NAE congres 2020: Eetstoornis & Co

 

Het NAE congres staat weer voor de deur en zoals alles dit jaar zal ook dit evenement een andere vorm krijgen dan je gewend bent. De Nederlandse Academie voor Eetstoornissen organiseert dit jaar een eCongres met een goed gevuld digitaal programma dat vanuit je eigen huiskamer bijgewoond kan worden! Zodat we op 26 november 2020 toch - digitaal - als cliënten, naasten, behandelaren en ervaringsdeskundigen naast elkaar kunnen staan in de strijd tegen eetstoornissen.

De Nederlands Academie voor Eetstoornissen is een vereniging voor professionals die werken met cliënten met eetstoornissen. Het doel van deze vereniging is om de structuur en kwaliteit van de zorg voor mensen met een eetstoornis te verbeteren. En daarnaast om onderzoek en preventie te bevorderen. Om het jaar organiseert deze vereniging het NAE congres. Dit is een dag waarbij professionals, ervaringsdeskundigen, cliënten en naasten samenkomen. Er is een plenair programma waar verschillende sprekers zullen zijn, er worden onderzoeksposters tentoongesteld en gedurende de dag is het mogelijk om workshops te volgen. 

Benieuwd hoe de vorige congressen eraan toe gingen? Hier vind je onze video hierover van twee jaar geleden en het congres daarvoor zie je hier. Tijdens de Social Walk - een event dat vorig jaar georganiseerd werd door de NAE - liepen cliënten, naasten en professionals samen een wandeling om zo meer bekendheid te creëren en begrip te krijgen voor eetstoornissen. 

Dit jaar is het NAE congres dus gewoon vanaf je eigen bank bij te wonen. Er is wederom een plenair ochtendprogramma, er is een Blind Lunch georganiseerd en er zijn online verschillende lezingen en workshops die je bij kunt wonen. Daarbij kun je zelf bepalen of je actief mee wilt doen of liever rustig meekijkt met alles wat er voorbijkomt.


Foto: corinnekutz

Mocht je eerder deelgenomen hebben aan het NAE congres, dan ben je de posterpresentaties misschien wel tegen het lijf gelopen? Deze posterpresentaties zullen ook dit jaar niet ontbreken. Verschillende onderzoekers zullen hun poster online presenteren. Wat wél anders is, is dat jij nu invloed hebt op de winnaar van de posterprijs! Na de presentaties kunnen alle congresdeelnemers hun stem uitbrengen. Vijftig procent van de stemmen zal vanuit het publiek komen, de andere helft zal door de jury gegeven worden. Jij kan dus meebepalen!

Complexiteit van de eetstoornis

Dit jaar staat bij het NAE eCongres de complexiteit van een eetstoornis centraal. Veelal ligt comorbiditeit hieraan ten grondslag. Een eetstoornis komt nu eenmaal zelden alleen, iets dat je misschien zelf ook hebt gemerkt en waarin het vinden van de juiste hulpverlening een extra uitdaging kan zijn. Hoe ga je hiermee om als cliënt of als naasten? En hoe ga je hier als behandelaar mee om?

Dit thema zal je terugvinden in de verschillende workshops. Zo kun je bijvoorbeeld deelnemen aan de workshops: 'Kwaliteit van leven bij langdurige en ernstige anorexia nervosa', 'BEDonline: online CBT-E voor eetbuistoornis' of 'Euthanasie en Eetstoornissen'. Het volledige overzicht van alle workshops vind je hier: https://www.naeweb.nl/workshopoverzicht/

Het belooft een dynamische en interactieve dag te worden. Niets moet, maar voel je vrij om mee te doen en je te mengen in het gesprek. Het is ontzettend waardevol om samen bij deze thema's stil te staan en tegelijkertijd kan het ook een beladen dag voor je zijn. Het kan slim zijn om voor jezelf te bedenken of je bepaalde workshops en lezingen alleen zou willen bijwonen of liever samen met iemand. 

Via deze registratiemodule kun je je inschrijven. Goed om te weten; als cliënt betaal je een bedrag van €30,-. Naasten kunnen samen met een cliënt deelnemen voor een speciaal tarief van €55,-. 

Zien we jou ook tijdens het NAE e-Congres? 


Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en dietisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Laura V - Woensdag 21 oktober 2020 21:47
heel jammer dat dit niet gratis is.
G. - Donderdag 22 oktober 2020 12:50
Super fijn dat dit digitaal aangeboden wordt. Blij mee! Ik ga (wrs) deelnemen, vooral omdat het digitaal is - daardoor voelt het alsof ik meer anoniem kan blijven. Wel benieuwd hoe jouw deelname weergegeven wordt als je bijv. meekijkt. Ik hoef bijv. niet met naam en toenaam/foto weergegeven te worden. Even de website doorpluizen. Staat vast wel eea over gemeld. Thanks vh delen!
Marjolein - Vrijdag 30 oktober 2020 21:02
Ik ben geen client meer, ik was het 2-3 jaar terug nog wel. Dus als je hersteld bent, betaal je ineens €200-€250 meer? Beetje jammer (en krom)... ben al genoeg benadeeld door ziekte en ben nu ineens benadeeld als herstelde, stom.
(Ik ben nu overigens werkzaam in de gezondheidszorg, dus ik zou deze informatie zeker kunnen inzetten in mijn beroep. Heb alleen geen 300 euro over op dit moment. Gewoon bijna jammer dat ik geen eetstoornis meer heb)