Eten tekenen verbetert je stemming

 

Jezelf opvrolijken kun je op veel verschillende manieren doen. Een vrolijk muziekje opzetten, iets ondernemen, iets lekkers eten, maar ook eten tekenen zou een goed middel zijn om je humeur te verbeteren. Het klinkt te simpel om waar te zijn, maar toch kan het je, volgens een recent Amerikaans onderzoek, opvrolijken.

Vooral het tekenen van een lekker stuk kleffe pizza zou je humeur kunnen verbeteren. Onderzoekers van de St. Bonaventure Universiteit in New York zijn tot deze ontdekking gekomen. Zij deden onderzoek bij 61 studenten (2/3 vrouw --> eigenlijk is dit aantal te klein om goed onderzoek te doen!) die allen een aantal tekenopdrachten kregen, papier en kleurpotloden. Ook moesten zij tussendoor rapporteren hoe zij zich voelden.

pizza

Bron foto

Het onderzoek werd gedaan op een nuchtere maag. De mensen werden in groepen verdeeld en moesten ieder iets anders tekenen. Uit het onderzoek bleek dat het tekenen van een stuk pizza de meest positieve invloed had op je humeur.

Ik dacht meteen dat die mensen vast enorme trek zouden krijgen na het tekenen van aardbeien, pepers, cupcakes en pizza. Uit het onderzoek bleek echter dat er geen verschil was in het hongergevoel van de deelnemers, maar dat zij zich wel beter voelden.

Toch leuk, het tekenen van een stuk pizza en dan vrolijk worden. En daarom heb ik het ook maar even geprobeerd. Het is geen meesterwerk, maar je heel mindful bezig houden met een potlood en een stuk papier is toch best wel ontspannend. Even niet denken, maar lijntjes trekken en nadenken over je tekening. Zonder dat hij mooi hoeft te worden, enkel voor je humeur. 

pizza

Ik weet niet zozeer of dit ook echt invloed had op mijn humeur of hongergevoel. Want ik had al ontbeten en was dus niet nuchter zoals de deelnemers van dit onderzoek. Maar het was wel even leuk om te doen. En juist die kleine dingen waar je blij van wordt zijn belangrijk toch? Wie weet helpt het je, probeer het eens. 

Bron: HLN.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Ik - Maandag 15 juli 2013 19:51
Haha, bij mij niet! Ik kan voor geen meter tekenen, dus raak alleen maar gefrustreerd als ik iets wil tekenen wat lijkt.
xMaureen - Maandag 15 juli 2013 19:57
Ik heb een 'wreck this journal' echt totaal iets anders dan een stuk pizza tekenen maar het is hele goede afleiding en de opdrachten zijn ook erg leuk dus word er wel vrolijk door!
anoniem - Maandag 15 juli 2013 20:03
Ik denk dat ik knap chagerijnig zou worden als ik op een nuchtere maag pizza zou moeten tekenen haha.
m - Maandag 15 juli 2013 22:07
haha, best wel leuk, ik denk dat het tekenen op zich je al vrolijk kan maken doordat je iets creëert. Ik ga het eens doen!
meisje - Dinsdag 16 juli 2013 09:00
Ligt eraan wat voor eten. Boerenkool vind ik wel lekkr maar s nix aan om te tekenen. Ijsjes zijn wel leuk denk ik. Of taart xD
angstig meisje. - Dinsdag 16 juli 2013 16:26
hahaa, je zou het kunnen proberen want op proud zie ik soms de gekste combi's voorbij komen, als je dat nu tekent, je receptje erbij voegt, alles bundelen, uitgeven als een recepten-/kookboek en dan flink cashen, dan snap ik dat het je blij maakt! ;D
Lot1995 - Dinsdag 16 juli 2013 19:00
nou dan heb ik heel veel papier en potloden nodig de komende week, ga het zkr eens proberen, wordt van dit artikel lezen al blij :)
iemand die een meisje is - Woensdag 17 juli 2013 11:40
nou laat ik eens uit proberen
iemand die een meisje is - Woensdag 17 juli 2013 11:40
nou laat ik eens uit proberen