Een hotelkamer om te huilen

 

De grote vakantie nadert en velen van ons kijken uit naar het boeken van een leuke vakantie met een mooit hotel. Mocht je iets minder goed in je vel zitten, maar toch op vakantie gaan, dan zou je eens naar het Mitsui Garden Yotsuya hotel Tokyo kunnen gaan. Hier hebben ze als eerste hotel ter wereld namelijk heuse 'Crying Rooms' geïntroduceerd. Deze zijn er volgens de woordvoerder van het hotel om stress bij vrouwen te verminderen of voorkomen.

De zogenaamde crying rooms zijn compleet ingericht met tissue dozen om de tranen weg te vegen, warme oogmaskers, make-up remover en de nodige films. De 12 aanwezige films, waaronder Forrest Gump, A Moment to remember en Three Puppies, moeten voor de nodige tranen zorgen. De kamers zijn te huur vanaf 10.000 yen per dag, dat is omgerekend zo'n 75 euro. De kamers zijn speciaal voor vrouwen om alleen tijd door te brengen.

tokyo

Dit is niet het enigste bijzondere hotel in Japan. Er zijn er nog veel meer. Onderstaand een aantal opvallende hotels die ik zeker weleens een bezoekje zou willen brengen als ik in Japan ben.

♥ Knuffelhotels
Dit zijn hotels waar mannen terecht kunnen, enkel om te slapen naast en knuffelen met een vrouw. De hotels zijn dus niet bedoeld voor seks.

♥ Love Hotels
Dit zijn short-stay hotel voor verliefde stelletjes. Je kunt hier dus voor een paar uur een kamer huren, enkel om seks te hebben.

♥ Robotrestaurant
Hier kun je eten onder het genot van lasershows met dansende robots.

tokyo

♥ Uilencafés
Hier kun je drankjes drinken en kijken naar jonge uilen. De oudere uilen komen hier op je schouder of arm zitten. Inmiddels is er ook een uilencafee geopend in Londen.

♥ Kattencafés
Ben je dol op katten, maar is het voor jouzelf niet mogelijk om een huisdier te hebben, dan kan je gezellig wat gaan drinken in een kattencafé. Sinds kort is er ook een kattencafé geopend in Amsterdam.

Bron: Telegraph.co.uk Bron foto's: Moyan_Brenn

Naar wat voor hotel of restaurant zou jij weleens willen gaan?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Mae - Dinsdag 12 mei 2015 19:18
Haha ook echt weer iets voor Japan. Doe mij maar gewoon een hangmat in zuid frankrijk tussen de lavendel en krekels hoor. Is het allermooiste wat er bestaat. (:
m - Dinsdag 12 mei 2015 19:25
Inderdaad weer typisch iets voor Japan:p. Maar hoewel ik heel graag een keer naar Japan wil, sla ik dit hotel maar over evenals sommige andere hotels daar. Zou voor de ervaring wel eens in zo'n hotel willen slapen in Japan waar je slechts in zo'n soort "kastlade" ligt: weet even niet meer hoe dat heet, maar is zo'n hokje in de muur waar je alleen kunt liggen en slapen.
Lotje - Dinsdag 12 mei 2015 19:31
@m bedoel je een soort bedstee?
d - Dinsdag 12 mei 2015 21:14
ow wat leuk een kattencafƩ!
Robin - Dinsdag 12 mei 2015 22:14
Je hebt ook nog capsulehotels in Japan. Die hebben superkleine kamertjes waar alleen een bed in past (ook qua de hoogte, vandaar de naam capsule). Zijn doorgaans alleen voor mannen. Erg efficiƫnt zeg maar, vooral voor zakenreizen natuurlijk.

Ik ben ook wel eens in zo'n kattencafe geweest. Het leek leuk maar de katten waren wel erg angstig.

Wat ik ook nog opvallend vond waren de vele dierenwinkels met piepjonge tot net iets minder jonge kittens en puppies ( zonder moeder). Hoe ouder ze worden hoe goedkoper want minder schattig. Ook open s avonds laat zodat jongens tijdens het uitgaan een diertje aan hun liefje kunnen geven. Ze gaan in Japan wel heel anders met dieren om dan hier.

Robin - Dinsdag 12 mei 2015 22:21
Oh ja, en voor iedereen die overweegt om naar Japan te gaan maar niet durft vanwege het eten: je kan er superlekker eten en ze hebben er vrijwel alles.

Als je geen Japans ontbijt durft of wil: ze hebben ze vaak ook continental met toast en cereals maar bijvoorbeeld toch met sojasaus en bosuitjes is ook best leuk om te proberen.

Voor lunch kan je een Bento box proberen of gewoon een broodje kopen (zijn wel bijna altijd met ei of dood beest)

Voor avondeten heb je niet alleen Japans maar ook bijvoorbeeld Mexicaans of Argentijns. Allerlei soorten restaurants, eigenlijk niet zoals we in Nederland hebben.
Ingrid - Zondag 17 mei 2015 12:08
Een kattencafe lijkt me geweldig, een dagje en nachtje in een huilhotel lijkt me best lekker, na een week waarin er veel is gebeurd en mijn emoties alle kanten op schieten!!!