Light producten minder populair

 

Vrouwen die op dieet zijn kiezen minder vaak voor light producten omdat deze een onvoldaan gevoel geven. Dit blijkt uit een recent onderzoek van Associated Press. Producten als Cola light en Special K merken hierdoor een afname in de verkoop. De vrouwen kiezen vaker voor volle, normale producten omdat deze de trek meer stillen, waardoor zij tevens minder snel naar snoep en snacks grijpen en/of eetbuien krijgen.

De verkopen van Special K ontbijtgranen, Cola light en Pepsi Max zijn de afgelopen twee jaar met zeven procent gedaald. Deze daling was aanzienlijk lager bij de niet-light varianten van deze producten.

pepsi max en cola light

Dat light producten vandaag de dag minder populair zijn, is niet alleen terug te zien in een daling van het aantal verkopen, maar ook in het uiterlijk van productverpakkingen. Zo verkocht het bedrijf Mondelez International Inc., die onder meer Coté d'Or in hun assortiment hebben, eerder nog 100 kcal snacks waarbij dit opvallend aanwezig op de verpakking stond. Nu willen zij zich meer richten op de gezondheid van de snack in plaats van op het aantal calorieën.

Het minder populair worden van light producten past wel bij de toenemende populariteit van superfoods en de keuze voor 'extreem' gezonde producten. Mensen kiezen minder snel voor de kunstmatige zoetstoffen en andere middelen die in light producten worden verwerkt. Gezondheid gaat hierin voor op het verlagen van calorieën in hun eetpatroon.

Bron: Nieuwsblad.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Isa - Vrijdag 11 april 2014 19:03
Alleen maar een goede ontwikkeling :)
k - Vrijdag 11 april 2014 20:14
Mooi om te horen toch?
Al zijn die SpecialK koekjes (in chocoladesmaak) overheerlijk (:
Me - Vrijdag 11 april 2014 22:04
Wat je hier schrijft, is precies wat ik om me heen zie gebeuren. Ik vind het een mooie en veel gezondere ontwikkeling. En dan vooral tussen de oren gezonder. Als in gezonder gedachtengoed.
Anne - Vrijdag 11 april 2014 22:26
En volle producten zijn veel lekkerder :3
peanutbutter - Vrijdag 11 april 2014 22:32
het smaakt idd ook nergens naar.
Rebecca - Vrijdag 11 april 2014 22:35
ja, ach, ik blijf fijn cola light drinken in elk geval.
Tessa - Vrijdag 11 april 2014 22:39
Best een goede (gezond) ontwikkeling.

@Rebecca niet echt een helpende reactie, maar goed, fijn voor je.
Maiskolf - Vrijdag 11 april 2014 22:44
Goed om te horen! En ook weer een goede motivatie voor mij om voor eens en altijd te kappen met die vieze cola light.
Rebecca - Vrijdag 11 april 2014 22:44
Oh sorry Tessa, ik wist niet dat je alleen maar positieve reacties mocht geven. Cola is toch slecht voor je, eetstoornis of niet, dat kan niemand ontkennen. Of je dan gewone drinkt of light, maakt ook niets meer uit.
D - Vrijdag 11 april 2014 23:28
Dat werd wel tijd.
Flower girl - Vrijdag 11 april 2014 23:31
@ Rebecca bent met je eens hoor... K vertik het om ook maar echte cola te drinken..
We moeten alleen wel beseffen can waar ons idee komt. Is het echt wat we lekker vinden.......of is de reden toch de onderliggende gedachten om niet aan te komen.
Ik drink geen dranken met kcals, maar zou het eigenlijk dolgraag willen zo der schuldgevoel, dus hierbij wil ik wel zeggen dat ik het echt super goed vind dat andere dat wel doen!!!! Hopelijk kunnen wij onze light-behoefte eens achter ons laten en net als de rest gewoon eens zorgeloos 'normale' producten drinken!
Lisa - Zaterdag 12 april 2014 00:00
Buiten dat die Special K koekjes 'light' koek is. Ze smaken heerlijk :)
michelle - Zaterdag 12 april 2014 07:43
toen ik nog voor light producten koos was ik ook altijd geneigd er meer van te eten haha omdat ik inderdaad na 1 koek of glas nog niet verzadigd was. :P Dus in principe maakt het niks uit. Of je nou een mars eet of 2 van die special K repen. Bijkomend voordeel is dat een mars wel 10x zo lekker is ^^
Quelqu'un - Zaterdag 12 april 2014 08:08
Mooie ontwikkeling! Die special K koekjes zijn wel heel lekker inderdaad, nam ze wel eens mee naar school. Smaakt eigenlijk zoals een gewoon koekje met chocola of aardbeivulling. Van cola word ik sowieso misselijk, ook van cola light.
groentetuin - Zaterdag 12 april 2014 08:36
Jullie vergeten er alleen bij te vermelden dat producten zoals brood, koek, granen, zuivel oook minder wordt gegeten ivm de voedsel zandloper en paleo. En daar mag je ook geen light. Het is niet dat nu opeens meer gewone creusli wordt verkocht.
Eilish - Zaterdag 12 april 2014 10:21
Ik zal altijd cola light drinken, doe ik al mijn hele leven. Gewone cola vind ik nou eenmaal echt vies! Het smaakt zo raar... en mijn ouders drinken ook allebei cola light. Eenmaal gewend nu.

Sinas en andere frisdranken drink ik wel in de normale versie.
MChantalle - Zaterdag 12 april 2014 11:01
Ik vind het ergens niet eens zo'n hele goede vooruitgang. Wel dat er minder light wordt gekocht, natuurlijk is dat goed, maar niet dat het aantal superfoods meer wordt verkocht.Want om me heen zie ik de gewichten dalen omdat mensen zulke extreem gezonde keuzes maken. Ze mogen haast niet meer van zichzelf, alleen als het 100% clean is. Er moet een balans zijn.
Freek - Zaterdag 12 april 2014 14:47
zoals MChantalle schrijft dat mensen afvallen doordat ze nog gezonder gaan eten, superfoods gebruiken etc. vind ik juist een goede trend. Maar wat mij opvalt, juist de mensen met een normaal postuur zijn into superfoods, biologisch, gezond. Mensen die het niet boeit, die de gevaren van zoetstoffen en light niet inzien, die blijven het drinken.. Dus overgewicht stijgt en normale gewichten dalen. Dat lijkt me een slechte ontwikkeling..

Ik was verslaafd aan cola light maar drink nu sinds vier maanden geen light meer. Versgeperst sap met spa rood aangelengd is zoveel lekkerder en gezonder!
-Metaphor - Zaterdag 12 april 2014 21:31
Los van dat Light producten echt niet vullen, zijn calorieen iets psygisch,
Natuurlijk moet je aan x per dag komen, omdat je energie nodig hebt.
Maar als ik 2 gekookte eieren eet ben ik veel langer 'verzadigd' dan als ik die hoeveelheid energie binnen zou krijgen met bijvoorbeeld snoepjes.
Het langer verzadigd komt natuurlijk door het feit dat eiwitten langzamer verteren dan koolhydraten, maar dit verklaart niet waarom ik van de eieren meteen een 'goed' gevoel krijg, terwijl de snoepjes niet vullen.