Biseksuele vrouwen meer kans op eetstoornis

 

Biseksuele vrouwen hebben meer risico op het ontwikkelen van een eetstoornis blijkt uit een recent onderzoek van de Drexel University in Pennsylvania. Jonge vrouwen die vallen op zowel mannen als vrouwen hebben een grotere kans om een eetstoornis te ontwikkelen dan vrouwen die hetero of lesbisch zijn. Daarentegen blijken lesbische vrouwen geen groter risico te hebben om een eetstoornis te ontwikkelen dan heteroseksuele vrouwen.

De resultaten van dit onderzoek staan haaks op de eerdere veronderstellingen dat aantrekkingskracht tot hetzelfde geslacht een beschermende rol speelt ten opzichte van eetstoornissen. "De resultaten van dit onderzoek suggereren dat er een wezenlijk verschil is in de eetstoornis symptomen tussen lesbische, homoseksuele en biseksuele mensen", aldus hoofdonderzoeker Annie Shearer van de Drexel University, Pennsylvania. Volgens haar is het daarom belangrijk dat zorgprofessionals ook altijd vragen naar de geaardheid van mensen die langskomen met eetstoornis symptomen.

kus
bron foto

Uit het onderzoek kwam verder dat homoseksuele en biseksuele mannen meer kans hebben op een eetstoornis, dan heteroseksuele mannen. Deze resultaten zijn in overeenstemming met eerdere onderzoeken. De onderzoeken naar geaardheid en eetstoornissen bij vrouwen zijn minder rechtlijnig.

Aan het onderzoek deden 2000 mensen tussen 14 en 24 jaar oud mee. De vrouwen die aangaven zich aangetrokken te voelen tot zowel mannen als vrouwen vertoonden meer eetstoornis symptomen dan de lesbische en heteroseksuele vrouwen. De vrouwen die echter aangaven niet te weten tot welk geslacht ze zich het meest aangetrokken voelden, hadden de meeste eetstoornis symptomen.

meisjes
bron foto

Er bestaan een aantal theorieën over waarom biseksuele vrouwen en vrouwen die nog twijfelen meer kans hebben op het verkrijgen van een eetstoornis. Eén daarvan is dat de verwarring over hun geaardheid en de hierbij komende eenzaamheid zorgt voor een negatief effect op hun psychische gezondheid.

Dit onderzoek laat zien dat er meer aandacht moeten komen voor biseksuele jongeren en jongeren die nog twijfelen over hun geaardheid. Het onderzoek werd gepubliceerd in the science journal of Eating Behaviours.

Bron: dailymail.co.uk

 

Gerelateerde blogposts

Reacties

sterke_ik - Woensdag 9 september 2015 10:07
De vrouwen die echter aangaven niet te weten tot welk geslacht ze zich het meest aangetrokken voelden, hadden de meeste eetstoornis symptomen.
Eén daarvan is dat de verwarring over hun geaardheid en de hierbij komende eenzaamheid zorgt voor een negatief effect op hun psychische gezondheid.
Daar heb ik last van.
sterke_ik - Woensdag 9 september 2015 10:07
Praat er nooit met iemand over...
P - Woensdag 9 september 2015 10:42
Hm idealiter zou je nog onderscheid maken tussen echt biseksuelen en lebiennes die zich in een tussenfase eerst als biseksueel identificeren.
Maanmeisje - Woensdag 9 september 2015 10:57
Hier had ik het laatst ook over bij de Ursula. Ik ben die twijfelfase eigenlijk al een tijd voorbij, maar als je niet kunt praten over dat je op vrouwen valt (niet met familie iig), voelt dat ook best eenzaam.
X - Woensdag 9 september 2015 11:31
Het klopt die onzekerheid vreet je op en nu nog altijd (wie ben ik?????!
sterke ik - Woensdag 9 september 2015 12:08
En van mijn geloof mag ik niks met vrouwen dus ok kan ook niet experimenteren.....
sterke ik - Woensdag 9 september 2015 12:09
Misschien een themachat hierover een x? of een topic in het forum
Miekio - Woensdag 9 september 2015 13:01
Bij mij was het, kort gezegd, andersom: ik heb mezelf een aantal jaar als biseksueel geïdentificeerd toen ik een eetstoornis had, maar eigenlijk ben ik hetero.
Ik deed dat, omdat ik -vanuit mijn eetstoornis dus- erg in de war was en heel veel naar andere meisjes keek, ik bewonderde ze en daaruit concludeerde ik dat ik dan maar ook op meisjes viel.

Ik droeg ook enorm wijde kleding en laagjes, waardoor soms wel eens pot werd geroepen. Nou, als meerdere mensen dat zeggen, dan zullen ze toch wel ergens gelijk hebben?

Maar het was vooral het feit dat ik dwangmatig veel naar meisjes keek. Dat ik dat deed vanuit de gedachte, hoe kunnen ze dat eten en zo'n platte buik hebben en slim en grappig zijn terwijl ik zo mislukt ben, wuifde ik weg. Dat het niet ging om lust, liefde of aangetrokken zijn tot ze, maar enkel de pijn dat ik niet kon zijn zoals zij waren. Die enorme, overwoekerende zelfhaat en pure walging... Nee, dan was het voor mij veel makkelijk om te denken dat ik biseksueel was.

Begrijp me nier verkeerd, ik had er geen enkel probleem mee gehad of ik nou bi, homo, hetero of een mengeling ben. Maar het kwam voor mij vanuit een verkeerde gedachtegang en had niets met mijn geaardheid te maken.
~~ - Woensdag 9 september 2015 13:08
Oooooooooooohhhhhh, dus vandáár die eetstoornis ;)

Nee, zonder gekkigheid, ik vind het oprecht heel interessant dat ze hier een verband in hebben ontdekt!
L - Woensdag 9 september 2015 18:13
wat mijn hoogleraar mij altijd heeft geleerd:
correlation is not causation
just saying
kim300808 - Donderdag 10 september 2015 08:11
@Mieko: Bedankt voor je mooie reactie, waarin je ook kijkt naar het achterliggende/de oorzaak. Verhelderend en inzichtgevend.
@L - Donderdag 10 september 2015 08:52
Dat wordt toch ook nergens gezegd?
Sindy - Donderdag 10 september 2015 21:24
Tja, als je alle data maar lang genoeg bewerkt en veel pp neemt krijg je zelfs correlaties tussen de lengte van je grote teen en een es...wat een onzin