Avondeten van Laura 1
Eerder zijn er blogs verschenen over het avondeten van de redactie en nu leek het ons leuk om dit allemaal apart te doen. Ook hebben jullie in mijn eetdagboeken kunnen zien wat ik allemaal eet. Hierdoor krijg je wel een beetje een beeld van mijn eetpatroon, maar eigenlijk ziet iedere week er anders uit. In deze blog laat ik jullie zien wat ik in een week als avondeten heb gegeten. Zie het als inspiratie en niet als meetlat, iedereen heeft natuurlijk net weer wat anders nodig en vindt iets anders lekker. Ik hoop dat jullie het weer leuk vinden om te zien en dat het ook wat positiefs kan bijdragen.
♥ Maandag
Maandag was ik vrij en ben ik lekker naar de Turkse supermarkt gegaan om dingen in te slaan om een nieuw Tajine gerecht uit te proberen. Dit keer was het Köfte tajine. Dit is met Marokkaans gekruid gehakt, tomatensaus en ei. Dit ei doe je aan het eind erin waardoor het in de tajine stolt en gaar wordt. Dit heb ik gegeten met brood en het was erg lekker! Tajine gerechten smaken echt anders dan als je zoiets maakt in de pan, echt een aanrader!
♥ Dinsdag
Dinsdag heb ik lekkere pasta gegeten met room, paddenstoelen, kip en Spaanse ham. Hier heb ik groene asperges doorheen gedaan en wat basilicum. Een super makkelijk gerecht om te maken maar wel heel erg lekker! Ik kook hier alleen altijd te veel van en het is niet zo lekker om later nog op te warmen.. dus daar moet ik nog even iets aan veranderen.
♥ Woensdag
Woensdag stond dit gerecht voor mij klaar! Het is een soort moussaka alleen dan met verse zelfgemaakte frietjes. Het is een Griekse ovenschotel met Aubergine, gehakt en aardappel (in dit geval dus frietjes). Onder de kaas laag ligt een gevulde aubergine met bechamel saus en gehakt in tomatensaus.
♥ Donderdag
Donderdag heb ik Surinaamse bami gegeten. Dit is gemaakt aan de hand van een familie recept en ik eet het ook sinds ik heel jong was. Mijn oma maakte het vroeger veel, mijn moeder ook en nu is het een recept wat we eigenlijk allemaal maken in mijn gezin. Hier eten wij meestal zure komkommer bij en gebakken banaantjes. Je hebt daar speciale bakbananen voor maar wij maken ze ook regelmatig met gewone bananen en een beetje donkere basterdsuiker.
♥ Vrijdag
Vrijdag ben ik met mijn gezin uiteten geweest. We waren met z'n vijven en hebben bij Obba in Rotterdam gegeten. Obba is een heel leuk mediterraans restaurant waarbij ze allerlei kleine heerlijke gerechten serveren. Je kunt er ook terecht voor een hoofdgerecht bijvoorbeeld, maar wij vonden allerlei kleine hapjes leuker. Obba heeft ook een foodbar in de Markthal in Rotterdam Blaak. Het was heerlijk, alles was lekker!
♥ Zaterdag
Zaterdag heb ik een heerlijke ceasar salad gegeten. Dat is een salade met uiteraard sla, tomaatjes, ei, kip en ik had er een heerlijk sausje bij waar ansjovis, parmazaanse kaas, kappertjes, mayonaise, etc. in zat. Die was nog niet klaar toen ik deze foto maakte. Ook zitten er stukjes stokbrood overheen die gebakken zijn in knoflook en olijfolie.
♥ Zondag
Zondag ben ik met een vriendin gaan eten bij Pho. Dat is een Vietnamees restaurant en zit onder andere in Rotterdam. Op de rechter foto zie je iets wat wij als voorgerechtje hebben genomen. Het zijn grote rauwe loempia's met veel groenten en garnalen erin. Super lekker en zeker met de verschillende sausjes. Als hoofdgerecht had ik noodles met worstjes, groenten en loempia. Erg lekker en weer eens iets anders!
Ik hoop dat jullie het leuk vonden om mijn avondeten weer te zien. Dit was een random weekje en ik hoop dat het jullie een beetje inspiratie heeft gegeven. Vind je het leuk om vaker zo'n blog van mij te zien? Laat het dan even weten. ♥
Gerelateerde blogposts
Reacties
Liefs,
Florence
Wat ik al vaker gedacht heb als jullie je avondeten delen is dat het jammer is dat jullie dan niet direct ook wat recepten delen! Ik ben nu bijvoorbeeld erg benieuwd naar het recept van de dinsdag, ook al zeg je dat het erg makkelijk is, toch snap ik nog niet 1, 2, 3, hoe het in elkaar steekt... En ben ik hier wel reuzebenieuwd naar!!!!
Valt me wel op dat je vaak uit eten gaat, gemiddeld twee keer per week? Ook dat is voor de meeste mensen (financieel) niet haalbaar. Verder; leuk om te zien wat je zoal kookt, creatief ook. Verzin je het zelf?
Het inspireert en moriveerd absoluut!!
Maar wil je alsjeblieft ook de recepten laten weten? Ik zou het graag eens uit proberen!