Twee op de drie vrouwen slechte relatie met eten

 

Een Amerikaans onderzoek heeft een opmerkelijk resultaat gegeven: Twee op de drie vrouwen tussen de 25 en 45 jaar hebben een verstoorde relatie met eten. Het zijn geen vrouwen met een eetstoornis, maar ze zijn wel veel bezig met gewicht en voeding.

Nou verbaast het mij niet dat er veel vrouwen zijn die bezig zijn met gewicht en voeding, maar dat 2 op de 3 vrouwen een verstoorde relatie hebben met eten verbaast mij wel.

vrouwen eten

De vrouwen eten bijvoorbeeld omdat ze stress hebben of omdat ze troost zoeken en dat krijgen van eten. Ook betreft het vrouwen die overdreven met 'gezond' eten bezig zijn (wat dan niet gezond meer is). Deze vrouwen vinden dat ze zichzelf moeten straffen als ze ongezond hebben gegeten, maar dat heeft vaak eetbuien tot gevolg.

Het is volgens de onderzoekers wel mogelijk om van zo'n probleem af te komen. Door bijvoorbeeld niet te gaan snoepen als je verdrietig bent, maar door afleiding te zoeken en daar je troost uit proberen te halen. Ook als je eet omdat je stress hebt is dit mogelijk, dan is het verstandig om een andere manier te zoeken om van je stress af te komen door bijvoorbeeld een sauna bezoek of door een hobby...

emotie eten

Het is natuurlijk niet gemakkelijk om op een andere manier troost te vinden, daar is veel doorzettings-vermogen voor nodig. Ook kan professionele hulp nodig zijn.

Bron foto vrouw: flickr.com/photos/polycart

Had jij verwacht dat het zoveel vrouwen zouden zijn?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Tessa - Maandag 29 augustus 2011 13:26
Ik vraag me af of er niet te snel word gezegd dat er een verstoorde relatie met eten is.
Nou... dan eet je een keer wat meer als je stress hebt of een je een reep chocola omdat je verdrietig bent.
Als 2 op de 3 vrouwen dat hebben, misschien is het dan normaler dan wij nu denken.

Daarnaast, heb je meteen een verstoorde relatie met eten als je af en toe een eetbui hebt, of je troost zoekt in lekker eten zo af en toe?
Ik denk het niet..

curedeva - Maandag 29 augustus 2011 14:13
Nou ik had het wel verwacht. Er zijn ZO veel mensen/vrouwen, vooral van middelbare leeftijd, die nonstop 'diėten'. Of juist weer op de taart afspringen bij verjaardagen. Elke verjaardag gaat het dan over taart-eten of niet-eten.
Verwarrend.
Jade - Maandag 29 augustus 2011 17:17
Ik ben het eens met Tessa. Volgens mij word er te snel gezegd dat mensen een verstoorde relatie met eten hebben. Anders hebben 66,6 % vrouwen een verstoorde relatie met eten, dat kan ik toch moeilijk geloven...

M. - Maandag 29 augustus 2011 18:34
Emotie-eten doen heel veel vrouwen wel eens, of dit gelijk een verstoorde relatie met eten moet worden genoemd, is wel een goede vraag, ik denk het persoonlijk niet.
-angel - Maandag 29 augustus 2011 19:11
ik begin me een beetje af te vragen wat nou wél gezond is... ;)
Stella - Dinsdag 30 augustus 2011 10:54
Dit had ik nooooit verwacht, maar het enigste waar ik nu naar kan kijken is dat heerlijke plaatjes met die chocoladeklontjes =D. hmmmm...
zij&ik - Woensdag 28 september 2011 18:48
eerlijk gezegt had ik het wel gedacht, niet verwacht.
ik snap het wel, maar het is eigenlijk wel super veel, jammer genoeg!
Opa Cees - Vrijdag 4 januari 2013 22:45
De huidige winkels puilen over van verleiding,kwa eten.
En dan doen de meeste huisvrouwen de boodschappen.
De reclame laat je ook nog de lekkere dingen zien.
Net nog leuke taart gezien bij flikken,plus de rest.
Tja hoop dat je>>>ook wel weet waar de kilo,s>>>>>.
En zittende beroep en tv Avonden
Was het maar kort door de bocht, Mvg Cees