Speeddaten met angsthazen

 

Een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn leven te maken met een (tijdelijke) angststoornis. De meesten isoleren zich omdat ze er niet over durven praten", aldus psychiater Bram Bakker. "Daar willen wij verandering in brengen met de voorstelling Geen Paniek en het contact tussen lotgenoten." Op dinsdag 24 mei kunnen mensen met paniekaanvallen gratis steun en tips krijgen van lotgenoten. Het DeLaMar Theater stelt hiervoor haar deuren open in het kader van de voorstelling Geen Paniek die 's avonds te zien is. De speeddate wordt gehouden voorafgaand aan de voorstelling.

Behandelaar en patiënt
Geen Paniek is een cabaretvoorstelling die gaat over angst en depressie met cabaretier Marjolijn van Kooten en psychiater Bram Bakker. Beiden hebben te maken met psychische klachten. De een als behandelaar, de ander als patiënt. Van Kooten leed jarenlang aan een zware angststoornis. Met hulp van Bakker ontdekte ze haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

bram bakker geen paniek

Speeddate
De speeddate met lotgenoten start om 19.30 in de Glazenfoyer van het DeLaMar Theater. Ook familieleden en vrienden van mensen met angstklachten zijn welkom tijdens de speeddate. "Ik krijg vaak na de voorstelling vragen van naasten over hoe ze moeten omgaan met hun angstige hun dochter of partner", zegt Marjolijn van Kooten. "Zij hebben duidelijk behoefte aan tips en ondersteuning omdat het moeilijk te snappen is wat iemand met angst voelt en waar hij of zij behoefte aan heeft ."

De cabaretvoorstelling Geen Paniek is te zien op dinsdagavond 24 mei in het Theater DeLaMar, Marnixstraat 402 in Amsterdam en begint om 20.30 uur. Kaartverkoop: 0900-3352627, www.delamar.nl. Speeddaten met lotgenoten vindt plaats in combinatie met de voorstelling.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

miri - Vrijdag 20 mei 2016 09:19
Ik ben er al geweest, vooral zij is echt grappig en herkenbaar!