Toename boulimia in Korea

 

KoreaJaarlijks worden veel vrouwen en jongeren het slachtoffer van boulimia, een type eetstoornis dia o.a. wordt gekenmerkt door eetbuien en compensatiegedrag. Uit een analyse van het "National Health Insurance Corporation" blijkt dat er de afgelopen jaren een toename is van het aantal mensen met boulimia in Korea.

Het afgelopen jaar ontvingen in Korea 2127 vrouwen een behandeling voor hun eetstoornis. Dat is ruim 17,9 keer meer dan het aantal mannen dat een behandeling kreeg voor boulimia (119). Met name jonge mensen lopen groot risico deze eetstoornis te krijgen. Ruim 41,3 procent van de mensen met boulimia is vrouw met een leeftijd tussen 20 en 30 jaar.

Het aantal (gediagnositeerde) mensen met boulimia nam met 2102 in 2007 toe tot 2246 in 2011. De kosten voor behandeling namen toe met ruim 25 procent: van 452 Won naar 572 Won.

Prof. Lee Sun-ku van de Dongguk University's Ilsan Hospital zegt: "Vrouwen zijn steeds meer gevoelig voor mode en wat anderen van hen denken. Om die reden zijn ze meer geobsedeerd met gewicht en uiterlijk. Ze hebben ook meer moeite met het uiten van emoties en stress. Een manier om hiermee om te gaan is te veel eten om de gevoelens van stress (tijdelijk) te laten afnemen."

eetstoornis

Hij voegt aan zijn verhaal nog toe dat het echte aantal mensen met boulimia waarschijnlijk vele malen groter is. Dit komt doordat mensen simpelweg niet snel de neiging hebben om hulp te zoeken, totdat ze het gevoel hebben dat het probleem echt té groot is. Tot die tijd valt het allemaal wel mee.... "Ze houden in het geheim eetbuien en schamen zich hiervoor. De kans is echter klein om van Boulimia te genezen zonder professionele hulp."

Foto 1

Bron artikel

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

SmallButBrave - Maandag 2 april 2012 17:55
Boulimia is een k*tziekte
en ik kan het weten.
Herkenbaar wat er het geschreven wordt, spijtig genoeg.

We'll survive this.
Lexii - Maandag 2 april 2012 18:19
Ok... ik vraag me af:
Zijn er meer vrouwen met boulimia, of wordt het nu beter gediagnosticeerd?

Dat vroeg ik me ook af in het artikel over Anorexia in China.

Volgens mij wordt men in deze opkomende economieėn zich gewoon meer bewust van de problemen, en begint het meer naar de oppervlakte te komen. Ik denk dus niet dat er een toename is, maar dat er meer openheid over begint te ontstaan.

Neemt nog steeds niet weg dat het hebben van een eetstoornis een ziekte is die je niet in je leven wilt hebben...
m - Maandag 2 april 2012 21:29
wat een verdriet voor al die mensen met een eetprobleem