Proud2Bme wint award!

 

Tijd voor een momentje van trots; tijd om twee personen in de schijnwerpers te zetten die daar normaliter niet zo snel zouden gaan staan. Onlangs hebben Scarlet Hemkes en Eric van Furth een award in ontvangst mogen nemen voor het bedenken en oprichten van Proud2Bme! Het gaat om The Meehan/Hartley Leadership Award for Public Service and/or Advocacy. Een hele mond vol. Hier lees je meer over de award en waarom zij deze hebben gekregen.

"Toen ik de mail ontving, dacht ik dat het spam was. Zoiets internationaals en officieels zou ik toch nooit kunnen winnen?! Deze bijzondere prijs is de kers op de taart. Die ik nu wél eet." - Scarlet Hemkes

Over de Academy for Eating Disorders

De Academy for Eating Disorders is de organisatie die de awards uitreikt. De academie is opgericht in 1993. Het is een wereldwijde professionele organisatie die leiding geeft op het gebied van onderzoek, ontwikkeling, behandeling, educatie en preventie van eetstoornissen. De organisatie is een samenwerking tussen psychiaters, psychologen, voedingsdeskundigen, onderzoekers en studenten. 

Acht doelen

De academie voor eetstoornissen dient acht doelen. Alles wat ze doen - en dus ook de uitreiking van de awards - gebeurt met deze doelen in het achterhoofd. 

  1. De effectieve behandeling en de zorg voor mensen met eetstoornissen en aanverwante aandoeningen verbeteren. 
  2. Het ontwikkelingen en verbeteren van initiatieven voor primaire en secundaire preventie van eetstoornissen.
  3. Voorlichten en verspreiden van kennis over eetstoornissen aan leden van de academie, andere professionals en het grote publiek.
  4. Het stimuleren en supporten van onderzoek in dit werkveld.
  5. Multidisciplinaire vertegenwoordiging en expertise binnen de academie en de bestuursstructuur bevorderen.
  6. Pleitbezorger en klankbord zijn voor patiënten, eetstoornis professionals en het grote publiek.
  7. Helpen bij het ontwikkelingen van richtlijnen voor trainingen, toepassingen en professioneel gedrag binnen het vakgebied.
  8. Uitstekende prestaties en/of ondernemingen binnen het vakgebied benoemen en belonen.

De award

The Meehan/Hartley Leadership Award for Public Service and/or Advocacy. Deze prijs wordt toegekend aan een persoon, of twee personen in dit geval, die over een bepaalde periode (vijf jaar of meer) een significant verschil hebben gemaakt op het gebied van de zorg voor eetstoornissen. Wat deze personen teweeg hebben gebracht, wat zij opgezet hebben, is van grote en positieve invloed geweest op de doelgroep. De doelgroep, de community, heeft hier aantoonbaar voordeel uit kunnen halen en doet dat nog steeds. 

Op deze website kun je meer over deze award lezen.

Wij zijn ontzettend trots dat Eric en Scarlet deze award in ontvangst hebben mogen nemen en zijn dankbaar voor deze erkenning van de kracht van ervaringsdeskundigheid.


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar. 

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Arwen - Woensdag 23 juni 2021 19:51
Hallo scarlet en Eric en alle mensen die voor proud2bme hebben gewerkt en werken van harte gefeliciteerd goed gedaan jullie verdienen het jullie hebben inderdaad heel goed werk gedaan en doen dat nog steeds groetjes
Arwen - Woensdag 23 juni 2021 19:53
En aan scarlet en Eric mooi dat jullie proud hebben opgericht en zoveel mensen hebben kunnen helpen respect
Blue - Woensdag 23 juni 2021 20:00
Zo verdiend!! Het tegen geluid tegen psychische stoornissen op een positieve manier ipv versterkend mag veel meer op het internet voorkomen. Mij heeft het echt geholpen om weg te blijven van de pro Ana sites ipv moeilijke momenten op te lossen met meer eetstoornis gedrag kon ik hier gewoon even mijn verhaal kwijt.

Ook de blogs hebben mij zoveel inzichten gegeven. Waardoor ik mijn fysieke klachten opeens kon plaatsen waarbij mijn huisarts nooit de link heeft gelegd. En ook dat ik begreep waarom ik doodschoot van anorexia naar boulimia/ eetbuien en dat veel mensen dat hebben. Dat gaf mij erkenning ipv dat ik mezelf zwak vond.
MetalKreeft - Woensdag 23 juni 2021 20:15
terrechte winnaars.
Gefeliciteerd!
Daan16 - Woensdag 23 juni 2021 21:49
gefeliciteerd!
anillen93 - Woensdag 23 juni 2021 22:14
Gefeliciteerd!
ikkuh1985 - Donderdag 24 juni 2021 00:58
Super tof dat jullie deze prijs hebben gewonnen!!!!
Doralie - Donderdag 24 juni 2021 15:23
Ik kom al vanaf de eerste dag op de website en heb er nog steeds veel steun aan :)