Van anorexia naar hersteld voorbeeld

 

Megan is de eigenaar van het Instagramaccount @bodyposipanda. Zelf leed Megan jarenlang aan anorexia, maar ze is inmiddels hersteld. Ze beschrijft zichzelf als een ‘herstelde anorexiapatiënt' en een ‘herstelde zelfhater'. Inmiddels is Megan 22 jaar oud en onderhoudt ze een blog waarbij alles in het teken staat van een positief zelfbeeld en hoe je daaraan kunt werken.

LET OP: Sommige foto's in deze blog/haar profiel kunnen mogelijk een trigger vormen. Ben je daar gevoelig voor, neem hier dan de verantwoordelijkheid voor en bekijk andere blogs op onze website in plaats van deze.

curves

Megan leerde een vriendinnetje kennen op de middelbare school waardoor ze voor het eerst in aanraking kwam met anorexia. ‘'We waren elke dag samen en waren ervan overtuigd dat we te veel wogen. Op den duur balanceerden we op de rand van een eetstoornis. We gingen bijvoorbeeld om zes uur ‘ochtends hardlopen, gevolgd door badmintonnen in te tuin. Daarna gingen we ons uitgeput volproppen met koekjes.'' Toen dit vriendinnetje uiteindelijk verhuisde sloeg Megan door en ging ze over de rand van een eetstoornis. Ze ontwikkelde anorexia.

Inmiddels worstelt Megan niet meer met haar lichaam, ze heeft ervan leren houden zoals het is. Megan laat haar lichaam trots zien op haar social media kanaal in de hoop dat het anderen aanzet tot meer lichaamsacceptatie. Megan heeft geen maatje 34, geen wasbordje of strakke, dunne benen. Maar ze is wel trots op zichzelf en kan haar lichaam accepteren nu het weer gezond is. Ze straalt op de foto's, dat kun je niet ontkennen als je die bekijkt. Megan zit er niet mee om haar curves of vetrolletjes te tonen op Instagram. Integendeel. Ze hoopt hiermee een positieve boodschap te verspreiden over lichaamsacceptatie.

Megan heeft haar eigen verleden achter zich gelaten en wil nu laten zien dat gelukkig zijn veel belangrijker is dan afvallen en mager zijn. ‘'Mijn doel is om een tegenwicht te bieden aan een wereld die mensen leert zichzelf te haten als je niet voldoet aan het schoonheidsideaal. Ik wil mensen tonen dat volledige genezing mogelijk is. We verdienen het allemaal om gelukkig te zijn met ons lichaam.'' zegt Megan over haar site en Instagramaccount. 

www.bodyposipanda.com

bodypositivepanda

bodypositivepanda

bodyposipanda

bodyposipanda

show

jurk

Wat vind jij van Megan's initiatief?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jess - Dinsdag 22 september 2015 16:24
Heel mooi!!
Emma - Dinsdag 22 september 2015 16:48
Ik word er altijd blij van als ik zie dat mensen zich positief inzetten voor een beter zelfbeeld!
BT - Dinsdag 22 september 2015 16:48
wow! stoer!
Echt een prachtige vrouw!
xChanel - Dinsdag 22 september 2015 16:55
Wát een motivatie!
Lena - Dinsdag 22 september 2015 16:59
Prachtig!
sterke_ik - Dinsdag 22 september 2015 17:59
Mooi,. sterk
Jessica - Dinsdag 22 september 2015 18:00
Wow ik zie alleen maar een super mooie vrouw!
barbara - Dinsdag 22 september 2015 20:43
Motiverend
RosieV - Dinsdag 22 september 2015 20:58
Ze is prachtig. Ik vind dit gewoon normaal en niet curvey ofzo. Het enige wat ik zie is confidence, happiness en een vrouw met style.
kim300808 - Dinsdag 22 september 2015 21:14
Wauw! Wat een zelfvertrouwen straalt zij uit. Het mooiste wat je kunt dragen :)
Inalicante - Dinsdag 22 september 2015 23:17
Ik ben haar begonnen te volgen op Instagram! Superveel respect voor haar. Wauw :D
Inalicante - Dinsdag 22 september 2015 23:17
Ik ben haar begonnen te volgen op Instagram! Superveel respect voor haar. Wauw :D
Colourful Creature - Woensdag 23 september 2015 07:43
Ik vraag me af of dit wel echt een goed voorbeeld is, als ik eerlijk ben. Natuurlijk is het super knap vandaag haar dat ze zo ver is gekomen uit haar eetstoornis en dat ze nu zo veel zelfvertrouwen heeft. Alleen ze is van ondergewicht naar overgewicht geschoten. Is dat dan ook niet een beetje té ver?
L. - Woensdag 23 september 2015 08:37
@Colourful Creature, wie zegt dat die overgewicht heeft? Er worden geen getallen genoemd dus baseer jij het op haar uiterlijk? Jammer. Ik vind haar prachtig en goed dat ze dit doet!
DragonFly1991 - Woensdag 23 september 2015 09:11
Ik vind dit prachtig om te lezen. Zo mooi dat ze dit heeft opgezet.
Ik durf wel te zeggen dat ik herstelt ben, en dat ik steeds beter zie wat anderen zien. ipv wat ik denk dat ze zien. Ik voel me pretiger in mijn eigen lijf. Mooier, sterker..

Ik zie totaal geen meisje met overgewicht daar. Wat L zegt, er staan geen getallen/maten bij. Als je de laatste foto''s ziet, zie ik echt een prachtige vrouw, die geluk uitstraalt. Zo mooi
Just me - Woensdag 23 september 2015 16:54
Ik ben het wel met colourful creaturen eens. Ik vind het heel goed dat ze zo positief is en anderen wilt overtuigen dat je blij moet zijn met je lichaam, maar ze is zelf nogal fors. Overgewicht wil ik niet zeggen, maar ze zit wel boven het gemiddelde. Als zij zich er fijn bij voelt moet ze het doen hoor.
Lotte1610 - Woensdag 23 september 2015 17:40
Prachtig
ano - Woensdag 23 september 2015 18:33
ik ben het ook met colourful eens, ze heeft duidelijk overgewicht.
MAAR sommige mensen zijn pas gezond bij overgewicht, net als sommige mensen gezond kunnen zijn met een onderewicht. bmi zegt niets over je gezondheid, en ze straalt! ze is gelukkig!!! dat is het belangrijkste.
Eva - Woensdag 23 september 2015 18:36
@ de meiden hier over haar gewicht:
ik volg haar al een tijdje, en ze is inderdaad bovengemiddeld. Maar ze zei een keer in een instagrampost dat ze nu alles eet wat ze wilt en dat ze hartstikke gelukkig is, ook met een 'voller' lichaam in plaats van ongelukkig met eindeloos sporten en gezond eten wat ze deed toen ze net hersteld was en op een 'normaal gezond gewicht' zat.
RosieV - Woensdag 23 september 2015 21:41
Dan leef je volgens regels om een normaal gewicht te hebben. Dan maar licht overgewicht toch?
Niks minders aan zoals sommige mensen hier ZEUREN. Jullie eetstoornis mensen.
@RosieV,,DragonFly1991 - Donderdag 24 september 2015 15:13
Bedoel je nou dat mensen met een eetstoornis zeuren of dat de eetstoornis zeurt? Vind je opmerking niet helemaal terecht daarin
RosieV - Vrijdag 25 september 2015 11:58
Nou het is vrijwel logisch dat de eetstoornis zeurt.
Flo - Donderdag 2 juni 2016 21:29
Ik snap eigenlijk niet dat dit bericht geplaatst is. De reacties zijn te voorspellen.