Je komt het overal op Social Media tegen: de Pumpkin Spice Latte. Een tijdelijke koffievariant die je kunt kopen bij koffiezaken, zoals de Starbucks. De Pumpkin Spice Latte is inmiddels hét drankje voor de herfst en winter. Veel mensen zijn er lyrisch over, maar de prijs? Tja, daar word je wel wat minder enthousiast van. Gelukkig kun je het drankje ook gewoon zelf maken en misschien is die zelfs nog wel lekkerder.
Pumpkin spice everything! En terecht. Want deze smaak doet het goed in elk zoete gerecht. Althans, dat vind ik. Die van de Starbucks is heerlijk, maar toch kan het niet tippen aan een zelfgemaakte PSL. Culy deelde het volgende recept. Ik halveerde de portie naar 1 persoon, probeerde hem uit en keurde hem meer dan goed. Het enige verschil is dat ik sojamelk gebruik, waar Culy volle melk gebruikt. Die keuze is aan jou.

Wat heb je nodig?
- 250 ml sojamelk
- 1 pompoen of 150 gram pompoen
- 1 el suiker
- 1 el vanille extract/aroma
- 1/2 tl kaneel
- 1/4 tl gemalen gember
- Snufje gemalen kruidnagel
- Snufje gemalen nootmuskaat
- Een kopje espresso
Hoe maak je het?
Snijd de pompen in blokjes – tenzij je ze al als blokjes hebt gekocht – en rooster ze een half uurtje in de oven op 200 graden. Als de pompoen gaar is, maak je hier puree van met een staafmixer of in de blender. Ik deed hier ook wat water bij, want anders lukte het niet om er een gladde puree van te maken. Deze puree haal je door een zeef, zodat je een fijne, dunnere puree overhoudt, zonder klontjes. De rest van de puree kan je eventueel voor het volgende gerecht met pompoen gebruiken. Dat is in ieder geval wat ik heb gedaan. Zelf gebruikte ik wel een hele pompoen, maar in principe heb je maar 150 gram nodig. In dat geval zal je wat minder overhouden.
Zet de melk in een pannetje op het middelhoog vuur en meng hier de kruiden, het suiker en twee eetlepels pompoenpuree in. Zorg ervoor dat het net niet aan de kook raakt. Als het goed warm is, roer je ook de eetlepel vanille extract erdoor. Vervolgens giet je dit mengsel weer in de blender om het goed te blenden. Hierdoor wordt de melk luchtig. Giet voorzichtig de koffie erbij en klaar is kees. Het is even een werkje, maar dan heb je ook wat. Zelf maak ik hem af met een toefje (vegan) slagroom. Enjoy!
Hoe vind jij de Pumpkin Spice latte?
Fotografie voorpagina: Nataliya Vaitkevich CC
Kom bij Proud2Bme gratis en anoniem in contact met lotgenoten, ervaringsdeskundigen, psychologen en diëtisten. Op ons forum kun je jouw verhaal delen en/of vragen stellen. Ook kan je dagelijks met ons chatten (de agenda vind je hier). Wij staan voor je klaar.




Geef een reactie