Poolse anorexia film: Body

 

Vanaf deze maand kan je in verschillende bioscopen in Nederland naar de film Body kijken. Deze bijzondere Poolse film gaat over een een patholoog-anatoom die zijn dochter, die aan anorexia nervosa lijdt, naar een alternatieve kliniek stuurt. Hij zegt haar niet eerder te willen ophalen dan wanneer ze genezen is. Zijn dochter rouwt om de dood van haar moeder en neemt haar vader veel kwalijk. Ze komt terecht bij een new-age achtige psycholoog, genaamd Anna, die er op haar beurt ook bijzondere praktijken op na houdt. Alle personages in de film zijn op één of andere, maar uitzonderlijke, manier met het menselijke lichaam bezig.

De film Body werd geregisseerd door Malgorzata Szumowska, die grote thema's als rouwverwerking en eetstoornissen niet schuwt. Het op een vrij 'absurdistische en controversiële manier' in beeld brengen van lichamen is onderdeel van meer van haar films. Szumowska maakte eerder de films Elles en In the Name Of over prostitutie en seksueel misbruik. De film Body, die officieel in 2015 uitkwam, kreeg een ex aequo Zilveren Beer voor Beste Regie.

body film anorexia

Body is te zien in de bioscoop in:
Amersfoort, Amsterdam, Haarlem, Maastricht, Nijmegen, Utrecht

 Lijkt jou dit een interessante film?

 

Gerelateerde blogposts

02
JUL
Yana
13

Reacties

A - Vrijdag 18 augustus 2017 10:17
Er zijn opeens zoveel films over eetstoornissen, waarom begrijp ik niet helemaal. Ook vind ik het teleurstellend dat ze allemaal over anorexia gaan. Ik kan niet wachten tot er en bekende film uitkomt over binge eating disorder.
Eva - Vrijdag 18 augustus 2017 10:28
Inderdaad allemaal over anorexia. Maar wat mij het meeste schrik baart: zouden al die actrices moeten afvallen en ondergewicht moeten krijgen voor die rol. .. ik vond dat zo absurd
Anne-Maria - Vrijdag 18 augustus 2017 18:37
Dit dacht ik ook direct. Niet per se ondergewicht moeten krijgen, het kan ook zijn dat ze meiden hebben gezocht met ondergewicht. Hoe dan ook, ik vind het behoorlijk heftig.
anoniem - Vrijdag 18 augustus 2017 11:01
Inderdaad, er komen tegenwoordig zoveel van dit soort films uit. Ik vind nou eigenlijk ook niet echt dat ze mensen die in real life een eetstoornis hebben echt helpen. Ikzelf heb AN, maar deze soort films helpen mij echt niet. Ik vind het absurd soms ook dat eetstoornissen als thema gebruikt worden. Maak er dan een documentaire over zoals 'vel over been' enz. niet just entertainment tenzij je er een les van leert..
Nikki - Vrijdag 18 augustus 2017 11:07
Ik vind het een beetje een enge film geloof ik. Niets voor mij
Black Tiger - Vrijdag 18 augustus 2017 11:44
Ik vind dat new-age gedoe erin jammer.
Ik zou hem niet willen kijken..
Sheila - Vrijdag 18 augustus 2017 11:48
Geen films over eetstoornissen: "Er is te weinig aandacht voor!"
Wél films over eetstoornissen: "Waarom zijn er zo veel films over eetstoornissen opeens?!"

Hey. Ja, ze gaan nu even allemaal over anorexia, wat echt heel naar is idd maar we moeten ergens beginnen om awareness te krijgen voor deze ziektes.

Ik ben reuze benieuwd naar de film, en hoop dat er later meer films en series komen die focussen op eetstoornissen in z'n algemeen :)
Ingrid - Vrijdag 18 augustus 2017 12:49
Ik ben blij met de films, programma's, docu's.Ik kijk niet alles maar vind het wel heel fijn dat de taboe er een beetje af gaat, bewustwording en wat meer begrip is fijn. Laatst heb ik to the bone gekeken. Naardeze film ben ik erg benieuwd!
Sharon - Vrijdag 18 augustus 2017 22:19
Ik heb AN maar ik hoop dat naast deze films ook over andere eetstoornissen gepraat word, docu's en films gemaakt worden
Laura V - Vrijdag 18 augustus 2017 23:21
Helemaal met je eens. Ik denk dat dit de enige juiste attitude is die je kan hebben! =)
Kim - Vrijdag 18 augustus 2017 22:50
Ik zou hem heel graag willen zien! Het lijkt mij een hele interessante en mooie film. Ik herken de boosheid die de hoofdrolspeelster voelt richting haar vader :(...
Laura V - Vrijdag 18 augustus 2017 23:21
Jammer dat eetstoornispatiënten steeds zo ZIELIG worden voorgesteld....
Beau - Donderdag 17 mei 2018 11:50
Inderdaad een aparte voorstelling van de hele eetstoornis.. heel cliché en toch.. ben ik heeel benieuwd naar de film, ik herkende veel dingen toch wel van mijn afgelopen jaren.. weet iemand toevallig waar ik de film kan kijken of downloaden
xoxoxox