iemand zich kan voelen als gevolg van pesten. "Je gaat er aan kapot. We moeten over dit onderwerp blijven praten. Mijn gevoelens vertalen naar een film was voor mij een grote stap, maar hopelijk helpt het andere gepeste kinderen om open kaart te spelen. Stilletjes in je eentje zitten afzien heeft geen zin."

Bron: Dailymail & AD

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

*** - Woensdag 25 november 2015 12:48
Wow ... Heel 'mooi' weergegeven maar wel heftig om dit zo te zien. Doet toch precies meer met me dan ik zou willen.
annoniem - Woensdag 25 november 2015 13:41
Wat heftig!! Heel dapper om zo'n film met anderen te delen. Hopelijk gaan hierdoor weer heel wat ogen open! Zo laf om iemand zo kapot te maken!!!
d - Woensdag 25 november 2015 15:16
Kom uit de slachtofferrol. Welke stapjes zou je kunnen nemen. Hoe denk jij dat je het beter kan laten worden. Praat erover. Wat kun je doen als je je weer zo rot voelt. Als het te lang duurt en je situatie verandert niet omdat je dat niet lukt, kunt, goed over voelt, steeds weer terugvalt, gaan mensen dat tegen je zeggen. Dat zijn de echte pesters.
Lena - Woensdag 25 november 2015 16:04
Waaauuuwww... Heel pakkend!
Anne 93 - Woensdag 25 november 2015 18:32
Vooral dat zinnetje: maybe tomorrow....
Het raakt me, omdat k zelf zoveel ervaring heb met gepest worden, en ook altijd dacht het het "morgen" wel beter zou zijn...