Pinterest thinspo

 

pinterestHyves, Facebook, Tumblr: alle sociale media krijgen te maken met de pijnlijke wereld van thinspiration. Thinspo blogs en afbeeldingen hebben nu ook in Pinterest een trouwe partner gevonden. Pinterest is een soort combinatie van Twitter, Tumblr en Flickr. Je kan het zien als een verzameling van prikborden waar iedere gebruiker iets op kan ‘prikken'.

Zo zijn er prikborden met vakantie, uitgaan, kunst, shoppen, tv, eten, school, interieur, muziek... en nu dus ook thinspiration. Wanneer je een foto wilt delen, hoef je alleen maar even op ‘pin it' te klikken en je hebt het met de rest van de wereld gedeeld.

Een heel tof medium omdat je van alles kunt delen, mensen kunt inspireren en geinspireerd kunt worden. Maar nu wordt Pinterest dus niet meer alleen gebruikt om leuke vakantiekiekjes te delen of te laten zien welke schattige cupcakes net uit de oven komen. Er worden foto's van heupbotten, magere ledematen en uit-stekende schouderbladen op het online prikbord geplaatst. Pinterest is een populair platform geworden in de pro-ana gemeenschap.

proud prikboard

Tumblr heeft vorige maand een helder standpunt ingenomen over thinspo- en andere zelfvernietigende blogs. De druk op Pinterest wordt nu ook opgevoerd. Het sociale medium is in 2 jaar tijd uitgegroeid tot een miljoenen prikbord en heeft hiermee een maatschappelijke verantwoordelijkheid gekregen. De thinspiration op Pinterest zijn wereldnieuws geworden. Onder andere de hippe hype-site Jezebel heeft er een lang artikel aan gewijd. Proud2bme wordt erin genoemd als gezond alternatief van de thinspo-websites en blogs.

Moet Pinterest iets doen tegen thinspo- prikborden?

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

isle - Woensdag 21 maart 2012 17:07
Ja, ze moeten er zeker wat aan doen! Anders verschuift het probleem zich alleen maar van tumblr naar pinterest.
Het lijkt me wel een heel leuk medium, zijn er misschien ook al healthspo's?
E - Woensdag 21 maart 2012 19:29
Ja!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ik voel me zooooo slecht als ik dat zie!!!!
Yvonne - Donderdag 22 maart 2012 08:18
Als het daar niet meer mag, vinden ze wel weer een andere plek. Het probleem blijft altijd bestaan. Er zullen altijd meisjes/jongens zijn die pro-ana zijn en dit via internet willen delen met mede ana's.
Debbie - Donderdag 22 maart 2012 10:15
Ja.. Het zal altijd blijven bestaan, maar dat betekend niet dat je het niet moet bestrijden. Straks wordt het een hele epidemie. Altijd zo kort mogelijk proberen te houden door toegangswegen op te breken.
Yvonne - Donderdag 22 maart 2012 14:46
ik vind dat het behandeld wordt als pornografische afbeeldingen.
Jasmina - Vrijdag 17 augustus 2012 13:39
ja, als ik thinspo zie voel in me meteen weer dik en vet, zeker als ik net gegeten heb
mensen krijgen door thinspo een negatief zelfbeeld