Toename Anorexia in China

 

Anorexia is snel aan het toenemen in China. Inmiddels komt de eetstoornis vier keer zo vaak voor dan 10 jaar geleden. Experts van het Shanghai Mental Health Center geven hier twee oorzaken voor. Chinese meisjes en vrouwen ervaren een grote druk om dun te zijn. Zware stress wordt gezien als de andere oorzaak.

Tussen de 30 tot 60% van de jonge vrouwen in China zijn op dieet. 7 tot 12% hiervan doet aan extreem lijnen, waardoor er een grote kans is om anorexia te ontwikkelen. Het grootste gedeelte van deze vrouwen is ook depressief.

Volgens de gezondheidsexperts van het Health Center kan zeker de helft van de artsen in China anorexia niet herkennen als ziektebeeld. Dat is erg gevaarlijk, aangezien anorexia nog altijd de dodelijkste psychiatrische ziekte is. Artsen zullen anorexia vroeger moeten gaan signaleren om de kans op herstel te vergroten. Het Health Center is cursussen gestart voor artsen en leerkrachten om kennis en begrip over anorexia te vergroten.

chinese meisjes
https://www.flickr.com/photos/seiya235/

Dr. Chen Jue van het Shanghai Mental Health Center zegt: "Patiënten met anorexia hebben diverse symptomen. In de beginfase van de ziekte komen ze vaak naar gewone ziekenhuizen voor hun lichamelijke klachten. De artsen zullen de psychische klachten die eronder liggen moeten herkennen opdat een juiste behandeling kan worden gestart."

Bron: https://english.peopledaily.com.cn

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

- - Zaterdag 31 maart 2012 16:35
Ben zelf half chinees, en merk met een chinese moeder dat hun kijk op eten heel anders is. Mijn moeder kon eerst ook niet om gaan met mijn es, en snapte niet dat ik bang was voor eten.. gelukkig is dit nu wel goed haha. Alhoewel ik merk dat ze me soms niet begrijpt. Ik hoop voor de mensen daar dat t daar ook beter gaat komen. :)
UnknownAngel - Zaterdag 31 maart 2012 19:56
Ik ben ook Chinees, en dit is toch wel een beetje shockerend, aangezien als mijn mama mijn familie etc. probeert uit te leggen wat een eetstoornis nu precies is, het heel moeizaam gaat.
Ik hoop ook dat ze daar beter hulp kunnen krijgen, want volgens iedereen is de behandeling in China gewoon je in een ziekenhuis net zolang volsteken met eten totdat je terug gezond bent. Lijkt me moeilijk te werken als je echt diep zit..
Jasmina - Zondag 19 augustus 2012 18:47
eerlijk gezegd verbaast dit mij niet...