Kwart kinderen vindt zichzelf te dik

 

Bijna een kwart van de Britse kinderen onder de 10 jaar vindt zichzelf te dik. Ruim 28 procent is gepest vanwege zijn of haar gewicht en ongeveer 26% slaat wel eens een maaltijd over in de hoop gewicht te verliezen. Dit blijkt uit een Brits onderzoek in opdracht van het tv programma "Dying to be thin".

Het onderzoek werd gedaan onder 1500 kinderen in de leeftijd van 7 tot 18 jaar. Ruim 40% van de kinderen onder de 10 jaar maakt zich zorgen om zijn/ haar gewicht. Bijna 25 procent is het afgelopen jaar op dieet geweest Twee derde van deze groep onder de 10 jaar geeft toe zichzelf wel eens te wegen. Ruim 37% weegt zichzelf zelfs regelmatig. Bijna 40% geeft aan te worden beïnvloed door de op diëten geobsedeerde maatschappij.

meisje

De onderzoeksresultaten zijn niet minder schokkend voor die van de groep jongeren tussen 11 en 13 jaar. Ruim 60% maakt zich zorgen om het gewicht en 45% geeft toe op dieet te zijn geweest. Meer dan 75% weegt zichzelf af en toe en 50% weegt zichzelf regelmatig. Bijna de helft van de groep is slachtoffer van pesten in verband met gewicht.

Het onderzoek laat verder zien dat kinderen eerder naar extreme middelen grijpen om af te vallen, dan dat ze naar gezonde middelen grijpen, zoals gezonder eten en meer sporten.

Eén op de zeven van de ondervraagde kinderen geeft aan constant op dieet te zijn. Meer dan 25% heeft wel eens een anorexia gerelateerde website bezocht. Meer dan 50% geeft aan wel iemand te kennen die overgeeft na het eten. Ruim 16% denkt daarnaast dat laxeermiddel helpt om af te vallen.

Bron: dailymail.co.uk
foto: flickr.com/photos/45688888@N08/

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

Jannee - Donderdag 5 januari 2012 16:50
Mag wel iets duidelijker aangegeven worden dat het hier om een onderzoek in Engeland gaat. Verder ben ik wel benieuwd naar waar deze enquete gehouden is, vind het nogal schokkende resultaten die niet echt reëel zijn voor de hele bevolking?
@jannee - Donderdag 5 januari 2012 17:00
We hebben er even bij gezet dat het gaat om Britse kinderen. Het is een artikel (zie bron) van de Dailymail. Daar kan je dus wellicht antwoord krijgen op jouw vragen.
- Donderdag 5 januari 2012 17:43
ik denk eerlijk gezegd dat deze enquete maar onder een héél klein deel van de kids is gehouden: het percentage van mensen met eetproblemen/eetstoornissen is niet gestegen ofzo. Door dit stuk te lezen lijkt het net alsof er ineens een héle grote groep kinderen is die 'ineens' en eetstoornis heeft gekregen.
Saar - Donderdag 5 januari 2012 18:04
@chloe we kunnen helemaal niet weten of dat percentage is gestegen of niet. Ik denk dat er wel degelijk veel meer kinderen dan vroeger ongezond bezig zijn met eten.

- Donderdag 5 januari 2012 18:57
@saar: ongezond met eten bezig zijn zegt niet dat de mensen een eetstoornis hebben. plus het feit dat deze blog naar mijn idee de indruk wekt dat er ''ineens'' een enorme stijging is van mensen met eetproblemen. het is gewoon zo dat de media zich er heel erg op focust, niet lullig bedoeld ofzo, maar 1500 op een bevolking van héél Engeland..
Saar - Donderdag 5 januari 2012 19:04
@cloe maar er staat in de blog toch nergens eetstoornis of eetproblemen? jij hebt het alleen over een eetstoornis. Het os toch erg dat zoveel jonge mensen in engeland zich druk maken om hun gewicht en gepest worden om hun gewicht?

1500 kinderen is een grote groep voor een onderzoek.
SL - Vrijdag 6 januari 2012 19:02
Het zijn allemaal wel grote aantallen, maar we moeten wel rekening houden met het feit dat veel kinderen in Engeland ook gewoon echt te dik zijn.
Als je weet dat 10% van alle kleuters (5 jaar of jonger) al obesitas is in Engeland, vind ik het niet zo raar dat bijna een kwart zich dik vindt...
Kelly - Zaterdag 9 augustus 2014 14:47
Ik was op vakantie toen het gebeurde ik was aan het zwemmen en toen zij een jongen dat ik heel dik ben en nu voel ik me niet meer prettig in me eigen lichaam en iedereen. Zegt dat ik een mooi viguur heb maar ik wil heel graag afvallen maar ik vind het heel Moelijk ik heb ook wel Soms er over na gedacht om zelf moord te plegen maar me vriendinne hebben me tegen gehouden ik heb me wel vaak gesneden omdat ik niet zo wil leven ik wil gewoon net zo dun zijn als andere meisjes die zien er altijd mooi uit en als ik naar me Zelf kijk voel ik me niet fijn . Kan iemand me helpen of tips geven .