Ziekenhuisopnames anorexia gestegen in Engeland

 

infuus ziekenhuis Het aantal ziekenhuisopnames voor een eetstoornis is in Engeland tussen 2011 en 2012 met 16% toegenomen. Cijfers van de 'Health and Social Care Information Centre (HSCIC) laten zien dat er de afgelopen 12 maanden tot juni 2012 ongeveer 2290 ziekenhuisopnames zijn geweest.

Driekwart van deze opnames is het gevolg van anorexia nervosa. Kinderen en jongeren worden het meest opgenomen. Volgens eetstoornisexperts zijn deze cijfers slechts het topje van de ijsberg. Er wordt geschat dat er in heel Engeland ongeveer 1,6 miljoen mensen lijden aan een eetstoornis.

Ht getal '2290' gaat over het aantal opnames, niet over het aantal mensen. Het kan dus goed zijn dat 1 persoon telt voor 3 opnames, wanneer deze binnen een jaar meerdere keren is opgenomen.

Wat er nog meer uit de cijfers kon worden geconcludeerd:

  • Eén op de tien opnames was een meisje van 15 jaar oud.
  • Van de ziekenhuisopnames was 91% vrouw (in 2010-2011 was dit nog 88%)
  • Een kwart van de mensen die werden opgenomen werd dezelfde dag weer ontslagen.
  • Zo'n 5% van de mensen die werden opgenomen verbleef er langer dan zes maanden.

eetstoornis engeland

Men gaat ervan uit dat de meeste mensen hulp krijgen in hun directe omgeving of bij primaire zorg in plaats van een opname in het ziekenhuis.

Bron: BBC News

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jasmina - Vrijdag 12 oktober 2012 12:55
vreselijk! maar wel logisch! ons modebeeld is nog altijd "dun, dunner en nog dunner"
kim300808 - Vrijdag 12 oktober 2012 13:31
@Jasmina: op internet staan talloze foto's en filmpjes van modellen waarvan je denkt: hoe kunnen ze daarmee werken? Hoe kunnen ze die de catwalk op sturen? En dan te bedenken dat ik daar ooit mijn inspiratie vandaan haalde.... Nu heb ik sterk medelijden met die mensen.