Het weegmoment: hoe zwaar til jij aan je gewicht? | workshop

 

Dit jaar is Leiden uitgeroepen tot European City of Science. En ze pakken het ambitieus aan, want dit wetenschapsfestival duurt maar liefst 365 dagen lang. Een jaar vol activiteiten, workshops, lezingen, excursies en tentoonstellingen voor iedereen met een nieuwsgierige geest. Ook Proud2Bme zal een workshop verzorgen, 'Het weegmoment: hoe zwaar til jij aan je gewicht?' 

Het doel van Leiden2022, zoals het festival genoemd wordt, is om wetenschap, kennis en kunde de wijk in te brengen. Wetenschap en de samenleving met elkaar verbinden. Tijdens de talloze bijzondere bijeenkomsten worden de grote vraagstukken van deze tijd belicht. Op de website kun je er alles over lezen en kun je meteen een kijkje nemen in de agenda. Er is veel te zien en te doen! 

De workshop, een nieuw weegmoment.

Gewicht, zwaartekracht, de samenstelling van een lichaam; het menselijk lichaam kun je prima heel wetenschappelijk en biologisch benaderen. Tegelijkertijd is er weinig wat maatschappelijk en emotioneel zó zwaar weegt als ons uiterlijk en gewicht. Dat laatste willen we eens op de weegschaal leggen, hoe zwaar til jij eigenlijk aan je gewicht? 

Het is tijd om de balans op te maken en in gesprek te gaan over hoeveel waarde we aan ons uiterlijk hechten. Hoe belangrijk maak jij je uiterlijk en je lichaam? Leg je anderen langs dezelfde meetlat? Voel je je gezonder en gelukkiger hierdoor? Laat je bepaalde keuzes in je leven afhangen van hoeveel je weegt? En wat zeggen de experts en meest recente onderzoeken hier eigenlijk over? 

Door middel van stellingen en weegmomenten gaan we op een laagdrempelige manier met elkaar in gesprek. Te gast tijdens deze workshop is Jessica Kiefte - de Jong. Ze is hoogleraar Population Health aan het LUMC, met aandacht voor leefstijl en levensloop onderzoek. Zij zal ons na elke stelling wat meer achtergrondinformatie geven en wat dieper ingaan op de wetenschappelijke inhoud. Spreekt het onderwerp je aan en heb je behoefte om hier met anderen én een expert over te brainstormen? Meld je dan aan en kom langs tijdens deze workshop!

Doe je mee?

Wanneer: 4 maart 2022
Locatie: Sandifortdreef 19, Leiden. (Kamer F4.42)
Tijd: van 10.00 tot 12.00 uur.
Aanmeldlink: https://forms.gle/5XxHCXAMTbzCxTxt7

Aanmelden voor de workshop kan via de bovenstaande link. Doe je aanmelding het liefst zo snel mogelijk, dan kunnen wij rekening houden met de hoeveelheid mensen. Inschrijven en meedoen is gratis!

Zien we je op 4 maart?


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Saar - Woensdag 16 februari 2022 15:37
Wat leuk!
Jammer dat het niet in het weekend is, anders was ik graag gekomen!
Sharon - Woensdag 16 februari 2022 16:50
Sluit ik me bij aan. Ik moet 4 Maart helaas al werken.
britneyangel - Woensdag 16 februari 2022 18:18
het zou leuk zijn als het gefilmpt werd !
Jot - Donderdag 17 februari 2022 10:53
Kan het online (evt achteraf) teruggekeken worden?
Josta - Vrijdag 18 februari 2022 07:34
Ontzettend waardevol dat jullie deze dag verzorgen voor Leiden2022, Europese Stad van de Wetenschap. Ik ben blij dat ik jullie hiervoor heb benaderd.
Het wordt een hele inspirerende en waardevolle dag, dus voor de mensen die kunnen: Sluit vooral aan als je kan!