The Skinny: Serie over boulimia

 

In de zesdelige serie The Skinny speelt Jessie Hahnweiler een meisjes met verschillende problemen, waaronder een onrustig liefdesleven, problemen rondom haar carriere en haar strijd om te herstellen van boulimia. Jessie heeft in het verleden ook zelf geworsteld met boulimia en vind het mooi om er met deze 'dark comedy' op een leuke manier aandacht voor te vragen om bewustwording en begrip te creeren.

Jessie: 'Ik heb zelf tien jaar lang boulimia gehad en ik ging pas in behandeling toen ik 27 was. Ik realiseerde me toen dat er een gebrek aan verhalen was die op een authentieke manier lieten zien wat een eetstoornis inhoudt.'

Wat Jessie vooral belangrijk vindt ik dat niet enkel de eetstoornis anorexia, waarin vaak dunne meisjes de hoofdrol spelen, onder de aandacht komt in films en series, maar juist ook de meer onzichtbare eetstoornis boulimia. The Skinny is ontstaan uit een fundraising, kickstarter campagne waarbij Jessie vermelde: 'We willen de stilte rondom de problemen waarover niemand wil praten bespreekbaar maken door 'shit' te over die onderwerpen.'

'Herstellen van boulimia was onderdeel van mijn zoektocht naar volwassenheid. Ik heb mijn masker afgezet, losgelaten en mezelf leren zijn.', schrijft ze. 'Los van de enkele Lifetime films, waren er geen televisieseries of shows die echt weergaven wat een eetstoornis is, op een rauwe en toch ook kwetsbare manier.'

'Ik wilde een serie maken over mijn verhaal en daarmee contact maken met mensen die er nog steeds mee worstelen.' zegt Jessie.

Eerder dit jaar vertelde de filmmaakster aan Daily Life dat The Skinny gaat over wat er gebeurt als al je zelfkennis je niet meer kan redden. 'Hoe ga je ermee om als het ding dat je gek maakt, ook hetgeen is waar je je achter kunt verschuilen?'. 'Ik ben uitgelaten, Joods, rommelig en feministisch. Allemaal dingen die mensen niet associeren met eetstoornissen.' zegt ze. 'En dat is precies waarom ik er zelf zo laat achter kwam.'

The Skinny zal binnenkort als webserie online verschijnen, waar weten wij nog niet. Je kunt in de tussentijd via google of de trailer en de Kickstarter pagina in de gaten houden wanneer het zover is.

Wat vind jij van deze serie?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Pinkmiffy - Woensdag 27 januari 2016 13:33
Ik ben bang dat deze serie voor veel mensen een trigger is.
Het is vaak ook zo dat je uit dit soort films en series tips kan halen om aftevallen, te compenseren en je stoornis te verhullen.
Zelf heb ik dit heel erg ervaren, en nog steeds is het lastig.
Pinkmiffy - Woensdag 27 januari 2016 13:33
Ik ben bang dat deze serie voor veel mensen een trigger is.
Het is vaak ook zo dat je uit dit soort films en series tips kan halen om aftevallen, te compenseren en je stoornis te verhullen.
Zelf heb ik dit heel erg ervaren, en nog steeds is het lastig.
G. - Woensdag 27 januari 2016 16:24
:) het geeft mij ergens wel bevestiging - dat je zo'n stoornis kan hebben terwijl iedereen denkt dat je juist uber sterk / stress bestendig / uitgesproken bent.

Maar.. de vraag is of je die bevestiging nodig hebt. Bedoel: gaat om zelf inzien wat je doet + zelf (voor de hulp zorgen die nodig hebt om) beter (te) worden.

Dus antwoord op de vraag: wat vind je er nu van? Eigenlijk niets - als het iemand helpt: dan topserie, als het niemand helpt: tja.. dan lijkt het me een overbodig serie.
Lisaaaaax_ - Woensdag 27 januari 2016 21:40
Ben blij dat deze serie er komt. Zelf ben ik genezen van anorexia, maar ik weet ook dat er nog zoveel onbegrip bestaat voor mensen met een eetstoornis wanneer ze er niet graatmager uitzien
Justme - Woensdag 27 januari 2016 22:53
Ga ik zeker kijken! Alleen, wanneer en waar is ie in Nederland te zien?
Liz - Donderdag 28 januari 2016 15:37
Het lijkt mij een super grappige serie! Ik kijk Transparent ook en heb een joodse achtergrond. Ik denk dat ik mezelf ook wel feminist mag noemen. Zelf heb ik geen eetstoornis meer, maar vind het goed om te zien dat het in deze context wordt belicht. Het is allemaal heel dubbel.
Rosalien - Donderdag 28 januari 2016 19:28
Ziet er leuk uit , ik neem mijn eigen eetstoornis niet graag serieus ( hiermee bedoel ik niet die van andere) en vind dit dan wel weer leuk om te kijken.
Sine - Vrijdag 29 januari 2016 04:34
Ik weet het niet, als mensen maar niet gaan denken dat iedereen met zo'n eetstoornis net zo is als deze vrouw !
Zo veel mensen worstelen met eten ,ook mensen zonder een officiële eetstoornis.Zo'n serie, ik denk niet dat het er wat toe doet.