Zelf vissticks maken

 

Iedereen kent ze wel... die heerlijke vissticks van Captain Iglo! Lekker goudbruin, krokant laagje en dan jammyjammy vis vanbinnen. Je haalt ze uit het vriesvak, doet ze ff in de oven op koekenpan en klaar is Kees....

maar wat nu als je ze een keertje zelf wilt maken? Hoe doe je dat dan? Wij zochten het voor je op. En het bleek heel eenvoudig te zijn en best het proberen waard!

Anyway, het recept valt onder de catagorie "lekker simpel" ...dus let's do it!

Wat heb je nodig?

  • 500 gram kabeljauwfilet
  • 2 eieren
  • bloem
  • paneermeel

En wat moet je dan doen?

  • Doe de kabeljauwfilet even onder de stromende kraan zodat i lekker afgespoelt wordt. leg hem erna in keukenpapier en zorg dat ie goed droog wordt.
  • Vul die diepe borden met bloem, eieren en paneermeel.
  • Klop de eieren eerst even los met een vork.
  • Snijd de kabeljauwfilet in kleine stukjes
  • Haal de stukjes filet eerst door de bloem, dan door het ei en als laatste door de paneermeel. Zorg dat de filet volledig bedekt is met paneermeel.
  • Als alles sgoed gepaneerd is, kun je het in de koekenpan bakken tot ze allemaal goudbruin zijn (ca. 5 minuten).

En dan?

Dan mag je ervan smullen! Serveer het samen met spinazie à la crème en gekookte aardappels... yum!

 

Reacties

JustmeXx - Woensdag 1 september 2010 20:00
Heb eens gelezen dat je best geen spinazie in combinatie met vis eet omdat dan bepaalde voedinstoffen niet goed opgenomen worden ofzo.
Roseanne - Woensdag 12 oktober 2011 14:13
Vis is enorm lekker op zich zonder dat onnatuurlijke krokante korstje.
Dat (vette) korstje zit er alleen omheen om kinderen te verleiden tot het eten van vis.
Ik geloof meer in Clean-Eating. Een aloude filosofie over het eten van natuurlijke producten waarmee je je lijf gezond houdt.
lolo - Vrijdag 7 februari 2014 23:51
yum zo lekker