Online onderzoek naar lichaamsbeeld

 

Mensen met een eetstoornis hebben vaak een vertekend beeld over hun eigen lichaam. Dit wordt vooralsnog vaak geassocieerd met negatieve gedachten over het uiterlijk. Uit neurocognitief onderzoek is inmiddels gebleken dat problemen met het eigen lichaamsbeeld veel meer omvatten dan alleen negatieve gedachten over het eigen lichaam. Vanuit Universiteit Utrecht doet Manja Engel onderzoek naar andere aspecten die te maken kunnen hebben met een vertekend lichaamsbeeld onderzoeken.  

Wil je meedoen aan het onderzoek? Via onderstaande link kom je op een online vragenlijst terecht. De vragenlijst is bedoeld voor mensen vanaf 18 jaar die een eetstoornis hebben, of hersteld zijn van een eetstoornis. Vragen die gesteld worden zullen over jouw eetstoornis en over het lichaamsbeeld gaan. De resultaten van dit onderzoek zullen bijdragen aan het verkrijgen van een duidelijker beeld over lichaamsbeeld problematiek en het verbeteren van eetstoornis therapieën. Het invullen van de online vragenlijst zal zo’n 10 minuten duren.

Klik hier voor het invullen van de vragenlijst.

 

spiegel zelfbeeld lichaamsbeeld

Daarnaast worden er ook interviews afgenomen bij mensen die een eetstoornis hebben of hebben gehad. Dit om een nog completer beeld te krijgen van de verschillende aspecten van lichaamsbeeld problematiek. Wil je meedoen aan het interview? Stuur dan een mailtje naar Manja Engel via dit email adres: m.m.engel@uu.nl

Alvast hartstikke bedankt!

Manja Engel.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

LW6maart@ - Donderdag 26 juli 2018 17:18
Heb de vragenlijst ingevuld.
Denise - Donderdag 26 juli 2018 17:18
Heb hem ingevuld!!
eenzaam-bloempje - Donderdag 26 juli 2018 17:42
Ik heb hem ingevuld...
Carla - Donderdag 26 juli 2018 21:55
Ingevuld, maar ik vond de vragen niet zo duidelijk.
jisoo - Vrijdag 27 juli 2018 12:35
vragenlijst :)
Hey :) - Zaterdag 28 juli 2018 09:59
Communiceren met anderen als functie van je lichaam is zo'n mooie die in de vragenlijst staat!