Huurprijs afhankelijk van je gewicht

 

Normaal hangt de huurprijs van een kamer of appartement af van de locatie en de hoeveelheid ruimte. In een appartementencomplex in Japan hangt het huurbedrag echter af van je gewicht. Het All Lady Residenteal B&D in Japan berekent de hoogte van de huur op basis van het gewicht dat je aankomt of afvalt. Hoe meer gewicht je verliest, hoe minder huur je hoeft te betalen.

japan

Voor iedere kilo die je aankomt of afvalt betaal je 1000 yen (7,50 Euro) meer of minder per maand. De maandelijkse huur bedraagt 38.000 yen (285 Euro). Iedere drie maanden worden de huurders gewogen.

In het complex is tevens een fitness studio geopend om huurders te helpen bij het controleren van hun gewicht of bij het afvallen. In de studio krijg je echter ook gratis frisdrank en snacks. Volgens de eigenaresse van het complex is dit niet om te zorgen dat de vrouwen aankomen, maar om de vrouwen meer bestand te maken tegen verleidingen.

Deze manier van verhuur is ondanks dat 30 procent van de jonge vrouwen in Japan ondergewicht heeft toch ontstaan om de nationale gezondheid in Japan te verbeteren. Het merendeel van de huurders blijkt echter niet te zwaar.

Mari Kataoka, beheerder van het complex vertelt dat het eigenlijke doel van deze constructie was om vrouwen met overgewicht te helpen om gewicht te verliezen. Achteraf gezien blijkt dat het concept juist knappe, slanke vrouwen aangetrokken heeft die graag in vorm willen blijven.

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Onegirl - Donderdag 15 augustus 2013 19:20
Tja....goed voor als je echt overgewicht hebt.
Maar nee dit is verder echt weird!!
'Metaphor - Donderdag 15 augustus 2013 19:29
Ze kunnen beter 'je ideale gewicht' nemen met een amrge van 5kg meer of minder, en alles wat je daar boven OF onder zit duurder maken.
Brielle - Donderdag 15 augustus 2013 19:51
eetgestooooooord!
Appelvlaai - Donderdag 15 augustus 2013 20:17
Welcome to modern world!
Denisee.. - Donderdag 15 augustus 2013 20:27
Omg, dit is echt weird..
Nikki - Donderdag 15 augustus 2013 21:09
Ik moet er eigenlijk wel om lachen, dit is toch bizar.
jessica - Donderdag 15 augustus 2013 21:21
zou zoiets in Nederland mogen?
JufM - Donderdag 15 augustus 2013 21:37
Ziek!!!
Ik zie het al voor me in mijn appartementencomplex...
Ik zou hier dus gevoelig voor kunnen zijn. Lekker triggerend voor mijn ES.
nick - Vrijdag 16 augustus 2013 07:00
zo werk je dus annorexia in de hand, slimme manier
jill - Vrijdag 16 augustus 2013 08:53
wanneer je overgewicht wilt tegengaan, laat dan ook alleen mensen met overgewicht toe tot je appartement.. obesitasklinieken behandelen toch ook geen mensen met gezond tot ondergewicht?
EB91 - Vrijdag 16 augustus 2013 08:55
De Japanse overheid helpt zijn eigen bevolking de afgrond in. Goed zo! *sarcasme*
Stel nou dat je een BMI van 17 of zo hebt, krijg je dan meer korting als je nóg een kilo afvalt?

Ik vind dat gewicht nooit, maar dan ook nóóit gepaard moet gaan met financiële straffen of beloningen. Gezondheid is ook zoveel meer dan gewicht. Je levensstijl is een belangrijkere factor voor je gezondheid dan je gewicht. En nog een punt: bij licht overgewicht is er geen hogere sterftekans dan bij een gezond gewicht, maar bij ondergewicht is er wél een hogere sterftekans. Dus deze maatregel werkt een hogere sterftekans in de hand. Inderdaad goed voor de nationale gezondheid.

Dan heb je ook nog te maken met verschillende lengtes. Iemand die klein is kan makkelijker minder wegen dan iemand die groter is. En wat te denken van iemand die door medicijngebruik zwaarder wordt of oedeem heeft? Stoppen met de medicijnen dan maar? gezond hoor.

Als ze de nationale gezondheid willen verbeteren kunnen ze zich beter richten op andere factoren. Begin bij een algeheel rookverbod. Dáár heb je ten minste wat aan voor de volksgezondheid. Niet alleen de gezondheid van de rokers die zichzelf vergiftigen, maar ook de mensen die vergiftigd worden door egoïstische rokers, die hun drug altijd innemen in het bijzijn van onschuldige omstanders in het openbaar.
Rain - Vrijdag 16 augustus 2013 09:00
Deden ze dat hier maar in nederland, misschien dat ik dan eindelijk aan een mooi groot en betaalbaar appartement kon komen!!

Nee maar even serieus dit vindt ik echt nergens op slaan, doe het dan met bmi waarden dat mensen met een gezond bmi korting krijgen ofzo maar niet dit systeem.
Hna - Vrijdag 16 augustus 2013 09:15
Bezopen
Hna - Vrijdag 16 augustus 2013 09:17
@Metaphor meen je dat serieus? Waarom uberhaupt gewicht. Natuurlijk wat jij zegt is minder slecht voor de gezondheid maar gaat nergens over toch?
Liadan - Vrijdag 16 augustus 2013 09:38
Japan wordt echt met de dag meer bizar.
miri - Vrijdag 16 augustus 2013 10:05
belachelijk...
Lot1995 - Vrijdag 16 augustus 2013 13:35
wat een waanzin, dan zouden ze ook de regel in moeten voeren dat wanneer je te weiig weegt korting te geven wanneer je naar een gezond gewicht gaat toch.
en wanneer je binnen de gezonde marge valt de laagste prijs betaalt!
Lisa28 - Vrijdag 16 augustus 2013 13:54
Niet bepaalt leuk voor iemand zoals ik die zwaar overgewicht heeft, zou het dus niet kunnen betalen.. want gaat me een hoop geld kosten, wat ik niet heb.. Echt een dom iets vind ik.. Zou mij ook absoluut niet helpen om af te vallen!
dollie - Zaterdag 17 augustus 2013 10:31
Als dit zo was dan kon ik nu al op mijzelf gaan wonen.
Kon ik alles opbrengen en sparen voor de vakantie.
Het is wel belachelijk dat ze dit doen omdat ze mensen juist stimuleren om ongezond gewicht te krijgen en voor mensen die over gewicht hebben die kunnen niet op zich zelf wonen omdat de huur te duur is.
Lies88 - Zaterdag 17 augustus 2013 14:36
Geen pro-ana forum, maar een pro-ana huis...
Ze zeggen wel dat ondergewicht niet gezond is, maar als je onder je 'gezonde' BMI zit, gaat de huur dan ook weer omhoog of blijft die zakken?
Ondergewicht is toch net zo gevaarlijk als overgewicht? Dan zou bij ondergewicht de huur ook steeds hoger moeten worden vind ik. Dat je alleen bij een gezond gewicht minder betaald...
Ondanks dat, vind ik het hele concept maar raar. Ik zou er niet willen wonen!