Top 10 Onderzoek Eetstoornissen

 

Ik ben Angela en werk als psycholoog/onderzoeker bij het Centrum Eetstoornissen Ursula. In samenwerking met professor Eric van Furth, ben ik opzoek naar iedereen die te maken heeft of heeft gehad met een eetstoornis. Wetenschappelijk onderzoek heeft al veel bij kunnen dragen aan de zorg en welzijn van cliënten met een eetstoornis, maar er blijft nog een hoop te verbeteren. Wij zijn een onderzoek gestart om cliënten met een eetstoornis (of zij die een eetstoornis hebben gehad) en hun naasten een grotere rol te geven in het opstellen van de onderzoeksagenda. Help jij ook mee?

header

Heb jij ook het idee dat er nog veel onduidelijk is over de oorzaken van eetstoornissen? Of over de behandeling? Of misschien heb je een hele andere onderzoeksvraag? En heb jij ook het idee dat wat jij graag wil weten nog niet onderzocht is. Om de eenvoudige reden dat professoren en hulpverleners vooral onderzoeken wat zij belangrijk vinden?

Dan is dit je kans! Centrum Eetstoornissen Ursula (CEU) wil graag een TOP 10 samenstellen van vragen die cliënten met een eetstoornis (of een eetstoornis hebben gehad) en hun omgeving zelf belangrijk vinden. Hoe mooi zou het zijn, als er straks onderzocht wordt, wat jij belangrijk vindt!

Bedenk één of meerdere vragen die jij graag onderzocht wilt hebben. En wie weet verschijnt jouw vraag wel in de TOP 10 van onderzoeksvragen. En gaat het CEU of één van de universiteiten in Nederland er mee aan de slag en weet heel de wereld straks het antwoord op jouw vraag. Je hoeft je niet druk te maken dat je niet weet of een vraag al onderzocht is. Dat zoeken wij allemaal uit.

Vaak zijn familieleden, partners en vrienden ook nauw betrokken in het herstelproces van cliënten met een eetstoornis. Gedurende dit herstelproces komen vaak veel vragen naar boven, waar niet altijd een antwoord op kan worden gegeven. Deze vragen kunnen natuurlijk ook belangrijke onderwerpen zijn voor wetenschappelijk onderzoek. Daarom wil ik jullie vragen om iedereen uit jouw omgeving, die betrokken is of is geweest bij het herstelproces, uit te nodigen om mee te doen aan het onderzoek.

Wij zijn benieuwd naar je vragen!

header

Kijk voor meer informatie op www.powertorecover.nl of ga direct naar de vragenlijst. Heb je nog vragen? Vul dan gerust ons contactformulier in.

In de stuurgroep van dit onderzoek zitten:
* Angela van der Meer, MSc Psycholoog/Onderzoeker, Rivierduinen Centrum Eetstoornissen Ursula
* Prof. Dr. Eric van Furth Directeur Behandelzaken, Rivierduinen Centrum Eetstoornissen Ursula
* Jesús de la Torre y Rivas Voorzitter, Weet, de vereniging rond eetstoornissen
* Patricia Bos Bestuurslid, Nederlandse Academie voor Eetstoornissen
* Heidi Heuvelman Adviseur, Fonds Psychische Gezondheid
* Katherine Cowan JLA Adviseur van de stuurgroep, James Lind Alliance

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Proud2bMel - Maandag 16 februari 2015 16:07
Ingevuld!
mamvan3 - Maandag 16 februari 2015 16:10
zag hem even geleden op twitter voorbij komen. Ook ingevuld :) Ben benieuwd wat er uit komt
Donutworry - Maandag 16 februari 2015 16:13
Hahaha, je kunt je geboortedatum in de toekomst laten zijn..
Ingrid - Maandag 16 februari 2015 16:51
Ingevuld hoor! Goed dat er weer een onderzoek van start is gegaan, hoe meer hoe beter.
Dana - Maandag 16 februari 2015 16:51
Wat goed! :) Wat fijn om op deze manier mee te kunnen praten in plaats van alleen maar 'er over praten'. Het geeft het gevoel dat je als patiënt zelf een vinger in de pap (no pun intended) hebt en belangrijk genoeg bent om mee te praten over een onderwerp dat je zo nabij ligt.

Ik ben benieuwd wat voor onderwerpen er 'leven', en of er misschien nieuwe thema's aan het licht komen. Ik heb in elk geval een bijdrage geleverd.
~~ - Maandag 16 februari 2015 16:53
Tof! Echt heel fijn dat jullie dit doen, en ik hoop dat er een mooie top 10 uit komt, en nog mooiere antwoorden waar we in de toekomst veel aan hebben.
Chananja - Maandag 16 februari 2015 17:59
Ik heb het ingevuld, ben heel benieuwd wat voor vragen eruit komen!
annelie - Maandag 16 februari 2015 18:42
Ingevuld! (:
Ik werk graag mee aan zulke onderzoeken.
AnaMan - Maandag 16 februari 2015 20:15
Ingevuld, en ik ga stemmen ook!
Ben erg benieuwd!!!! :)
beauty_love - Maandag 16 februari 2015 20:27
Ingevuld! Ik ben benieuwd naar de resultaten.
Birdy - Maandag 16 februari 2015 21:28
Super goed dit!
d - Dinsdag 17 februari 2015 15:14
Wat goed, ik heb ook een vraag gesteld, dank jullie wel dat er op deze manier weer nieuwe aandacht gegeven kan worden voor toekomstige manieren van hulpverlenen. Heel belangrijk denk ik, top dat het mogelijk gemaakt is/wordt!