Verbod op pro-anorexia profielen, zegt Spanje

 

Spanje wil dat de Europese Unie optreedt tegen profielen op sociale netwerken (Twitter, Facebook, etc) die aanzetten tot anorexia: pro-anorexia profielen. Dit komt voort uit een verzoek richting Twitter deze profielen te blokkeren.

De minister van Volksgezondheid, Leire Pajin, zal het onderwerp aankaarten bij de EU gezondheid vertegenwoordigers op een bijeenkomst in oktober om op zoek te gaan naar een gezamenlijk beleid.

'Dit is niet alleen ons probleem', aldus de woordvoerster. 'Het is wijd verspreid binnen sociale netwerken. We moeten de handen ineen slaan en Twitter en andere sociale netwerken vragen ons te helpen de verspreiding van dergelijke pro-ana profielen te stoppen.'

Spanje vroeg de social media site Twitter vorige week om dergelijke profielen te blokkeren, maar het bedrijf zei dat zij dit niet wilde omdat zij de vrijheid van meningsuiting niet willen beperken.

"Twitter gelooft heilig in het belang van vrijheid van meningsuiting en wil er alles aan doen om deze vrijheid te maximaliseren" zegt Twitter in haar antwoord op de regering.

De regering deed dit verzoek bij Twitter in plaats van ze via een gerechtelijk bevel te laten sluiten, zegt een de woordvoerster van het Ministerie van Volksgezondheid.

Een goede zaak dat Spanje hierin actie onderneemt. Nu maar hopen dat de EU deze zieke profielen gezamenlijk aan wil pakken.

Bron: ca.reuters.com

 

Gerelateerde blogposts