Overleden door dieetpillen

 

Sarah Houston (23) was bijna klaar met haar behandeling voor de eetstoornis boulimia, toen ze plotseling overleed door het gebruik van gevaarlijke dieetpillen. Sarah leed al sinds haar 14de aan een eetstoornis. Ze gebruikte al zo'n anderhalf jaar een illegale dieetpil die ze online had besteld.

Haar vader, Geoff Houston, zegt: "Ze had zoveel vooruitgang geboekt de afgelopen tijd. Haar psychiater stond op het punt haar inmiddels 3 jaar durende behandeling te beeindigen omdat hij het idee had dat ze er nu klaar voor was om zelf te vechten. Ze had veel om naar vooruit te kijken en was op dit moment het gelukkigst uit haar hele leven."

De ouders van Sarah hebben nu een oproep gedaan voor een strikter beleid rondom dieetpillen. Aan de pillen die Sarah bestelde zijn reeds meer overledenen gelinkt. Waarschijnlijk slikte Sarah al zo'n 1,5 jaar 1 capsule per dag. Ondanks dat de pillen verboden zijn, waren ze eenvoudig online te verkrijgen, zoals met vele gevaarlijke dieetpillen.

Sarah had een normaal gewicht en studeerde medicijnen. Volgens een studiegenote Gina is het niets voor Sarah om illegale pillen te kopen en gebruiken. Niemand wist ook dat Sarah dieetpillen slikte. Gina begrijpt niet waarom dit middel, wat eigenlijk voor industriele doeleinden is en zeker niet voor menselijke consumptie, online wordt verkocht in capsules.

Sarah leed eerst een aantal jaar aan anorexia, toen dit rond haar 17de omsloeg in boulimia. Toen ze 20 jaar werd scheen er eindelijk licht aan het einde van de donkere eetstoornistunnel. Sarah was volgens vrienden en familie een slimme en levendige jonge vrouw die veel om anderen gaf. 'Ze was waarschijnlijk een geweldige arts geworden.' Volgens pathologen waren enkel de dieetpillen oorzaak van haar overlijden.

Op een notitieblaadje in de kamer van Sarah stond in haar handschrift geschreven:

If you cannot do great things, do small things in a great way

Tot slot
Als je lijdt aan een eetstoornis kan het zijn dat je er alles voor over hebt om af te vallen. De verslaving is als het ware zo sterk, dat je er alles voor op het spel zet, zelfs je gezondheid en zonder dat je het je voldoende beseft misschien zelfs je leven. Nog los van het feit dat de meeste dieetpillen niet werken en dat dieetpillen sowieso bijna alleen werken wanneer er sprake is van overgewicht, kan het gebruik van dieetpillen ook zeer gevaarlijk zijn. Dieetpillen kunnen helemaal gevaarlijk zijn wanneer je gebruik maakt van (niet door FDA goedgekeurde) dieetpillen die je online bestelt. Wij raden het gebruik van dieetpillen, zeker als je geen ongezond overgewicht hebt, dus ten zeerste af. Lees hier meer over dieetpillen.

Bron: thesun.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

La Joie - Donderdag 25 april 2013 19:39
Wow heftig!
Believe - Donderdag 25 april 2013 19:45
Wow...Dit is wel echt heftig..
Colour - Donderdag 25 april 2013 20:01
Scary.. Wat erg
Manu - Donderdag 25 april 2013 20:44
Jeetje...
Lotte B - Donderdag 25 april 2013 20:51
Wow, heftig...Ik heb ook jaren dieetpillen geslikt, maar dan gewoon 'officiële' . Maar dit komt wel heel hard aan!
Hannah - Donderdag 25 april 2013 22:43
Ja, het is zo. Gevaarlijk, OOK de 'officiële' dieetpillen, zeker als je een ongezond gewicht hebt of je lichaam verzwakt is door slecht eetgedrag (dat kan ook met een gezond gewicht).

Eén minpuntje:
'Ze had waarschijnlijk een geweldige arts geworden.'
Dat is geen Nederlands haha ;)
Black Rose - Vrijdag 26 april 2013 05:48
Wow... Ik wist niet dat die dieetpillen zo gevaarlijk konden zijn.
Ik dacht altijd: dat ga ik doen, als ik volwassen ben.
Niet dus...
cherryberry - Vrijdag 26 april 2013 09:36
Heftig..
Merel - Zaterdag 27 april 2013 14:49
Echt erg....

Maar dat over dat notitie blaadje, dat is niet haar handschrift, dat is een bepaald lettertype ;-)
@merel - Zaterdag 27 april 2013 15:05
Ja, logisch dat heeft de redactie van het Proud Team zelf zo gemaakt.... ;) Het is puur in afbeelding weergegeven wat er stond.
E - Zaterdag 27 april 2013 16:09
Wow, erg heftig! Maar wat ik me afvroeg, hoe kan ze ervan overlijden? Wat doen die pilletjes voor dodelijke dingen met het menselijk lichaam?