Boulimia Awareness Day 2012

 

Vandaag is de eerste Bulimia Awareness Day. De dag is in het leven geroepen door GetBusyThriving.com, een Amerikaanse website voor mensen die vechten tegen boulimia. Samen met coaches, bloggers en therapeuten, probeert de site mensen bewust te maken van de dagelijkse worstelingen van iemand met boulimia. Ook is de Awareness Day bedoelt om vrouwen die boulimia hebben, te steunen en te informeren over de behandelmogelijkheden.

In Amerika lijden ruim 24 miljoen mannen en vrouwen aan een eetstoornis. Slechts 1 op de 10 is hier ook daadwerkelijk voor in behandeling. Het is belangrijk dat meer mensen met een eetstoornis hulp gaan zoeken: eetstoornissen hebben nog altijd het hoogste sterftecijfer van alle psychiatrische stoornissen. Door middel van de Bulimia Awareness Day, hoopt Get Busy Thriving mannen en vrouwen te motiveren om hulp te vragen.

In Nederland lijden ruim 22.000 mensen aan boulimia. Elk jaar komen er 2200 mannen en vrouwen bij. Er lijden bijna 4 keer zoveel mensen aan boulimia dan aan anorexia.

Get Busy Thriving is opgezet door Polly Mertens, die zelf jarenlang leed aan boulimia. Op haar website kun je recovery verhalen lezen, is informatie te vinden over hulpverlening, staan inspirerende video's en worden blogs geplaatst. Polly kwam tot het idee een Awareness Day in te voeren, in samenwerking met Caitlin Boyle.

 

Caitlin heeft de website OperationBeautiful.com. Op deze site vind je info over een bijzonder project waarbij briefjes worden opgehangen, op allerlei plekken op straat, met positieve, inspirerende teksten. De missie van Operation Beautiful is om negatieve 'fat talk' de wereld uit te helpen.

Proud vindt het een mooi en waardevol initiatief van de recovery websites en steunt het initiatief van de Bulimia Awareness Day.

Doe mee en post onder deze blog jouw steunbetuigingen, inspirerende teksten of hart onder riem voor mensen die lijden aan boulimia.

Bron: www.digitaljournal.com

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

m - Dinsdag 17 juli 2012 13:25
If today is another fight with food for you, give up the fight today and tomorrow will be a brighter day.
Aine - Dinsdag 17 juli 2012 14:49
Boulimia is een hel...net zoals alle andere eetstoornissen, het is alleen een andere uittingsvorm. Gelukkig staan we wat sterker met zijn allen op Proud in het gevecht tegen deze klote ziekte.

*knuff* voor iedereen die te dealen heeft met een eetstoornis in hun leven, lotgenoot of omstander.
t... - Dinsdag 17 juli 2012 16:33
Niet zo veel woorden, maar een dikke knuffel voor alle meiden die kampen met deze rot-eetstoornis!
Isabella. - Dinsdag 17 juli 2012 20:21
Idd, dikke knuff & sterkte voor alle mensen met bm !
Operation Beautiful
WJW - Woensdag 18 juli 2012 13:05
Ooit heeft iemand dit tegen mij gezegd:
WJW jij hebt boulimia, maar boulimia heeft jou niet!

Dat vond ik een hele mooie en veel zeggend ook.
Dus wil hetzelfde tegen de mensen zeggen die ook met een eetstoornis in strijd zijn
J - Woensdag 18 juli 2012 23:20
You are beautiful and you are worth it to get better.