Lady Gaga open over boulimia

 

Lady Gaga was te gast op de Brentwoord School Young Women's Conference. De popster staat bekend om haar boodschap jezelf te accepteren, van jezelf te houden, ook (en vooral) als je ‘anders' bent dan anderen. Onder andere door liedjes als Born This Way komt Gaga op voor de ‘buitenbeentjes'. Tijdens het bezoek aan de conferentie vertelde Lady Gaga openlijk over haar worstelingen in het verleden met zelf acceptatie.

Een student vroeg Lady Gaga wat het geheim is achter haar zelfvertrouwen. ‘Je lijkt zo vol vertrouwen over je lichaam', zei het meisje. Lady Gaga verraste de zaal en inmiddels de halve wereld, door te vertellen dat ze in het verleden boulima heeft gehad.

"I used to throw up alle the time in high school" vertelde de poster. "Ik heb helemaal niet zoveel zelfvertrouwen. Het is nu gemakkelijker voor me om erover te praten, omdat ik niet meer overgeef. Mijn Italiaanse vader zette elke avond gehaktballen en spagetti op tafel. Maar ik wilde een kleine, dunne ballerina zijn, terwijl ik een vrouw was met ronde vormen."

"Het is heel moeilijk, maar je moet met iemand praten over je problemen. De dieet- oorlog moet stoppen. Everybody just knock it off! Want aan het einde van de dag maakt het meisjes doodziek."

De superster overwon haar eetstoornis uiteindelijk omdat de boulimia slecht was voor haar stembanden. Het had een slechte impact op haar zangstem. Dat was haar motivatie, maar het gaat er natuurlijk om dat je iets vindt in het leven wat je meer te bieden heeft dan je eetstoornis.

"Ik wil jullie aanmoedigen om te weten wat je waard bent. En te weten dat het niet draait om wie meer geld heeft, meer spullen, meer huizen - niemand is meer waard dan iemand anders. We zijn allemaal gelijk"
, aldus Gaga.

gaga

Bronnen: https://blog.music.aol.com/ en https://www.huffingtonpost.com/
Foto Lady Gaga: https://www.ladygaga.com/

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Melissa - Donderdag 9 februari 2012 15:03
Wauw... Ze heeft iets... Ik weet niet goed wat. Velen hebben commentaar op haar maar ze weer mij te raken. Bijzonder.
kim - Donderdag 9 februari 2012 15:38
Lady gaga is super! ze is eerlijk, anders dan anderen, en dat maakt haar juist zo bijzonder! ze weet mensen echt te raken.
magikook? - Donderdag 9 februari 2012 15:55
Ik vind haar muziek niet leuk of zo, maar hoe ze doet vind ik super. Ze is lekker excentriek en eigenlijk vind ik het grappig dat iedereen zoveel commentaar op haar heeft. Laat die Lady Gaga maar lopen. Respect voor haar! :3
paardengek - Donderdag 9 februari 2012 17:20
Ik vind haar nummers niet altijd goed, omdat ze best veel vloekt enzoow
maar nu ik dit heb gelezen hebben haar nummers tog wel meer betekenis voor mij
Hoshi - Donderdag 9 februari 2012 20:58
En dan toch... Noemt ze haar fans 'monsters'
No offense, maar dat klinkt dan toch weer zo negatief?
Behalve dat vind ik Lady Gaga eigenlijk ook een supervrouw :) Ze is eerlijk en ze weet echt kunst te maken van haar video's
l - Donderdag 9 februari 2012 22:17
Ik vind haar echt zo een gave vrouw! Ik heb echt respect voor haar! Ze is zo open en eerlijk, en probeert mensen echt iets mee te geven. Zo bijzonder!
LittleMonster - Vrijdag 10 februari 2012 12:55
Ik heb Lady GaGa altijd al goed gevonden. Nu ik weet dat ze met boulimia kampte, heb ik echt RESPECT voor haar. Zoveel, zoveel onzekerheid vroeger, en nu kan ze er open over praten.
I'm speechless.
:S - Woensdag 15 februari 2012 12:59
Ja, zij is nu wel echt mager, .. dus ik weet het niet zo. respecteert ze echt haar vormen??
Ik vind haar boodschap wel heel goed!
mirjam - Woensdag 8 augustus 2012 22:54
ja ik heb ook zo mn twijfels. Ze ziet er goed uit en zal daar veel voor doen....Toch inderdaad een goede boodschap!
tess - Zondag 17 maart 2013 13:49
vind haar wel aan de magere kant.. vind niet dat ze echt het recht heeft om te praten alsof ze genezen is, ze zal ongetwijfeld nog ontzettend weinig eten
tess - Zondag 17 maart 2013 13:49
vind haar wel aan de magere kant.. vind niet dat ze echt het recht heeft om te praten alsof ze genezen is, ze zal ongetwijfeld nog ontzettend weinig eten