Je bent een slet

 

Uit ervaring weet Emily Lindin hoe groot de impact van het woord 'slet' kan zijn. Vanuit deze ervaring en verhalen die zij om zich heen hoorde, is zij in 2013 gestart met 'The UnSlut Project' waarvoor zij delen uit haar eigen dagboek uit haar tienertijd online zette in de hoop anderen te kunnen steunen en helpen. Het was een succes! Twaalf miljoen mensen hebben delen uit het dagboek van deze vrouw gelezen.

unslut

Emily Lindin werd op de zeer jonge leeftijd van 11 tot 14 jaar op school gebrandmerkt tot 'slet'. Ze werd hiermee beledigd door zowel jongens als meisjes uit haar klas die dachten dat haar lichaam in ontwikkeling een reden was om seksuele geruchten te verspreiden. In die tijd schreef zij in haar dagboek en hieruit blijkt wat voor negatieve impact dit woord op haar en veel andere meiden kan hebben. Toen zij verhalen hoorde over meisjes die zichzelf van het leven beroven nadat zij aangerand of seksueel beledigd zijn door hun leeftijdsgenoten, wist zij dat ze hier iets mee wilde doen.

Ze startte in 2013 met 'The UnSlut Project', waarvoor zij gedeeltes uit haar eigen tienerdagboek online zette om andere meiden en vrouwen te helpen die door deze term achtervolgd worden. Om hiermee bestempeld te worden, hoef je niet daadwerkelijk betrokken te zijn bij elke vorm van seksueel gedrag. De kleinste dingen die daar los van staan kunnen gezien worden als genoeg reden om hiermee beledigd te worden.

Nadat Emily Lindin begon met het posten van gedeeltes van haar dagboek, kreeg zij ontzettend veel berichtne van vrouwen die hun eigen verhaal wilde delen. The Unslut Project zorgde voor een ruimte waar mensen hun ervaringen met 'slut-shaming' en pesten konden delen. Ze willen elkaar hierin ondersteunen en tieners laten zien dat zij hetzelfde hebben meegemaakt en dat het leven beter kan worden.

Emily Lindin en directeur Jessica Caimi zijn bezig met het ontwikkelen van een film, een documentaire over de ernst van slut-shaming en seksuele intimidatie. De documentaire heet: 'Slut: A Documentary'. In eerste instantie dacht Emily Lindin dat het zou gaan over hun eigen ideeën over hoe zij hun gevoelens en veronderstellingen kunnen veranderen maar het bleek dat een deel van de vrouwen die reageerden ook zelf wilde spreken over hun ervaringen. De documentaire zal ook aandacht geven aan een diepere verkenning van wat het woord 'slet' betekent in onze samenleving en het zal de verhalen vertellen van jonge meisjes die hierdoor tot zelfmoord gedreven zijn.

Emily Lindin gelooft dat het voor jonge mensen, mannen en vrouwen, belangrijk is om te begrijpen wat het label 'slet' kan doen en dat niemand immuun is voor seksuele intimidatie. Meer over deze documentaire kun je hier lezen.

Bron: Huffingtonpost

Wat vind jij van dit initiatief?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Anouk - Vrijdag 27 februari 2015 19:16
Ik vind het woord "slet" zo negatief beladen. Seks willen hebben met mensen is iets heel normaals. Ik vind dat je je er absoluut niet voor hoeft te schamen. Het is iedereens eigen keuze om seks te hebben, met wie ze seks hebben, hoe vaak ze seks hebben, en dat moet gerespecteerd worden.
Fire - Vrijdag 27 februari 2015 20:56
Eens met Anouk. Daarnaast is de tegenstelling tussen mannen en vrouwen schrijnend. Een vrouw met meerdere bedpartners is een slet of en hoer en wordt uitgekotst, een man die veel meisjes kan krijgen is vooral benijdenswaardig en in het ergste geval een player - en zelfs dat woord heeft lang niet zo'n negatieve betekenis als het woord slet.

Mooi initiatief though, goed dat hier de aandacht op gevestigd wordt.
d - Vrijdag 27 februari 2015 21:41
Goed zeg, dit initiatief!