Vrouwen vinden dieet belangrijker dan relatie

 

Vrouwen steken meer energie in een dieet dan in hun relaties. Dat blijkt althans uit een recente enquête van het dieetbedrijf Atkins onder 1300 Engelse vrouwen. Tien procent van de vrouwen geeft ook toe dat zij zich schuldiger voelt over het niet houden aan een dieet, dan aan het niet trouw blijven aan de partner.

Een kwart (25%) van de ondervraagden geeft aan meer energie te steken en waarde te hechten aan het volhouden van haar dieet, dan aan het goed houden van haar relatie. Ruim 30% van de vrouwen denkt meer na over eten en diëten dan over haar partner en meer dan de helft is meer met eten en diëten bezig dan met seks. Driekwart ging al minstens één keer in haar leven op dieet.

De meest voorkomende reden voor vrouwen in Engeland om aan een dieet te beginnen is om het perfecte strand figuur te krijgen.

Voedingsdeskundige Linda O'Byrne: "Op je lijn letten moet gewoon een onderdeel van je levensstijl zijn en niet iets waar je voortdurend aan denkt. Het mag geen obsessie worden, dit kan namelijk het omgekeerde effect hebben. Belangrijk is om minder suikers en vetten te consumeren en genoeg beweging te hebben."

Is jouw figuur belangrijker dan jouw relatie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

suus - Dinsdag 4 oktober 2011 16:47
nee, maar het beļnvloed een relatie wel. mijn vorige relatie is stukgelopen doordat ik vanwege mijn lichaamsbeleving niet intiem met haar durfde te zijn op welke manier dan ook.
Lienxx - Dinsdag 4 oktober 2011 21:06
Nee, mijn relatie ik belangrijker precies wat Suus zegt. Ik liep ook bijna tegen mn eindje van m'n relatie omdat ik ook niet intiem durfde te zijn met m'n vriend. Maar gelukkig is het nog aan.
maaike - Dinsdag 4 oktober 2011 23:59
Iik was echt te veel met mezelf bezig waardoor mijn relatie wel stuk liep
Miku - Maandag 27 augustus 2012 19:53
Mijn relatie is belangrijker! Dankzij mijn relatie, kan ik mijn es onder controle houden. Ten eerste schaam ik me te erg voor mijn es (al weet mijn vriend er van) en heb ik voor in de toekomst een kinderwens die me motiveert gezond te blijven. Doordat ik mijn vriend heb verteld over mijn es en de moeite die ik heb met mijn zelfbeeld, durf ik veel meer mezelf te zijn en heb ik bij hem als enige persoon ooit, een stuk minder moeite met intimiteit. Ik denk ook dat het het waard is om je relatie boven je dieet of figuur te kiezen en er over te praten met je partner. Daarbij moet je jezelf tijd gunnen, denk ik (ik had een paar maanden nodig om te kunnen geloven dat mijn vriend echt van mij hield, omdat ik dat zelf (nog) niet kan) en proberen open te staan voor het idee dat iemand echt om je geeft en je mooi vindt zoals je bent:).
Anomieme E - Donderdag 4 april 2013 11:31
Ik heb geen relatie en de stem in mijn hoofd zegt dat ik ook nooit een relatie zal hebben =(