Basislijst voor een gezond voedingspatroon

Dit is een basislijst waarin gevarieerd mag worden. Onder de linkjes ontbijt, tussendoor, lunch en avondeten vind je diverse variaties.

eten
bron foto

Ontbijt:
2 boterhammen met margarine of halvarine
1x (vegetarische) vleeswaren of kaas
1x zoet
1 beker zuivel

Tussendoor:
1 tussendoortje, zie variatielijst tussendoortjes
1 stuk fruit
1 glas koffie/ thee/ water

Lunch:
3 boterhammen met margarine of halvarine
1x kaas
1x (vegetarische vlees(waren)
1x zoet
1 beker zuivel

Tussendoor:
1 tussendoortje, zie variatielijst tussendoortjes
1 stuk fruit
1 glas koffie/ thee/ water

Avondeten:
4 opscheplepels groenten of 3 opscheplepels groenten en 1 schaaltje rauwkost
3 a 4 opscheplepels aardappelen( 4 a 5 stuks), rijst ( ca 100 gr droge rijst) , macaroni (ca 100 gr) o.i.d.
1 juslepel jus/saus
1 portie vlees(vervanging), kip of vis
1 schaaltje zuivelnagerecht

Tussendoor: 
1 tussendoortje, zie variatielijst tussendoortjes
1 glas thee/koffie/water

N.b. drink minimaal 1,5 liter vocht op een dag.