Luisteren naar je hart en anorexia

 

Listen to you heart... en de kans op anorexia wordt kleiner. Uit een nieuw onderzoek van de Royal Holloway University blijkt dat jonge vrouwen die onzeker over zichzelf zijn er goed aan doen regelmatig voor een spiegel naar hun hartslag te luisteren. Op die manier zou je je meer bewust worden van je lichaam en meer waarde hechten aan je gezondheid.

Vrouwen die hun lichaam vooral zien als voorwerp, hebben een grotere kans op het ontwikkelen van een eetstoornis. Door je meer bewust te zijn van de signalen van je lichaam, zoals hartslag, kan deze kijk op je lichaam (het enkel zien als voorwerp) veranderen.

Het onderzoek is gepubliceerd in het vakblad Psychophysiology.

Hoe zie jij je lichaam?

bron: goedgevoel.be

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

M - Vrijdag 8 februari 2013 19:18
Ik walg van m'n lichaam.. helaas. Vond PMT in de kliniek vreselijk.. ik durf gewoon geen contact te maken met mijn eigen lichaam..
Emmaa - Vrijdag 8 februari 2013 22:06
Ik zie mijn lichaam als iets dat in de weg zit. Iets dat me belemmert om vrij te zijn
Schaatster - Vrijdag 8 februari 2013 22:54
Ben nooit zo van dit soort onderzoekjes, maar het idee erachter spreekt me wel aan bij deze! Inderdaad bekijk ik mezelf ook heel erg als buitenstaander en wat op de slechte momenten helpt is vooral bedenken wat ik allemaal met mijn lichaam KAN en wat mijn lichaam allemaal voor mij doet :)
l - Vrijdag 8 februari 2013 22:59
Ik zie mijn lichaam nu als iets waarmee ik onwijs veel kan, maar vroeger walgde ik echt van mijn lichaam.
olifantje - Zaterdag 9 februari 2013 10:11
Ik hoorde mijn eigen hartslag ook nooit, en kijk waar ben ik nu ben beland...

laatst voelde ik me zo raar, het ene moment hyperventileerde ik en daardoor hield ik mijn adem in. Ik voelde mijn hart heel veel en raar kloppen maar toen hoorde ik het steeds langzamer gaan & toen hoorde ik het niet meer... In deze seconden had ik me bedacht: wat als het nooit meer zou kloppen?
Am - Zaterdag 9 februari 2013 13:54
Gek ook eigenlijk he dat veel het zien als gewoon een voorwerp! Terwijl het een prachtigne "maschine" is!! Waar je zoveel mee kan, het brengt je waar je zijn moet, je kan er plezier mee beleven maar ook je verdriet mee uiten! Het verdiend zeker wat meer respect en zorg!
meisje14 - Zaterdag 9 februari 2013 18:09
Als een geval dat mijn hoofd draagt...en mij verplaatst van plaats naar plaats..
Kim300808 - Zaterdag 9 februari 2013 21:54
Voor mijn eetstoornis danste ik erg veel, waardoor ik waardering kreeg voor HET LIJF. De houdingen waarin we onszelf konden wurmen, de bewegingen die we ermee konden maken... Het luisteren naar een hart, gekriebeld worden, gemasseerd worden, een voetenbadje, een warme douche of bad met badolie, bodylotion, gezichtsmasker, nagels lakken... Ik hou al op!